به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، اعتصامی امروز در کارگاه آشنایی با شبکه های ماهواره ای و بازی های رایانه ای در دانشگاه پیام نور بهشهر بیان داشت: جنگ نرم حربه امروزه دشمنان جهت از بین بردن ارزش ها، تصرف قلبها و مغزهاست؛ به طوری که دشمن در ابتدا زمینه را فراهم می کند، باورها را تغییر می دهد و سپس حمله نظامی می کند.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت های دشمنان در زمینه جنگ نرم علیه ملت ایران ادامه داد: در سالهای اخیر دشمن جنگ نرمی را برای از بین بردن ارزشهای اسلامی و دینی در ایران به کار گرفت و بر همین اساس سرمایه گذاری های هنگفتی بر روی رسانه ها و شبکه های ماهواره ای فارسی زبان انجام داد.
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور فرهنگ را غنی ترین سرمایه هر کشوری دانست و عنوان کرد: سلطان هر جامعه ای، فرهنگ آن است و سلطان ایران، فرهنگ اسلام ناب محمدی است؛ از این رو دشمن با همه ابزارهای خود در قالب جنگ نرم در صدد از میان بردن فرهنگ اسلامی است تا بتوانند در قبل ها و اندیشه ها نفوذ پیدا کنند.
اعتصامی بیان داشت: مهم ترین هدف دشمن از جنگ نرم، استحاله فرهنگ غنی اسلامی و شیعی است؛ از این رو با ایجاد جذابیت های فراوان مسئله عادی سازی روابط میان زن و مرد را در احکام اسلامی و شرعی در خصوص محرم و نامحرم نشانه گرفتند تا فرهنگ دینی و ایرانی را با توسعه بی بندی و باری در جامعه نابود سازند.
وی با اشاره به کارکردهای ماهواره و شبکه های ماهواره ای در این زمینه گفت: تماشای شبکه های ماهواره ای در باورها تردید ایجاد می کند و منجر به تزلزل بنیان خانواده و نهادینه کردن فرهنگ غرب در نتیجه رواج بی عفتی در جامعه می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور ادامه داد: هم اکنون 2000 شبکه در ایران قابل دریافت است که 120 شبکه فارسی زبان غربی در این میان فعالیت می کنند و هدف این شبکه ها تغییر ماهیت جمهوری اسلامی است.
اعتصامی افزود: از سال 84 فعالیت شبکه های ماهواره ای به صورت گسترده آغازشد که آنها با ظرافت و شگردهای جنگ نرم و با استفاده از ترفندهای روان شناختی و جامعه شناسی پیام های ضد ارزشی را به صورت ناخودآگاه به مردم القا می کنند.
وی بیان کرد: بیش از50 درصد ساکنان شهرهای بزرگ و 70 درصد از ساکنان تهران از ماهواره استفاده می کنند که لازم است تا سیاستمداران با تغییر نگرش از به کارگیری سیاستهای منفعلانه دست بردارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور در بخش دیگری از سخنانش در خصوص بازی های رایانه ای نیز افزود: امروزه با گسترش رایانه و سهولت دسترسی به دنیای مجازی جایی برای بازی های الکترونیکی باز شده است که در صورت استفاده ناصحیح و غیر اصولی و به کاربردن برنامه های نابهنجار و ساختارشکن به تهدیدی بزرگ تبدیل خواهد شد که این امر بروز بیماری های روانی از جمله افسردگی و ایجاد رفتار خشونت آمیز در قشر کودک، نوجوان، جوان و از همه مهم تر تزلزل ارزش های اخلاقی و فرهنگی و روابط خانواده و در نتیجه تغییر فرهنگ جامعه را در پی خواهد داشت.
اعتصامی عدم آگاهی و غفلت والدین نسبت به خطرات و اثرات نامطلوب بازی های رایانه ای را عامل مهم روی آوردن فرزندان به بازی های رایانه ای و غوطه ور شدن در منجلاب بیماریهای روحی و روانی دانست.
وی ساخت بازیهای محتوایی، مفید و ایرانی توسط نخبگان و جوانان کشور، نظارت آگاهانه والدین بر انتخاب بازی های رایانه ای برای فرزندان و برنامه ریزی و تعیین مدت زمان استفاده از بازی ها را از راهکارهای مقابله با برنامه های دشمنان در فضای مجازی عنوان کرد.