عضو تیم پژوهشی مجلس در حوزه امر به معروف و نهی از منکر گفت: در جامعه امروز شاهد هستیم که به بانوان محجبه، امل و متحجر میگویند و این نشان از آن دارد که منکر و معروف جای خود را با یکدیگر عوض کردهاند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، علی تقوی ظهر امروز در مراسم بزرگداشت علی خلیلی شهید امر به معروف که در تالار شریعتی دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی برگزار شد، با بیان اینکه خداوند در بسیاری از آیات قرآن بحث امر به معروف و نهی از منکر را مطرح کرده است، گفت: در سوره آل عمران خداوند خطاب به مسلمین و مومنین میگوید «شما بهترین امتی هستید که خلق شده و به نفع بشر قیام کردید»؛ اما پیش از این نیز خداوند در مورد قوم یهود چنین بیانی را داشت و دلیل آن اطاعت از پیامبر خدا و یکتاپرستی بود.
وی به انحراف قوم یهود از فرامین خدا اشاره کرد و بیان داشت: مبادا ما نیز در چاهی بیفتیم که آن روز قوم بنی اسرائیل افتاد، ما امروز قوم برتر هستیم، چون امر به معروف و نهی از منکر میکنیم.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه اگر منصفانه نگاه کنیم میبینیم که امروز ما امر به معروف و نهی از منکر نمیکنیم، عنوان داشت: اگر به خودمان بیاندیشیم و ببینیم که این امر را انجام نمیدهیم، تکلیف چیست؟ خداوند میفرماید «کسی که امر به معروف و نهی از منکر کند خلیفه خدا و رسول او در زمین است، پس اگر این کار را نکنیم قوم برتر نخواهیم بود.
تقوی به سخنانی از مقام معظم رهبری اشاره و تصریح کرد: ایشان به دغدغه امر به معروف و نهی از منکر اشاره دارند و آن را واجب فراموش شده خواندهاند.
وی به مثال زدن مقام معظم رهبری از شهرآندولس ومدینه اشاره کرد و گفت: مدینهای که یک روز رسول خدا حاکم بر آن بود تبدیل به مدینهای شد که پایگاه بهترین آوازهخوانان و رقاصان شد. دلیل آن چیست. همچنین اسپانیا که روزی محو اسلام و تمدن اسلامی بود تبدیل به تجربهای شد که امروز همه از آن یاد میکنند. مبادا روزی دو نفر بنشینند و بگویند جمهوری اسلامی وجود داشت که در آن مسلمانان زندگی میکردند.
عضو تیم پژوهشی مجلس در حوزه امر به معروف و نهی از منکر به تأکید قرآن به امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و بیان داشت: بیش از 20 آیه به طورمستقیم و 100 آیه به طور غیرمستقیم به این فریضه اشاره دارد.
این استاد دانشگاه با هشدار نسبت به وضعیت حجاب و برنامهریزیهای صورت گرفته از طرف دشمن تأکید کرد: چندین ماه است که در چند شهر بزرگ کشور طرح پنج در پنج اجرا میشود . یعنی پنج شنبهها برای پنج ثانیه روسری خود را بیندازید و ببنید که هیچ کس به شما اعتراضی نخواهد کرد چنین برنامههایی در زیر پوست شهرهای ما پیش میرود و کسی به آن توجهی ندارد.
تقوی ادامه داد: جایی لازم است که علی (ع) در خانه بنشیند و فاطمه (س) به میدان برود، این فهم غلط از بسیجی باید در فکر بسیجیان اصلاح شود که صفشکن و خطشکن ولی فقیه است این عین بی بصیرتی است. گاهی لازم است بسیجیان خط را شکسته و فضا را برای سخنان ولی فقیه آماده کنند.
وی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر یک کار خوب نیست بلکه یک فریضه واجب است، ادامه داد: باید احکام، شرایط، آداب و مهارتهای امربهمعروف و نهیاز منکر را شناخت که در این مورد 120 روش شناخته شده که می توان با شناخت آن، به خوبی عمل کرد.
فعالیت 36 گروه امر به معروف و نهی از منکر در دانشگاههای کشور
کارشناس شبکه قرآن و معارف سیما با بیان اینکه بیش از 36 گروه امر به معروف و نهی از منکر در دانشگاههای سراسر کشور فعالیت میکنند، عنوان داشت: دانشگاه فردوسی نیز با پتانسیلی که در خود دارد میتواند یکی از فعال ترین و بزرگترین گروههای امر به معروف و نهی از منکر را در کشور تشکیل دهد که تنها نیاز تشکیل این گروه وجود مطالبه از سوی دانشجویان است. چرا یک بسیجی انقلابی زنده باشد و واجب خدا فراموش شود؟
وی به روایتی از امام باقر(ع) در مورد مردم آخرالزمان اشاره کرد و بیان داشت: ایشان می فرمایند در آخرالزمان مردم ریاکاری پیدا میشوند که دائما آیه قرآن و دعا میخوانند؛ اما به تنها چیزی که اعتنا ندارد امر به معروف و نهی از منکر است تا جایی که اگر نماز هم به آبرو و جایگاهشان ضرر برساند نماز را هم کنار میگذارند.
تقوی با اشاره به سخنی از شهید آوینی مبنی بر اینکه کارتان را برای خدا انجام ندهید بلکه برای خدا کار کنید، عنوان کرد: تفاوت بین این دو مفهوم زیاد نیست؛ اما فقط ممکن است روزی امام حسین (ع) در کربلا باشد و ما مشغول کسب علم.
عضو تیم پژوهشی مجلس شورای اسلامی در موضوع امر به معروف و نهی از منکر ادامه داد: هر گاه امر به معروف و نهی از منکر که مهمترین واجب است اقامه شود مساجد ما که سنگر است اصلاح میشود؛ اعتیاد، رشوه و فساد حل میشود و تمام این مسائل در گرو اقامه امر به معروف و نهی از منکر است.
وی به انحرافات وارد شده به تشیع اشاره کرد و عنوان داشت: عیسی به دین خود و موسی به دین خود، ما را که در قبر دیگری نمیخوابانند و از همه بدتر خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شود بر خلاف آموزههایی است که امام حسین (ع) برای ما داشته است.
تقوی ادامه داد: امام حسین (ع) میفرماید: «من برای امر به معروف قیام کردم »؛ قرار نبود انقلاب ما به جای برسد که اشرار بر آن مسلط شوند و به حدی برسد که حتی دعای اولیا خدا نیز استجابت نشود.
وی ادامه داد: امروز بسیجیان ما شعار میدهند سکوت هر مسلمان خیانت است به قرآن، پس چرا وقتی گناه می بینند سکوت میکنند؟
تقوی به تأکید مقام معظم رهبری به واجب فراموش شده اشاره کرد و ادامه داد: ایشان بیش از 12 هزار و 500 کلید واژه در این موضوع بیان کردند که این امر را برای ما واجب میکند. برخی معتقند که امر به معروف و نهی از منکر یک واجب کفایی است؛ اما باید گفت که امروز این واجب، برای همه ما واجب عینی است، زیرا امروز این امر روی زمین مانده است.
وی با بیان اینکه ما در کشور امر به معروف کم نداریم، عنوان داشت: همین چادر که دختران ما در خیابان میپوشند، محاسنی که مردان ما میگذارند و برگزاری چنین همایشهایی خود نمونه امر به معروف است؛ اما ناهی از منکر کم داریم، باید دید آیا خانمی که چادرحضرت زهرا(س) را به سر کرده است اگر دورغ ببیند، تذکر میدهد.
این کارشناس شبکه قرآن و معارف سیما با انتقاد از حضور کمرنگ خانمهای محجبه در مجامع عمومی عنوان داشت: چرا خانمهای چادری ما به پارک و سینما نمیروند و میگویند سینما خراب است؛ همین عدم حضور شماست که باعث تغییر ذائقه در این مکانها میشود. اگر در سینما حضور نداشته باشید کارگردان فیلم را با ذائقه دیگران میسازد.
وی ادامه داد: امروز طوری شده که به بانوان محجبه ما میگویند امل، متحجر و غارنشین، این نشان از آن دارد که جای منکر و معروف در حال عوض شدن است و وظیفه ما در این شرایط این است که هر جا منکری دیدیم، تذکر لسانی دهیم.
تقوی با ابراز تأسف از اینکه در 35 سال پس از انقلاب در کل کشور تنها سه نرم افزار برای امر به معروف و کمتر از 35 سایت در این حوزه ساخته شده است، عنوان داشت: دشمن این موضوع را فهمیده و به شدت فعالیت میکند، باید آگاه بود و به درستی وارد شد.
وی خطاب به دانشجویان حاضر در سالن تأکید کرد: دانشجو باید بیدار باشد و منتظر مسئولان نماند. همانطور که قرآن میفرماید امر به معروف و نهی از منکر کاری مردمی است و حتی مسئولین را هم باید امر به معروف و نهی از منکر کرد.
تقوی با اشاره به شعار سال اظهار داشت: عزم ملی برای فرهنگ که یکی از مولفههای مورد نظر مقام معظم رهبری است یعنی امر به معروف و نهی از منکر.
لازم به ذکر است در ابتدای این مراسم میلاد عرفانپور ، شاعر آیینی اشعاری در مدح حضرت فاطمه (س) و مقام شهیدان خواند و در پایان مراسم نیز حمیدرضا برقعهای اشعاری در وصف ایران و مدح امیرالمومنین بیان کرد.
پایان این مراسم با پخش نماهنگی در خصوص شهید علی خلیلی همراه بود.