به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، رضیه شناور صبح امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه غذاهای حاوی قند به اندازه غلات یا سبزیجات ارزش غذایی ندارند و اغلب انرژی بالایی دارند، اظهار کرد: بیمار دیابتی بهتر است مصرف غذاهای حاوی قند را محدود کرده و در اندازه های کوچک مصرف کند.
وی با تاکید بر نقش موثر تغذیه در کنترل قندخون بیماران دیابتی گفت: روزانه سه وعده اصلی و سه میان وعده مصرف کنید، زیرا غذا خوردن در وعده های بیشتر و حجم کمتر در تنظیم قندخون تاثیر دارد.
مسئول گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص ملاک های تغذیه سالم افزود: یک رژیم غذایی سالم شامل غلات کامل، نان های سبوس دار، مواد غذایی حاوی فیبر بالا مانند سبزی، میوه و حبوبات، گوشت بدون چربی مثل ماهی و مرغ بدون پوست و روغن های سالم مانند روغن زیتون، روغن کلزا و مغزها مانند گردو، بادام و پسته است.
بیماران مبتلا به فشارخون با مصرف میوه ها و سبزیجاتی با رنگ های متنوع از خود مراقبت کنند
شناور کنترل فشارخون در بیماران مبتلا به پرفشاری خون را از دیگر محورهای مفهوم خومراقبتی عنوان کرد و گفت: میوه ها و سبزی ها، منابع خوب پتاسیم هستند و بیماران مبتلا به فشارخون باید میوه ها و سبزی هایی با رنگ های متنوع استفاده کنند، چرا که مصرف روزانه مواد غذایی حاوی پتاسیم به کنترل فشارخون کمک می کند.
وی تاکید کرد: این بیماران باید مصرف نمک را بسیار محدود کرده، سر سفره نمکدان نگذارند و هنگام طبخ غذا، مقدار بسیار کمی نمک، به صورت یددار و تصفیه شده مصرف کنند.
مسئول گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: برای طعم دار کردن غذاها، انواع ادویه، چاشنی ها، آبلیمو، آب نارنج و سبزیجات معطر را جایگزین نمک کرده، مصرف انواع کمپوت، کنسرو، نوشابه و آبمیوه صنعتی، سس های آماده را به حداقل برسانید و این نکته نیز نباید فراموش شود که بیشتر غذاهای آماده، فست فودها مانند سوسیس، کالباس و همبرگر، دارای مقدار زیادی نمک و چربی هستند که مصرف مداوم و زیاد آن خطر چاقی، چربی خون بالا و افزایش فشارخون و بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد.