به گزارش گروه دانشگاههای کشور «خبرگزاری دانشجو»، عفاف به عنوان گوهر وجودی حجاب و پوشش و در کنار آن پوشش اسلامی به عنوان یکی از مظاهر عفاف، بحث داغ این روزهای کشور و دانشگاه ها است.
بحثی که با ابلاغ بخش نامه جدید دانشگاه آزاد به مسئولین حراست، تلاش دشمن برای تقویت بی مبالاتی، بی حیایی و بی حجابی از طریق شبکه های ماهواره ای و سایت ها و شبکه های اجتماعی اینترنت، اقدامات اخیر وزارت علوم در ایجاد فضای تساهل و تسامح فرهنگی در دانشگاه های کشور، وجهه جدیدی به خود گرفت و حساسیت دلسوزان دین و انقلاب را بیش از پیش برانگیخت.
در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به نام فرهنگ مزین شد، بی شک اگر مهم ترین شاخصه فرهنگ اسلامی، ایرانی و انقلابی ما عفاف و حجاب زنان و مردانمان نباشد، یکی از مهم ترین شاخصه های فرهنگی مد نظر رهبر انقلاب می باشد.
در این بین دانشگاه به عنوان مبدا و سرآغاز تحول در جامعه و به عنوان گلچین فرهیختگان این سرزمین نقشی محوری و تاثیرگذار در این مقوله می تواند داشته باشد.
اما حال حجاب و عفاف در دانشگاه های ما چگونه است و آینده سازان این مملکت در مهم ترین مرکز تربیت نسل کشور چگونه تنفس می کنند؟
دانشگاه یاسوج به عنوان دانشگاه مادر در استان کهگیلویه و بویراحمد مدتی است از وضعیت مطلوبی در این خصوص برخوردار نیست و فضای حاکم بر دانشگاه به سمتی نامطلوب سوق پیدا می کند و ناجیان فرهنگی این مرکز علمی و تربیتی در خواب غفلت به سر می برند.
رواج بی حجابی، اردوهای مختلط، ترویج روابط غیر اخلاقی در برخی برنامه های فرهنگی این دانشگاه در قالب هنر، سکوت در مقابل برخی هنجارشکنی ها در محیط دانشگاه و غیره از جمله مواردی است که دانشگاه یاسوج در سال اخیر تحصیلی با آنها روبرو و مواجه بود.
سید سعید هاشمی، دبیر سابق انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه یاسوج ضمن اظهار گلایه از بی توجهی مسئولین دانشگاه به مقوله حجاب و عفاف گفت: بحث حجاب از کم اهمیت ترین موضوعاتیست که در جلسات شورای فرهنگی دانشگاه یاسوج به آن پرداخته می شود، تا جایی که به خاطر می آورم بحثی در این خصوص در این شورا صورت نگرفت و اگر هم گرفته باشد خیلی کم و جزئی و گذرا.
وی به دیدگاه مسئولین دانشگاه در خصوص حجاب و عفاف اشاره کرد و افزود: دیدگاه برخی از دوستان شورای فرهنگی این است که باید برنامه هایی در دانشگاه اجرا شود که مستقیما به چنین مباحثی همچون حجاب هم توجه شود، هر چند ما مخالف این دیدگاه نیستیم؛ اما همین دیدگاه دوستان و مسئولین در جلسات شورای فرهنگی و در برنامه های فرهنگی دانشگاه محلی از اعراب ندارد.
دبیر سابق انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه یاسوج به بی توجهی ماموران حراست دانشگاه به مباحث ضد ارزش در دانشگاه اشاره کرد و گفت: مسئولین، حراست دانشگاه را در جایی محبوس کرده اند و اجازه خروجشان به بدنه دانشگاه و نظارت و تذکر به موارد ضد ارزشی را نمی دهند و مأمور حراست از ترس قطع حقوق مقرری از تذکر دادن به دانشجو و انجام وظیفه خودش باز می ماند؛ در حالی که در سال های گذشته این اتفاق در دانشگاه رخ می داد و مامورین حراست اجازه حضور در فضای دانشگاه و برخورد با هنجار شکنی ها را داشتند.
هاشمی افزود: متاسفانه این امر فقط در حراست و معاونت فرهنگی دانشگاه خلاصه نمی شود و اغلب بدنه دانشگاه از مسئولین بی توجه شدند و برخی اساتید دانشگاه نیز انگار ترس بر آنها غلبه کرده است.
وی وضعیت حجاب در این دانشگاه را وخیم دانست و با نگرانی تصریح کرد: دختری که به راحتی روی آلاچیق دانشگاه می نشیند و حجاب خیلی نامناسبی دارد، نشان دهنده بی مدیریتی ذدر دانشگاست. وقتی اساتید و مسئولین ما از مبحث اخلاق به دورند، به نظر شما چه می شود کرد؟
دبیر تشکل دانشجویی دانشگاه یاسوج افزود: مسئله حجاب، مبحث دو دو تا چهار تا نیست و نمی توان به آن، از دید یک سیستم مکانیکی نگاه کرد؛ که فکر کنیم اگر پیچ قسمتی را شل کنیم، قسمتی دیگرش سفت می شود.
هاشمی ادامه داد: می توان مجموعه ای قطعات را فرض کرد که اگر هرکدامشان سر جای خودشان قرار بگیرند و سر موقع عمل کنند، آن سیستم هم بلا شک بدون هیچ نقصی درست کار خواهد کرد.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه یاسوج نیز با اشاره به وضعیت حجاب و عفاف این دانشگاه در یک سال اخیر گفت: دغدغه مسئولین فرهنگی و نهاد رهبری در دانشگاه یاسوج این است که بحث ارزش ها و حجاب و عفاف پیش برود منتها نگرش ها در این که این دغدغه چگونه پی گیری شود در این دو مجموعه متفاوت است.
وی افزود: روند مجموعه دانشگاه به گونه ای است که احساس می شود روندی که در سال های گذشته وجود داشت کنار گذاشته شود و با یک نگاه آزاد گونه ای با این پدیده برخورد شود.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه یاسوج ادامه داد: برنامه جدید دانشگاه یاسوج در بحث حجاب و عفاف به گونه ای است که انتخاب و اختیار فرد، او را به سمت انتخاب حجاب بکشاند.
ثابت به تشریح این برنامه دانشگاه یاسوج پرداخت و گفت: این روند به شیوه ای است که باید کاری بکنیم تا انگیزه های فرد قوی تر شود و ما این نگاه را قبول داریم.
وی افزود: اما اینکه آیا در راستای تقویت انگیزه برای حجاب و عفاف در دانشگاه و از سوی مسئولین جدید کاری صورت گرفته باشد، من نکته ای برای عرض کردن ندارم!
با این اوصاف و با توجه به خبرهای منتشر شده و منتشر نشده از وضعیت فرهنگی دانشگاه یاسوج در سال تحصیلی اخیر، حال حجاب و عفاف در این دانشگاه چندان مساعد نیست و اگر به داد این فضا نرسیم، امکان مسمومیت برخی از دانشجویان در این فضای نا سالم وجود دارد./200ت1/*