به گزارش خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» از ياسوج، ستار هدايتخواه روز گذشته در نشست «آسيبشناسي ماهواره و رسانه» كه با حضور دانشجويان شركت كننده در ششمين دوره خط امام دانشگاههاي كهگيلويه و بويراحمد در دانشگاه ياسوج برگزار شد، از رسانه به عنوان مهمترين و كاربرديترين ابزار جنگ نرم ياد كرد و گفت: براي مقابله با جنگ نرم دشمن بايد آگاهي و شناخت فرد، گروه و جامعه نسبت به ماهيت، و روش اثرگذاري رسانههاي حاكم بر محيط و كشف تكنيكهاي رسانههاي مختلف بيشتر شده و با سواد رسانهاي به مقابله با اين ابزار تهاجم فرهنگي برخواست.
وي به افزايش فعاليت رسانهاي دشمن بعد از فتنه 88 اشاره كرد و گفت: بعد از فتنه 88 صاحبنظران دشمن در اتاقهاي فكر به بررسي علل شكست خود پرداختند و به اين نتيجه رسيدند كه با جمهوري اسلامي ايران نبايد وارد جنگ شد، بلكه از طريق گسترش ماهواره و تقويت اينترنت پر سرعت به دنبال اهداف خود باشند و به همين دليل شبكههاي ماهوارهاي فارسي زبان كه تا قبل از سال 87 به 7 عدد ميرسيد، در سال جاري به 176 مورد افزايش پيدا كرد.
اين فعال فرهنگي افزود: هم اكنون جنگ تمام عياري در عرصه رسانه در حال شكلگيري است كه براي مقابله با آن بايد حتما سواد رسانهاي خود را بالا ببريم.
هدايتخواه تغيير حس انسان، تغيير نيازها و نيازتراشي كاذب، تاثيرگذاري بر ناخودآگاه فرد، وارونهسازي ارزشها، موجسازي و توليد فرهنگي، دست كاري ذائقه بصري، تنوع طلبي، مصرفگرايي و كم كردن فاصله فضاي خصوصي و عموم را از جمله مهمترين آسيبهاي رسانهها و ماهواره دانست و گفت: اگر در مديريت استفاده از رسانهها حتي نجيبترين و پاكترين رسانه دقت نشود، اسيبهاي جدي به سبك زندگي ما وارد ميكند كه بعضا جبران ناپذير است.
وي افزود: تلويزيون به عنوان يكي از رسانهها فرصت تربيت را از خانوادهها گرفته و به الگوسازي براي كودكان و نوجوانان ميپردازد، در حالي كه بيش از 90 درصد الگوهاي تلويزيون مناسب فرزندان ما نيستند.
نماینده سابق مردم یاسوج در مجلس به بررسي آسيبهاي ناشي از ظهور ماهواره در خانوادهها پرداخت و گفت: ديدگاههاي مختلفي از جمله برخورد قضايي و انتظامي، مقابله فني، استفاده مديريت شده از شبكههاي ماهوارهاي و راهكار فرهنگي براي مقابله با هجوم ماهواره مطرح شد كه چاره اصلي براي مقابله با اين دجال واره، راهكار فرهنگي است كه در صورت ضرورت باید از روشهاي ديگر نيز در كنار اين روش استفاده شود.
هدایتخواه آگاهي بخشي و اقناع افراد و خانوادهها درباره آثار و پيامدهاي حضور ماهواره در خانواده را يكي از شيوههاي فرهنگي در مقابله با شيوع اين پديده ضدفرهنگي دانست و گفت: راه مقابله اين است كه مردم بدانند ماهواره چه بر سر خود و خانواده آنها ميآورد و آنها را به چه سمتي سوق ميدهد.
وي افزود: ماهواره خطرناكترين ابزار جنگ نرم دشمن است و در خانهاي كه ماهواره وارد شد، امنيت اخلاقي خانواده به خطر ميافتد.