به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، حجت الاسلام غلامی امروز در مراسم دعای عرفه در نمازخانه دانشگاه پیامنور مشهد بیان داشت: برخی از دوستان می ویند گناه را تعریف کنید در حقیقت گناه سهم و شعور هر کس از مقدار عمل و عمل نادرستی است که انجام داده است.
وی ادامه داد: اینکه برخی گفتههای قرآن و روایات ائمه را در زندگی خود مشاهده نمیکنند به دلیل اعمال نادرستی است که در طول زندگ انجام میدهند و نعمت را تبدیل به خسران میکنند.
زوجهای جوان مراقب آرامش زندگی خود باشند
این استاد دانشگاه با اشاره به فرموده قرآن در خصوص وارد شدن آرامش در زندگی مجردان پس از ازدواج گفت: براساس فرموده قرآن اگر فرد مجردی ازدواج کند خداوند آرامش را وارد زندگی او میکند؛ اما اینکه امروز برخی زوجهای ما این آرامش را در زندگی خود نمیبینند به دلیل اعمالی است که نعمت را به خسران تبدیل کرده است.
حجت الاسلام غلامی در ادامه افزود: ظلم به مردم، ترک کارهای خوبی که به آنها عادت کردهایم و فراموش کردن شکر نعمت از جمله مواردی است که موجب میشود نعمات در زندگی تبدیل به نغمات شوند.
وی با بیان اینکه بعضی اعمال در میان افراد بی حیا شدن افراد را به دنبال دارد خاطرنشان کرد: شرب خمر، تمسخر دیگران ولو اینکه در دل باشد، قمار و غیبت کردن و همچنین معاشرت با افراد مشکوک موجبات بی حیا شدن در افراد را به وجود می آورد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه برخی میپرسند مشکوک شامل چه افرادی می شود گفت: اینکه برخی از شما دوستانی دارند که در طول یک سال نماز خواندن آنها را ندیدهاند نشان دهنده مشکوک بودن این فرد است که باید در مورد آن دقت کافی به شمار آید.
حجت الاسلام غلامی برخی گناهان را گناهان بلاآور دانست و تصریح کرد: ترک امر به معروف و نهی از منکر و توجه نکردن به یاری مظلوم از مواردی است که بلا بر مردم نازل میکند و برکت از میان میبرد.
وی با بیان اینکه اگر رئیس دانشگاه عوض شود و این، نوعی ظلم در حق او باشد سکوت شما به معنای یاری نکردن مظلوم است افزود: امر و به معروف و نهی از منکر از خود فرد، خانواده، دوستان و خویشاوندان شروع می شود و در نهایت ختم به اصلاح جامعه میشود.
گناهانی که مرگ را به تعجیل میاندازد
حجت الاسلام غلامی در ادامه قطع صله رحم و قسم ناحق خوردن را از گناهانی دانست که مرگ فرد را جلو میاندازد گفت: همچنین در روایات داریم فردی که با نیت سلام و احوالپرسی به دیدار شخص دیگری میرود بلافاصله پس از بازگشت از این دیدار به عزرائیل ندا میرسد که سی سال به عمر این فرد اضافه کند.
وی ادامه داد: علاوه بر قسم ناحق خوردن، عاق والدین و ظلم به پدر و مادر موجب کاهش عمر و در نقطه مقابل آن محبت به خانواده و والدین خصوص پدر و مادر افزایش عمر را درپی دارد.
غلامی دروغ گفتن را از دیگر عوامل تعجیل در مرگ دانست و گفت: عمل نامشروع پنجمین موردی است که به سرعت مرگ را تعجیل میدهد به طوری که خود فرد از بیان آن عاجز است.
این استاد دانشگاه به خیانت نوامیس به همسرانشان اشاره کرد و افزود: امام سجاد (ع) فرمودند:"اگر فردی در خیانت به ناموس خود به ناموس مردم نیز خیانت کند قبل از آنکه بمیرد خواهد دید به ناموس وی نیز خیانت میشود مگر اینکه توبه و آن گناه را تکرار نکند".
عواملی که موجب برآورده نشدن حاجتها میشود
حجت الاسلام غلامی لقمه حرام را مانع قبولی حاجات دانست و افزود: فردی اسبی داشت که این اسب بسیار سرکش بود تصمیم به فروش آن گرفت خریدار از اسب راضی بود این فرد چند حیوان دیگر را که در منزل او سرکشی میکردند به فروش گذاشت و باتعجب دید این حیوانها در پیش صاحبان جدیدشان آرام هستند از این رو به دیدن امام معصوم رفت و علت را جویا شد امام به وی فرمودند تو لقمه حرام به این حیوانها می دادی و آنها در منزل تو سرکش بودند.
وی ادامه داد: نفاق و درویی و تأخیر در نماز واجب عوامل دیگری در مستجاب نشدن دعای خیر است و جوانان اگر آرزو دارند به حاجتهای خود برسند به این عوامل دقت کنند.
این استاد دانشگاه در ادامه به نقل خاطره ای از آیت الله مجتهدی پرداخت و گفت: فردی از آیت الله مجتهدی پرسید آیا خداوند برای دلهایی که زنگار گرفته چارهای دارد یا خیر؟ و ایشان در پاسخ گفتند چند عامل وجود دارد که میتوانید با رعایت کردن آنها زنگار را از دل خود بردارید.
حجت الاسلام غلامی افزود: بیدار شدن در سحر و قرائت قرآن کریم ولو به اندازه دو یا سه آیه، کشیدن دست بر سر یتیم و پشتیبانی کردن از او و اشک ریختن در لحظات دعا و عبادت از جمله عواملی است که میتواند زنگار را از قلب بردارد.
وی در پایان با بیان اینکه بیداری در بین الطلوعین از دیگر عواملی است که موجب شفاف کردن دل و نزدیک شدن به خداوند است گفت: عرفه به معنای دوری از گناه و نزدیکی به خداوند و فاصله گرفتن از شیطان و است و اگر می واهید دعایتان در نزد خداوند اعتبار پیدا کند به عواملی که گفت دقت و از صمیم قلب از او یاری بطلبد.