به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از گرگان؛ حمید میرزاده، صبح روز گذشته از مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان به عنوان بزرگترین مجموعه آموزشی در استان گلستان بازدید کرد که در جریان این بازدید چهار پروژه استخر فرهیختگان دانشگاه به مساحت ۲۴۶۸ متر، سر در ورودی جدید به مساحت ۱۲۰ متر، مجموعه ورزشی شماره ۲به مساحت ۳۴۸۷ متر و مجموعه کتابخانه مرکزی، آمفی تئاتر و مرکز فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد گرگان به مساحت ۸۹۶۰ متر افتتاح شد.
حمید میرزاده پس از افتتاح و بازدی از پروژه های این واحد و نشست مشترک با مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و همچنین جلسه با هیات امنای استان گلستان با حضور حسن صادقلو، استاندار گلستان، حجت الاسلام مازندارنی مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان، حجت الاسلام سیدمجتبی نورمفیدی و احمد شاهورانی نماینده دانشگاه آزاد در استانهای شمالی کشور در نشستی خبری به پرسش خبرنگاران پاسخ داد.
میرزاده، شب گذشته در ابتدای نشست خبری با اصحاب رسانه استان گلستان با اشاره به شایعه جذب 500هزار نفری دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد، ابراز داشت: خبرنگاری حرفهای دقیق است اگر اشتباه کنند این اشتباه منجر به سوء تفاهم میشود و بار سیاسی بوجود می آورد البته بعضیها هم عمدا اشتباه میکنند.
وی افزود: ما بارها گفتیم که تعداد دانشجویان موجود به اضافه دانشجویانی که امسال جذب میشوند نزدیک 15هزار نفر خواهد شد و این یعنی اینکه دانشگاه آزاد در حوزه تحصیلات تکمیلی پیشگام است.
دانشگاه آزاد مسئول اشتغال افراد نیست
میرزاده در واکنش به این پرسش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" مبنی بر اینکه آیا زیرساختهای لازم کارگاهی و علمی برای اینگونه توسعه تحصیلات تکیمیلی در واحدها و مراکز دانشگاههای آزاد فراهم است یا خیر؟ و با توجه به فراهم نبودن زمینه اشتغال فارغ التحصیلان آیا این افزایش ظرفیت کارشناسی شده صورت گرفته یا خیر نیز متذکر شد: دانشگاه آزاد مسئول اشتغال نیست بلکه دانشگاه آزاد وظیفه دارد در راستای تقاضای اجتماعی و فرهنگی که در جامعه وجود دارد ظرفیت سازی کند.
توسعه تحصیلات تکمیلی به ازای هر نفر سالانه 160هزار دلار به نفع اقتصاد ملی است
رئیس دانشگاه آزاد کشور ادامه داد: در حال حاضر 300هزار نفر در کشور متقاضی شرکت در دورههای دکتری هستند که ما به انضمام تمامی دانشگاههای دولتی تنها 8درصد این مقدار را میتوانیم بپذیریم بنابراین باقیماندهی این ها مجبور هستند برای تحصیل در دوره دکتری به خارج از کشور مهاجرت کنند این در حالی است که خروج هر دانشجوی دکتری برای ادامه تحصیل در خارج سالانه 40هزار دلار برای کشور ارز بری دارد دوره دکتری نیز چهار سال است یعنی مبلغی حدود 160هزار دلار؛ که اگر این دانشجو در داخل بماند یعنی 160هزار دلار به نفع اقتصاد ملی قدم برداشته شده است ضمن اینکه در اینجا زیربناها و تجهیزات خودمان توسعه پیدا کرده از طرف دیگر طبق سند برنامه باید تحصیلات تکمیلی توسعه پیدا میکرد.
افزایش پذیرش دانشجو با قوت ادامه مییابد
وی تصریح کرد: در سند علمی و فناوری که مقام معظم رهبری ابلاغ فرمودند نیز بر توسعه تحصیلات تکمیلی تأکید شده است و از آنجاییکه دانشگاه آزاد نزدیک به نیمی از بار آموزش تحصیلات تکمیلی کشور را بر عهده دارد وظیفه خود میداند که هم استاد استخدام کند هم زیربناهای خود را مجهز بسازد و هم پذیرش دانشجو داشته باشد بنابراین ما در چارچوب مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و سندهای بالادستی نظام و طبق مصوبهی هیات امنای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی این برنامهریزی را صورت دادهایم و با قوت و جدیت نیز ادامه خواهیم داد و امیدواریم بتوانیم در سال آینده کیفیت تحصیلات تکیمیلی را نسبت به امسال افزایش دهیم.
میرزاده در پاسخ به سوال دوم "خبرگزاری دانشجو" مبنی بر اینکه با توجه به تمام توجیههای اقتصادی و علمی پیرو افزایش شهریه دانشگاه در سال تحصیلی جدید، هنوز دانشجویانی هستند که نسبت به موضوع معترضاند و بار آن را سنگین ارزیابی میکنند و بسیاری درخواست اخذ وام دارند، آیا برای حمایت از این دانشجویان تمهیداتی در نظر گرفته شده است یا خیر، خاطرنشان کرد: ما وام به دانشجویان میدهیم که جزئیات آن نیز پیش از این اعلام شد ولی ما مصوبه دولت را داشتیم که 25درصد افزایش شهریه بود ما فقط 15درصد افزایش دادیم.
دانشگاه آزاد از دولت کمک نمیگیرد
وی تأکید کرد: در سال گذشته دانشگاه آزاد فقط 3درصد نسبت به سال 91 که تورم کشور 40درصد بود افزایش شهریه داشت به عبارت دیگر در دو سال گذشته دانشگاه آزاد تنها 18درصد افزایش شهریه داشته در حالیکه میزان تورم در مجموع دو سال بالای 50درصد بوده است بنابراین این 15درصد میزانی حداقلی بود که دانشگاه آزاد برای ادامهی کار خود نیاز داشته است.
میرزاده ادامه داد: وقتی به فکر توسعه کیفیت هستیم باید بدانیم کیفیتبخشی هزینه بر است، دانشگاه آزاد هم که از دولت کمک نمیگیرد تنها راه ما افزایش شهریه بود البته ما طرحهای دانش بنیان را راه اندازی کردیم اما این طرح درآمدی کوتاه مدت نیست بلکه باید زمان 4 یا 5 ساله بگذرد تا محصولات آن به بازار بیاید تا دانشگاه بتواند از این سهام خودش استفاده کند.
شیب ملایم کاهش وابستگی دانشگاه آزاد به شهریه
رئیس دانشگاه آزاد کشور گفت: توسعه زیربناها و تجهیز کارگاهها همگام با جذب استاد و دانشجو نیازمند هزینه است که این هزینهها در حال حاضر از محل شهریهها بدست خواهد آمد انشاالله طبق یک برنامه چهار ساله شیب میزان وابستگی ما به شهریه با افزایش درآمدهای غیر شهریهای کاهش خواهد یافت.
افزایش 8.5میلیون تومانی وام ازدواج در دانشگاه آزاد
میرزاده در پاسخ به سوال بعدی مبنی بر میزان وام ازدواج دانشجویی نیز تصریح کرد: پیش از این به هر دانشجویی 1.5میلیون تومان وام داده میشد در حال حاضر طبق بخشنامه جدید ابلاغی به هر دانشجو 10میلیون تومان وام داده خواهد شد که اگر دو دانشجوی دانشگاه آزاد با هم ازدواج کنند مجموعا 20میلیون تومان وام ازدواج دریافت خواهند کرد.
ارائه سالن رایگان جهت جشن ازدواج دانشجویی/ ارائه جهیزیه عروس با 30درصد تخفیف
وی اضافه کرد: در کنار این وام ما سالنهای دانشگاه را به صورت رایگان برای برگزاری مراسم ازدواج در اختیار زوجین قرار خواهیم داد و معاونت دانشجویی نیز برنامه ریزی کرده که از طریق شرکتهای تولید کننده لوازم اصلی خانگی با نرخی حدود 20 تا 30درصد کم تر از نرخ بازار دانشجویان را معرفی کنند تا در نتیجه ما توانسته باشیم برای خرید جهیزیه نیز به دانشجویان کمک کنیم.
میرزاده عنون داشت: این تدابیر جهت تشکیل خانواده دیده شده است ضمنا افراد خیری نیز پیدا شده اند که حاضر هستند برای تشکیل خانواده با دانشگاه آزاد همکاری داشته باشند.
نیروهای شرکتی دانشگاه آزاد برون سپاری میشوند
رئیس دانشگاه آزاد کشور در پاسخ به سوال پایانی "خبرگزاری دانشجو" در رابطه با آینده وضعیت نیروهای شرکتی که در دانشگاه آزاد مشغول به کار هستند نیز گفت: یکی از چالشهای اصلی دانشگاه آزاد مسائل مالی است، در حال حاضر تعداد کارکنان هیات علمی دانشگاه آزاد بیش از 47هزار نفر است که میزان دستمزد و حقوقی که به افراد هیات علمی و غیر آن پرداخته میشود بالغ بر 85درصد بودجه دانشگاه آزاد است.
وی یادآور شد: دانشگاه آزاد برای توسعه خودش تنها 15درصد از بودجه را در اختیار دارد که این یک مشکل عمده است بنابراین ما به شدت از استخدام نیروی جدید خودداری میکنیم و برنامهریزی کردیم که بشود خدمات مورد نیاز دانشگاه آزاد را برون سپاری کنیم بر این اساس تعداد زیادی از این نیروها باید بروند به همین شرکتهایی که ما تشکیل خواهیم داد تا از آن طریق خدمات خود را به دانشگاه آزاد ارائه دهند.
ماکه پول داریم