به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از موج چهارم، همایش بررسی فرم و محتوای فیلم با حضور مسعود فراستی، منتقد سینما یکشنبه، سوم اسفند ماه در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین برگزار شد.
در این مراسم فراستی با اشاره به اینکه در سینما چگونه از چه مهمتر است، اظهار داشت: انتخاب موضوع اثر را دینی نمی کند بلکه چگونگی بیان آن را مذهبی یا غیر مذهبی جلوه می دهد.
وی افزود: شعاری عمل کردن در آثار هنری اثر نخواهد داشت چون محل اثر آن عقل است و نه دل اما محل اثر هنر دل است بنابراین ابتدا باید همه شعار ها به فرم و تکنیک تبدیل شود تا بر دل اثر کند.
فراستی در انتقادی آشکار عنوان کرد: سینمای دولتی نقطه شروع فساد در سینماست، اگر بخواهیم سینمای ما مسیر درست خود را پیدا کند باید فیلمساز هزینه فیلم را از جیب خود تقبل کند.
این منتقد سینما با اشاره به اینکه اکنون فیلم ساز فیلم خود را برای مسئولین میسازد نه برای مخاطب، تاکید کرد: در شرایط حاضر وضعیت به گونه ای است که مخاطب جایگاهی در تعیین جریان فیلم سازی ما ندارد.
فراستی در جواب دانشجویی که سوال کرد جایگاه و تاثیر شما به عنوان منتقد در اصلاح و هدایت فیلم سازی کشور چیست، گفت: متاسفانه در سطح فیلم سازان به جهت مهم نبودن جایگاه مخاطب تاثیر آنچنانی نداریم و تنها کار موثر ما آگاه سازی مخاطب و در سطحی تدریس و آموزش است.
لازم به ذکر است، فیلم های شیار ۱۴۳، جدایی نادر از سیمین و محمد رسولله از جمله فیلم هایی بودند که از گزند انتقاد فراستی در این برنامه مصون نماندند.