به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»،آموزش عالی کشور، دولت یازدهم را با بیسامانی آغاز کرد به طوریکه جعفر میلیمنفرد وزیر پیشنهادی علوم نتوانست از نمایندگان مجلس رای اعتماد بگیرد و در همان ابتدای کار دولت یازدهم وزارت علوم کار خود را با سرپرست آغاز کرد.
پس از آن هم وزارت علوم شرایط بسامانی را سپری نکرد، پس از روی کار آمدن فرجی دانا و اقدامات عجیب و غیرمتعارف وی در وزارت علوم که منجر به استیضاحش شد نیز دولت چند وزیر به مجلس پیشنهاد کرد که در محدوده خطوط قرمز مجلس قرار نداشتند و نتوانستند رای اعتماد نمایندگان را جلب کنند تا اینکه فرهادی به عنوان وزیر علوم ار مجلس رای اعتماد گرفت.
وضعیت دانشگاهها در دولت یازدهم نیز به تبع وزارت علوم از همان ابتدا چندان رو به راه نبود و این بیثباتیها میتوانست یا نشانگر عدم بیتوجهی دولت به آموزش عالی باشد یا به عقیده برخی شاید دولت میخواهد آموزش عالی در ثبات نباشد.
بیثباتی دانشگاهها از همان روزهای ابتدایی دولت یازدهم آغاز شد. توفیقی پس از جلوس بر عالیترین کرسی وزارت علوم شروع به تغییر روسای دانشگاهها کرد و پس از آن نیز فرجی دانا که به عنوان وزیر علوم از مجلس رای اعتماد گرفت همین روند را ادامه داد.
در موج اول عزل و نصبهای وزارت علوم ۳۲ رئیس دانشگاه عزل شدند و با آغاز سال ۹۳ نیز ۶ رئیس دانشگاه کشور در ۱۰ روز نخست سال از کار برکنار شدند. این برکناریهای باعجله و بدون تامل از سوی سرپرست وزارت علوم و پس از آن وزیر وقت علوم، جامعه دانشگاهی را به این فکر فرو برد که شاید دولت یازدهم اندیشه و برنامه خاصی برای دانشگاهها دارد که هم سرپرست و هم وزیر علوم اینگونه بیدرنگ روسای دانشگاهها را برکنار کردند.
دانشگاهیان در این تصور بودند که وزارت علوم قصد دارد به سرعت روسای جدید را جایگزین روسای پیشین کند تا بتواند برنامههای دولت را سریعتر در دانشگاهها اجرا کند غافل از اینکه سرنوشت دانشگاهها از ابتدای دولت یازدهم بیسرو سامانی و بیبرنامگی بوده و برکناری روسای دانشگاه فقط در حد برکناری باقی ماند و حدود ۳۰ دانشگاه کشور هنوز بدون رئیس هستند.
و حالا پس از گذشت حدود دو سال از عمر دولت یازدهم هنوز پرونده روسای ۳۰ دانشگاه کشور در شورایعالی انقلاب فرهنگی بررسی نشده در حالیکه برخی از سرپرستها بیشتر از یک سال در مسند سرپرستی هستند.
فرهادی وزیر علوم نیز در روزهای پایانی سال گذشته گفت: نام روسای دانشگاه را برای تائید به شورایعالی انقلاب فرهنگی ارائه کرده است.
ولی شورایعالی انقلاب فرهنگی که به ریاست رئیس جمهور اداره میشود چند ماه است که بررسی پرونده روسا را اصلا در دستور کار شورا قرار نمیدهد یا اگر در دستور قرار داشته باشد بررسی نمیشود، گویی اصلا برنامهای برای سامان دادن به دانشگاههای کشور نیست و دولت ترجیح میدهد دانشگاهها به همین صورت با سرپرست اداره شوند.
اینکه عملکرد وزارت علوم در این دو سال نشان داده است که برنامه دولت یازدهم برای دانشگاهها چیزی جز بیسامانی نبوده است یک طرف ولی اینکه دولتی با ادعای قانونمداری روی کار آمده و در فرهنگیترین و فرهیختهترین نهاد دولتی بیقانونی حاکم باشد در طرف دیگر.
افرادی که با انتقاد از دولتهای پیشین ادعای قانونمداری کرده و عملکرد گذشتگان را بدون قانون میدانستند حالا یا نمیخواهند یا نمیتوانند که در فضای فرهیختهپرور دانشگاه قانون را حاکم کنند به طوریکه بیسامانی مهمترین دانشگاه کشور که مادر دانشگاههاست به حدود دو سال میرسد.
حالا دانشگاههای کشور که به گفته امام خمینی (ره) مبدا تحولات کشور هستند در دولت یازدهم بیشتر از پرداختن به مسائل علمی درگیر حواشی مختلفی نظیر انتخاب رئیس دانشگاه هستند و بیقانونی زمانی است که تاریخ حکم سرپرستی سرپرستهای دانشگاه را نگاهی بیاندازیم و متوجه شویم از حکم برخی از این سرپرستها بیش از یک سال میگذرد در حالیکه براساس قانون سرپرست دانشگاهها نهایتا تا ۶ ماه میتوانند در این سمت باقی بمانند.
برای اینکه مسئولان کم کار خود را درخصوص انتخاب رؤسای دانشگاهها توجیه کنند به مسئله تغییر در روند انتخاب رؤسا دانشگاهها را مطرح کرده اند که در این موضوع نیز اختلاف نظرهایی وجود دارد که امیدواریم این اختلاف سلیقه ها تا جایی پیش نرود که رشد علمی را با نبود مسئولان دانشگاهها در کشور متوقف کند.
البته اینکه شورایعالی انقلاب فرهنگی به ریاست رئیس جمهور در بررسی پرونده روسای دانشگاه تعلل میکند و اینکه وزیر علوم در اظهار نظری در رابطه با رئیس دانشگاه تهران میگوید رئیس جمهور شخصا در مورد دانشگاه تهران نظر دارد این مساله را به اذهان متبادر میکند که شاید وضعیت بیثبات فعلی دانشگاهها شرایطی است که دولت یازدهم آن را میپسندد و برنامهای برای ایجاد ثبات در دانشگاهها ندارد.
در این دانشگاه متاسفانه سرپرست دانشگاه از دو دانشجو شکایت کرده که چرا به ایشان اعتراض کردند.
در این دانشگاه برخی دانشجویان خواهر تهدید جسمی و... شده اند
آیا این بود دستاورد دولت جدید برای دانشگاهها؟
امیدوارم که آقای دکتر فرهادی همانند وزیر سابق در انتخاب روسا دقت کنند. به قول رییس جمهور تدبیر و امید: بعضی ها بدون بلیط سوار شدند
زنده باد ایران پاینده رهبر