به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، محسن مقصودی تهیه کننده مستند از هیروشیما تا لوزان عصر امروز در نشست خبری اکران مردمی فیلم های هسته ای جشنواره عمار که در دانشگاه الزهرا برگزار شد با اشاره به اینکه آیا ده سال و یا بیست سال آینده فناوری هسته ای که امروز برای آن شهید دادیم را نداشته باشیم را جواب فرزندان شهدای هسته ای چون آرمیتا و علیرضا را چه خواهیم داد گفت: شاید سه ماهی که برای دور بعدی مذاکرات باقی مانده را به نوعی شب قدر و پیچ تاریخی انقلاب بتوانیم نام ببریم و موضع ما نیز سیاسی و جناحی نیست بلکه آینده انقلاب و منافع ملی مطرح است و ملتی که دوازده سال پای این فناوری ایستاده و در واقع برای آن خون اهدا کرده است حاضر نیستند آن را به آسانی از دست بدهند.
تهیه کننده مستند از هیروشیما تا لوزان در ادامه اظهار داشت: ماباید از تکنیک های مورد استفاده تا کنون در مقابل غرب درس بگیریم و تاریخ دوازده سال گذشته را مرور کنیم و بدانیم که هرگز اعتماد به غربی ها پاسخی را برای ما نداشته و اگر امروز نگرانی بابت آن در میان مردم و حتی رهبر انقلاب وجود دارد نه نگرانی از خیانت یک نفر بلکه نگرانی از نگاه ساده اندیشانه به غرب است.
وی افزود: نگرانی اینکه شیطان بزرگ را در حد یک رقیب ببینیم و نه در حد یک دشمن و آنچه ما در صحنه مذاکرات بر آن مذاکره می کنیم حقوق ملت ماست که یک طرفه است و کلیت آن متعلق به ما است.
مقصودی در ادامه بیان داشت: من از اینکه عده ای پس از توافقات شادی می کنند و یا جشن می گیرند تعجب می کنم چرا که ما اگر حتی توافقی انجام دهیم نه تنها شادی نداردبلکه باید تاسف خورد چرا که کم کاری عده ای به نام تحریم ها تمام شد و حال گمان می کنند با لغو تحریم ها آن کم کاری ها جبران می شود.
وی ادامه داد: در خوش بینانه ترین حالت تنها بیست درصد از تحریم ها مرتبط با هسته ای بوده و مابقی به اسم حقوق بشر و ... بوده است و باید مردم را هوشیار کرد چرا که عده ای گمان می کنند ده تیر ماه قرار است معجزه ای رخ دهدو اگر توافقی صورت بگیرد هم مشکلات اقتصادی حل می شود.
مقصودی تصریح کرد: عده ای کم کاری کردند و انداختند گردن تحریم ها برای مثال اینکه نظام بانکی 100 تا 200 هزار میلیارد تومان معوقه بانکی معادل یک سوم یا یک چهارم نقدینگی کل کشور را معوقه بانکی دارد که هیچ ارتباطی باتحریم ها ندارد.
تهیه کننده مستند از هیروشیما تا لوزان اظهار داشت: یا اینکه در نظام بانکی ما به جای سوق داده شدن به تولیدات 80 هزار میلیارد تومان صرف واردات و به معنی تخریب تولید شده است را نباید گردن تحریم انداخت و این ضریب هوشمندانه دشمن بوده که از آن سوءاستفاده کرده است و شاید کمتر از ده درصد از مشکلات امروز به صورت واقعی مرتبط با تحریم هاست.
وی افزود: ما هر چه ضربه می خوریم از فضای رسانه ای غربی ها علیه فضای مقاومت است و همچنین کسانی که کم کاری خود را به گردن تحریم ها انداختند و کسانی که عدم مقاومت سیاست خارجی را به فشار تحریم ها ربط می دهند در حالی که هرچه در مذاکرات مورد بحث قرار دارد همگی از حقوق ملت ما است.
مقصودی در ادامه بیان داشت: شاید بهترین کمکی که بچه های انقلاب امروز می توانند به تیم مذاکره کننده هسته ای بکنند همین انتقادهاست و من می گویم که باید از این انتقادها در مذاکرات استفاده شود و در واقع از خط قرمزهایی که مردم دارند برای امتیاز گرفتن در مذاکرات استفاده شود همان گونه که دشمن از گروه های تندرو خود برای امتیاز گرفتن از ما استفاده می کند.
تهیه کننده مستند از هیروشیما تا لوزان خاطر نشان کرد: هنر آمریکا این بود که مشکلات اقتصادی ناشی از کم کاری هارا به گردن مذاکرات می اندازد و امروز در واقع رانت آخر مبارزه است باید آنچه گام به گام به دشمن ضربه زده ایم را امروز از دست ندهیم و این درس را به یاد داشته باشیم که اعتماد به غرب هرگز پاسخی نداشته است.
میری: حرف ما یک راه است نه جناح سیاسی
حسین میری کارگردان مستند گام نهایی در ادامه این نشست با اشاره به اینکه حرف امروز ما یک راه است نه یک جناح سیاسی گفت: آنچه ما امروز بر آن تاکیدداریم یک راه است و نه حرف و جناح سیاسی که حتی دردولت های گذشته این گام را مطرح کرده ایم.
کارگردان مستند گام نهایی در ادامه بیان داشت: ما انقلاب کردیم تا استقلال آزادی و جمهوری اسلامی پایدار بماند و حال این سوال مطرح است که آیا با انجام مذاکرات لوزان استقلال و آزادی جمهوری اسلامی باقی خواهد ماند یا خیر.
وی افزود: ما اگر هسته ای را نخواهیم و در ازای لغو تحریم ها اما در نهایت چه کسی جواب خانواده شهدا را خواهد داد.
میری در ادامه اظهار داشت: حرف ما حق ملت و مردم است که نباید نادیده گرفته شود و آنان که نگران تحریم ها هستند بدانند مهمترین تحریم علیه ایران تحریم 1929 است که پس از فتنه 88 و در سال 89 رقم خورد که در قطعنامه شورای امنیت به تصویب رسید.