به گزارش خبرنگار «خبرگزاری داشجو» از بیرجند، مقصد زهان. از بیرجند تا زهان حدود ۱۰۰ کیلومتری فاصله است. ساعت ۶:۳۰ صبح از درب بناد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس راه افتادیم به سمت شهر زهان با حدود ۲۰ هزار نفر جمعیت که امروز چشم به راه مهمان هستند، آن هم مهمانانی آسمانی و از جنس نور..
بین راه که میرفتیم مردم روستاهایی که جاده از روستای عبور میکرد آمده بودند کنار جاده استقبال و با تکان دادن دست در حالی که اشک بر چشمانشان بود ارادت خود نسبت به شهدا را ابراز میداشتند، انسانهایی ساده دل، باصفا و مردمانی از جنس کویر که بیش از ۱۷ سال است با خشکسالی و قهر طبیعت میسازند.
۴۰ دقیقهای که رفتیم ابتدا به بخش قهستان رسیدیم، اینجا مردم از حدود نیم ساعت قبل آمده بودند استقبال و دیدار با شهدا. اشک چشمشان گواهی بر خیلی چیزها میداد اما برخی در این بین بودند برخی از مادران که بغض گلوشان را گرفته، چشمها مثل چشمه اشک میبارید اما صدایی از آنها بلند نمیشد، شاید او هم مادر شهید باشد...
شهدای گمنام حدود نیم ساعتی را بر دستان پینه بسته مردم سخت گوش و شهیدپرور قهستان تشییع شدند و بعد هم چند دقیقهای مداحی، وداع و بعد به مسیر ادامه دادیم به سمت زهان...
مردم زهان استقبال گسترده و بینظیری از شهدای گمنام داشتند، یکی از افرادی که به استقبال شهدای گمنام آمده بودند، گفت: شهدا شمع محفل بشر هستند و خدا را شاکریم که برای اولین مرتبه در این شهر دو شهید گمنام را تشییع میکنند.
اسماعیلی گفت: انشاالله قبور این دو شهید گمنام، مزار مردم برای زیارت خواهد بود و یاد و نام شهدا زنده نگه داشته خواهد شد.
وی با بیان اینکه همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند امروز زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست، افزود: حضور شهدا در این منطقه باعث تجدید میثاق دوباره مردم با شهدا میشود.
یکی دیگر از جوانانی که در مراسم تشییع پیکر شهید گمنام در زهان حضور داشت، گفت: افتخار میکنیم که بعد از چند سال برای شهر شهید گمنام میآید و این برای تمام مردم بخش زهان افتخار است.
وی گفت: یکی از راههایی که میتواند موجب زنده نگه داشتن فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه شود همین حضور شهدای گمنام در شهرهای مختلف است.
حسین میری، فرمانده سپاه شهرستان زیرکوه هم با بیان اینکه شهر زهان حدود ۵۰ شهید دارد، گفت: شهرستان زیرکوه نیز ۱۲۰ شهید و ۴ شهید گمنام دارد.
وی با بیان اینکه مردم علاقهمند به فرهنگ شهید و شهادت هستند، گفت: حضور شهید گمنام در شهر زهان دوباره فرهنگ شهید و شهادت را در مردم بارور میکند و نشان میدهد که مردم چقدر شیوه امام حسین(ع) را دوست دارند.
یکی از دانشجویان شرکت کننده در این مراسم هم با اشاره به اینکه حضور شهید گمنام برای اولین مرتبه در شهر زهان برای ما یک افتخار محسوب میشود، افزود: شهید گمنام یک افتخار بزرگ برای همه مردم شیعه و سنی بخش زهان و کل ایران هستند.
وی با اشاره به اینکه ما باید کاری بکنیم تا شهدا از ما راضی باشند، افزود: همه ما جوانان باید بتوانیم به مسائل زمان آگاه باشیم و با حضور به موقع در صحنههای مختلف دفاع از انقلاب و رهبری دین خود را نسبت به شهدا ادا کنیم.
این دو شهید گمنام در کنار دانشگاه پیام نور زهان دفن شدند تا مزاری باشد برای جوانان غیور ایرانی که در تمام سالهای بعد از پیروزی انقلاب همواره در تمامی صحنههای دفاع از نظام و انقلاب حضور با بصیرت و خوبی را داشتند.