به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ارومیه، رضا نیکخواه ظهر روز گذشته در میزگرد دانشجویی «روابط بین الملل در اندیشه امام خمینی (ره)» که در دانشگاه ارومیه برگزار شد، گفت: رویکرد امام (ره) ترکیبی از رویکرد رئالیستی و ایدئالیستی است و هدف عمده آن رسیدن به یک جامعه اخلاقی و آرمان گرا، ارزش مدار و عدالت محور و ایجاد صلح پایدار است.
وی با اشاره به اینکه مکتب رئالیستی همیشه خواهان زیادی داشته است، افزود: بیشتر سیاست مداران و صاحب نظران و کسانی که در مسند قدرت و سیاست فعالیت داشته اند، مکتب رئالیستی را پذیرفته اند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: با توجه به اینکه سال ها از مطرح کردن مکتب ایدئالیستی در جهان می گذرد، ولی باید توجه داشت که تا کنون این مکتب در جهان جایگاه خود را پیدا نکرده کما اینکه بر اثر فشار دانشمندان آرمان گرا به ویژه بعد از پایان جنگ جهانی دوم، نهادها و سازمان هایی برای کاهش آثار رویکرد رئالیستی در جهان تشکیل شده؛ ولی با این وجود هنوز راه طولانی برای مفهومی کردن دیدگاه ایدئالیستی پیش رو داریم.
نیکخواه تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران باعث ایجاد یک رویکرد سوم، به ویژه محقق شدن هدف های جامعه اسلامی در قیام های سال 1342 و مطرح کردن نظریه های ولایت فقیه و ولایت مداری که سرانجام در سال 1357 به پیروزی رسید، باعث شد تا سیره امام خمینی(ره) بیانگر یک مکتب جدید در برابر دو مکتب ایدئالیستی و رئالیستی باشد که امروزه در سراسر جهان این مکتب طرفدران زیادی پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون جلوه ای از نظرات امام خمینی(ره) در قانون اساسی مشاهده میشود، بیان داشت: توجه به نظریه امت واحد اسلامی، کمک به مسلمانان در هر گوشه از جهان از جمله مهم ترین نکات سیره امام(ره) است.
نیکخواه نامه رهبری به جوانان اروپایی را نشات گرفته از سیره امام (ره) دانست و گفت: این نامه بیانگر این است که دولت های غربی و آمریکا آگاه شوند که اسلام دین صلح است و در آن آثاری از زورگویی و استکبار دیده نمی شود.