به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، جلیل معماریانی جمعه در نشست تخصصی کانونهای دانشجویی و فارغ التحصیلان دانشگاه علوم پزشکی گناباد با اشاره به چند سوال پیرامون تشکیلات دینی و فرق تشکیلات با سازمان، گفت: تیم یک خروجی سخت افزاری و یا نرم افزاری دارد که آن یک محصول است؛ اما خروجی تشکیلات یک انسان است؛ اما تیم ابزاری در خدمت تشکیلات میباشد.
وی با اشاره به سخنی از مقام معظم رهبری که فرمودند خروجی دانشگاهها علی القاعده باید افرادی مانند شهید چمران باشد، افزود: ایشان به دانشگاه نگاه تشکیلاتی دارند و خود امام(ره) هم کار تشکیلاتی میکرده است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: خروجی تشکیلات باید انسان باشد، البته مغز انسان نه بلکه خود انسان. شهید چمران در اندازهای رشد کرد که هم میتوانست وزیر علوم باشد و هم توان مدیریتی در پست وزارت دفاع کشور را دارا بود.
وی خانواده را نیز یک تشکیلات دینی دانست و بیان داشت: در تشکیلات نقش، مهمتر از عمل فرد است، تشکیلات دینی مانند یک رسانا عمل میکند در حالی که در کارهای سازمانی کارهای غیر دینی داریم.
معماریانی اضافه کرد: آن چیزی که از دلایل مهم تاخیر در ظهور است عقیم بودن نسل میباشد، نسلی که انسان در قواره امام زمان(عج) نتوانسته است تولید کند.
این استاد دانشگاه، تصریح کرد: برای انسان ساختن باید شاخصهارا پیدا کرد بسیاری از مشکلات کشور را باید با مدیریت جهادی حل کرد و این یک کار تشکیلاتی است.
وی گفت: متاسفانه امروز تفکر نامناسبی در کشور شکل گرفته است بدین صورت که افرادی که به دنبال تبلیغ دین میروند معمولا علم زده هستند که این دید کاملا غلط است. البته باید توجه داشت که کار باید با مدیریت جهادی و کار تشکیلاتی انجام شود.
معماریانی ضمن برشمردن اصول تشکیلات، تصریح کرد: اولین اصل تشکیلات اخلاص است، هر کجا مشغول هر کاری هستید آنجا را باید مرکز عالم بدانید و تمام تلاش خود را در راستای تلاش صورت گرفته بکنید.
این استاد دانشگاه ساختن انسانهای قوی را متضمن داشتن دغدغههای قوی دانست و تاکید کرد: اخلاص باعث میشود که در تشکیلات اسراف صورت نگیرد. دعای مکارم اخلاق (دعای شماره 20 صحیفه سجادیه) منشور اخلاقی تشکیلات میباشد.
وی افزود: کار در تشکیلات باید آهنگ عبادت داشته باشد و در تمامی کارهای باید به خدا توکل کرد، در تشکیلات نباید منتظر پاداش بود بلکه باید ریشهها را باید تقویت کنید و برای این مهم منتظر پاداش نمانید.
این کارشناس مسائل اخلاقی ادامه داد: تشکیلات دینی یعنی تشکیلاتی که لازمه تمامی آن خدا باشد و به دیگر معنا در تشکیلات باید به چرایی اهداف دائما فکر کنید.
معماریانی به اهمیت داشتن فرهنگ شکر گذاری اشاره کرد، و افزود: باید فرهنگ شکر گزاری در جامعه افزایش پیدا کند و دائما در ارتباط مستمر با اهداف خود باشیم به نحوی که با یک خط کش فرضی مانع از فاصله گیری زندگی شخصی خود با اهدافمان باشیم.
وی عوامل ایجاد انگیزه را برشمرد و گفت: برای ایجاد انگیزه، توجه به فرد، امر بسیار مهمی است. باید درک کرد که چه کسی این موضوع را مطالبه و به عمل به آن امر میکند.
این استاد دانشگاه تفکر سیستمی را فرایند مدار دانست، و در پایان بیان داشت: برای انگیزه سازی باید ضرورت را درک کرد و احساس کرد که هر کس باید کار خودش را انجام دهد. تفکرات سیستمی باید فرآیند مدار بوده و از واقع مداری و حادثه مداری دوری کند.