گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- یادداشت دانشجویی* راشل کوری هیچ گاه فکر نمیکرد که در واقعیت هیچ ملیتی حق اعتراض به کشتن کودکان و تخریب شهرها و روستاها را ندارد. در واقع نمیدانست هیچ کس نباید اعتراض کند. آیلن، دختر خردسال سوری هم قربانی سیاستهای اسرائیل و حفظ امنیت آن شد و هزاران سوری، یمنی، بحرینی و حتی ملتهای دیگر جهان هم...
به قول امام روح الله اسرائیل غده سرطانی است و از روی زمین باید محو شود و مسأله فلسطین اساساً مسأله اول جهان اسلام و در وضعیت کنونی مسأله همه جهان است.
آری مسأله همین است و بس...
در شرایط کنونی که میبینیم اینها و صدها مثال از این دست و اختصاص روز قدس در ابتدای انقلاب اسلامی توسط امام خمینی (قدس سره الشریف) به حمایت از مردم مظلوم فلسطین و سردادن شعار مرگ بر اسرائیل نمونههایی برای اهمیت مسأله فلسطین و لزوم توجه امت واحده اسلامی به این مسأله است. پیگیری مسائل فلسطین در هر زمان و تحت هر شرایطی از وظایف همه ما و مسلمانان سراسر جهان است.
مسألهای که اهمیت آن نه تنها برای مسلمانان هویداست، که برای قطب مستکبر جهان نیز به جهت اهتمامشان به حفظ امنیت اسرائیل غاصب، بسیار حائز اهمیت است تا جایی که با راهاندازی جنگ افروزیهایی در سراسر جهان در تلاش هستند تا اذهان ملت ها را از مسأله فلسطین دور کنند. ولی به قول مثل معروف «عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد» همین اقدامات از دیگر سو به دلیل بیداری و آگاهی که در اذهان ملتها ایجاد میکند، موجب اضمحلال و نابود/۸۵یشان میشود.
شاید در این بین وظیفه ما نیروهای حزب اللهی در جهت آگاهی بخشی با استفاده از همه ظرفیتهای جهان اسلام در بین ملل جهان غیر قابل چشم پوشی باشد. البته آگاهی بخشی به موقع و مستند چون که مخاطب ما نوع انسانی است و این اطلاعات در تصمیم گیریها و اقداماتش بی تأثیر نیست.
در این بین فرمایشات امام خامنهای قطب نمای میزان توجهات و جهت این توجهات میباشد. فرمایشاتی که با جستجویی کوتاه، سیر و روند منطقی پیگیری مسأله قدس شریف را آشکار میکند و با تیزبینی، عمق و بلندنظری کلام همه را متوجه ظرایف این مسأله و ابعاد متفاوت آن میکند. که نه تنها کاربران بیدار شبکههای اجتماعی به آن عکس العمل نشان داده و کمپینهای مختلف در جهت گسترش آن به راه میاندازند که برتن نتانیاهوی خبیث و کودک کش نیز ترس انداخته و وی را وادار به عکس العملی پوچ و بی معنی میکند؛ عکسالعملی که کلمات آن نیز مؤید نابودی نه چندان دور رژیم غاصب و کودک کش اسرائیل میباشد، ادعاهایی که از سر دست پاچگی و بی مغزی عنوان شده و پشتوانه معقولی ندارد. رژیمی که تهدیدش از سر ترس و برای خالی نبودن عریضه است.
در این بین و بعد از مذاکرات هسته ای ایران و گروه ۵+۱ شاهد اظهارنظرهای مختلف در این زمینه بودیم. از فلان کشور گوشه ی راست نقشه جهان تا کشورهای میانی و بعد رسیدن به گوشه چپ نقشه.
یکی از این ها، اظهارات سخیف نتانیاهو بود که همانطور که همه شاهد بودیم رهبر معظم انقلاب در دیدار با اقشار مختلف مردم جوابی محکم و قاطع به آن دادند و دامنه ۲۵ ساله امنی که برای خود در نظر گرفته بودند موجب آشفتگی فکر و وجودشان شد.
«یک جمله راجع به رژیم صهیونیستی عرض بکنیم؛ بعد از اتمام این مذاکراتِ هستهای، شنیدم صهیونیستها در فلسطین اشغالی گفتند فعلاً با این مذاکراتی که شد، تا ۲۵ سال از دغدغهی ایران آسودهایم؛ بعد از ۲۵ سال فکرش را میکنیم. بنده در جواب عرض میکنم اوّلاً شما ۲۵ سال آینده را نخواهید دید. انشاءالله تا ۲۵ سال دیگر، به توفیق الهی و به فضل الهی چیزی به نام رژیم صهیونیستی در منطقه وجود نخواهد داشت؛ ثانیاً در همین مدّت هم روحیّهی اسلامیِ مبارز و حماسی و جهادی، یک لحظه صهیونیستها را راحت نخواهد گذاشت؛ این را بدانند. ملّتها بیدار شدهاند، میدانند دشمن کیست؛ حالا دولتها و بوقهای تبلیغاتی و مانند اینها میخواهند جای دشمن و دوست را عوض کنند، [امّا] به جایی نمیرسد. ملّتها -ملّتهای مسلمان، بخصوص ملّتهای منطقه- حواسشان جمع است و میدانند. خب، این وضع رژیم صهیونیستی و آن هم [وضع] آمریکا.»
عنوان کردن نابودی اسرائیل تا ۲۵ سال دیگر از یک طرف و راحت نگذاشتن صهیونستها توسط روحیه اسلامی مبارز و حماسی و جهادی از طرف دیگر در بیان ایشان بسیارحائز اهمیت است.
بعد از این بیانات همان طور که در ابتدای نوشتار نیز آمد، همه دیده ایم که در فضای مجازی به این گفته و نابودی اسرائیل زیاد پرداخته شده است. چندی پیش نیز که رهبر انقلاب فرموده بودند ملت ما عاشق مبارزه با اسرائیل است، شاهد راهاندازی کمپین «من عاشق مبارزه با اسرائیل هستم» بودیم. اندک توجهی به این عکس العملها نشان میدهد که این مسأله به گفتمانی فراگیر تبدیل شده است. البته سیر شکلگیری این گفتمان فراگیر از آغاز انقلاب اسلامی شروع شده و راهپیماییهای هر چه با شکوهتر قدس هر سال مؤید این گفته است. به همین دلیل نیز شایسته است سیری از بیانات رهبر انقلاب در رابطه با فلسطین و نابودی رژیم صهیونیستی را با هم مرور کنی:
«در مسالهى فلسطين، آنچه كه هدف است، استنقاذ فلسطين است؛ يعنى محو دولت اسرائيل. ۱۳۶۹/۰۹/۱۳
نظر ما نسبت به مسایل فلسطین روشن و واضح است. ما راهحل فلسطین را نابودی رژیم اسرائیل میدانیم. نگویند نمیشود؛ نمیشود در دنیا نیست. همه چیز شدنی است. همهی کوههای عظیمی که مانع راه حرکت انسانها باشد، برداشتنی است. چهل سال گذشته است؛ اگر چهل سال دیگر هم بگذرد، عاقبت دولت اسرائیل نابودشدنی است و باید نابود بشود. تا چند صباح قبل از این، هیچکس فکر نمیکرد که ابرقدرت شرق اینگونه متلاشی بشود. اگر دو سال قبل کسی میگفت که ابر قدرت شرق از بین خواهد رفت، عدهیی فیلسوفانه ریش میجنباندند که بله، شما ساده هستید! آن روزی که امام در نامه به گورباچف نوشتند که بعد از این مارکسیسم را باید در موزهها پیدا کرد، عدهایی پوزخند زدند! دو سال یا سه سال نگذشته بود که آن پیشگویی تحقق پیدا کرد. بعد از درگذشت امام، به یک سال نرسید که همه چیز دگرگون شد؛ چهطور نمیشود؟
قدرت استکباری امریکا هم از بین خواهد رفت، او هم متلاشی خواهد شد، این قدرت جهنمی ماندنی نیست، اسرائیل هم ماندنی نیست. این، حرف دولت و ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی است، و همین خواهد شد. ۱۳۷۰/۰۵/۲۸
نظر ما نسبت به مسائل فلسطین روشن و واضح است. ما راهحل فلسطین را نابودی رژیم اسرائیل میدانیم. ۱۳۷۰/۰۵/۲۸
نبايد شك كرد كه شجرهى خبيثه ى اسرائیل كه «اجتثت من فوق الارض ما لها من قرار»، هيچ پايه و پايگاه و استمرارى نخواهد داشت و بىشك نابود خواهد شد. ۱۳۷۰/۰۸/۱۵
ريشهى صهيونيستها بايد از خاورميانه كنده شود. ۱۳۷۳/۱۱/۱۴
آنچه علاج صهیونیستها را میکند، همین بیداریِ اسلامی است و بس. آنچه میتواند سرزمین فلسطین را آزاد کند، بیداری ملتهای مسلمان و بیداری اسلامی است. ۱۳۷۴/۰۳/۱۴
امروز صهیونیسم، یک فکر شکستخورده در دنیاست. ۱۳۷۷/۰۴/۲۱
صهیونیسم در مقابل موج نسلهاى رو به ازدیاد فلسطینى طاقت نخواهد آورد. ۱۳۷۷/۰۴/۲۱
صهیونیسم و دولت غاصب و مجعول صهیونیستى در فلسطین، محکوم به فناست. ۱۳۷۷/۰۴/۲۱
برخلاف آرزوی احمقانهی اقتدار و استحکامی که سیاستبازان خبیث برای رژیم صهیونیستی در سر میپروراندند، این رژیم روزبهروز به اضمحلال و نابودی نزدیکتر شده است. ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
اسرائیل روزبه روز ناامن تر خواهد شد؛ چه توافق هسته اى بشود، چه نشود؛ این را بدانید امنیّت اسرائیل تأمین نخواهد شد چه توافق هسته اى بشود و چه نشود. ۱۳۹۳/۰۹/۰۶».
البته روی سخن ایشان همه ملتها و در ابعاد گوناگون و با استفاده از ظرفیتهای مختلف موجود میباشد. ایشان در پیامشان به حجاج بیتاللهالحرام در سال گذشته فرمودند: «این سفاکی و فاجعهآفرینیها نتوانسته است هدفِ سردمداران و پشتیبانان رژیم غاصب را برآورده سازد. ایستادگی پنجاه روزهی غزهی محصور و بیپناه در برابر همهی توانِ بهصحنهآوردهی رژیم صهیونیست، و سرانجام، ناکامی و عقبنشینی آن رژیم و تسلیم شدنش در برابر شروط مقاومت، نمایشگاه آشکار این ضعف و ناتوانی و بیبنیگی است. این بدان معنی است که ملت فلسطین باید از همیشه امیدوارتر باشد، مبارزان جهاد و حماس باید بر تلاش و عزم و همت خود بیفزایند، کرانهی غربی راه پرافتخار همیشگی را با قدرت و استحکام بیشتر پیگیرد، ملتهای مسلمان پشتیبانی واقعی و جدی از فلسطین را از دولتهای خود مطالبه کنند، و دولتهای مسلمان صادقانه در این راه گام نهند. ۱۳۹۳/۰۷/۰۸»
در این بیانات آینده روشن مسأله فلسطین و لزوم امیدواری آنها و افزودن بر تلاش و عزم و همت در این مبارزه مطالبه شده است. همان گونه که مقاومت ۵۰ روزه سال گذشته در برابر این رژیم کودک کش در باریکه غزه و پیروزیهای قبلی مقاومت لبنان هیمنه توخالی صهیونیستها را شکست، مقاومت و پایداری مستمر موجبات محو نه چندان دورشان را به دنبال خواهد داشت. البته طبق مطالبه عنوان شده در این پیام همه مسلمانان باید پشتیبانی واقعی و جدی دولت هایشان را از فلسطین مطالبه کنند و وحدت و یکپارچگی امت اسلامی که به واسطه دشمن مورد هجمه قرار گرفته است تأثیر بسزائی در آزادی قدس شریف دارد.
*حمیده ابراهیمی- فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.