به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اهواز، دانشگاه رامین اهواز دیشب به همت مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد مناظره داغ بین دو عضو هیات علمی بود.
این مناظره بین حجت الله عبدالملکی، عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) و مرتضی افقه، عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار میشود.
در این مناظره عبدشاهی، عضو هیأت علمی دانشگاه رامین کشاورزی به عنوان داور حضور دارد.
این مناظره اقتصادی که با استقبال بینظیر دانشجویان روبرو شد تا ساعتها طول کشید و در طول شور و حرارت مناظره بیشتر شده و با تشویقهای مکرر دانشجویان همراه میشد.
در ابتدای مناظره پس از صحبتهای مجری و داور، مرتضی افقه، عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز شروع به صحبت کرد.
این عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران گفت: تحریمها باعث برملا شدن بیتدبیریهای دولت دهم شد، دولت دهم باعث به وجود آمدن نابسامانیهای اقتصادی بود که درآمد نفتی روی این نابسامانیها سر پوش میگذاشت؛ اما تحریمها آن را آشکار کرد.
در ادامه حجت الله عبدالملکی، عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) با اشاره به موضوع برنامه گفت: یکی از اهداف ما در مسأله برجام تثبیت حقوق هستهای ایران بود که محقق نشد.
وی افزود: به طور مثال حق بازفرآوری برای همیشه از ما گرفته شده، محدودیت ساخت سانتریفیوژ پایانی ندارد.
عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) تصریح کرد: عدم تصریح اجازه عملیات آزاد غنیسازی پس از دوره محدودیت ۱۵ ساله باعث فراموش شدن علم این صنعت نیز میشود.
وی ادامه داد: باید در نظر داشت که بخشی از تحریمهای آمریکا لغو، بخشی تعلیق و بخشی باقی خواهند ماند. زمان لغو این تحریمها نیز سه مرحلهای است که مرحله اول پس از اجرای تعهدات ایران و تأیید آژانس، مرحله دوم بعد از هشت سال و مرحله سوم پس از ۱۰ سال میباشد.
عبدالملکی تصریح کرد: آمریکا تعهدی به لغو تحریمها ندارد و تحریمها برگشتپذیرند. لغو و تعلیق این تحریمها منوط به تأیید آژانس پس از قبولی ایران در اقدامات راستی آزمایی آژانس میباشد و بخشی از تحریمها هم که پا برجا هستند.
افقه بدون پاسخ به عدم برداشته شدن تحریمها پس از برجام گفت: اگر تحریمها برداشته شوند، شرایط اقتصادی کشور به دوران قبل از احمدینژاد برمیگردد.
وی افزود: ساختارهای موجود در کشور، ساختارهای توسعهای نیستند اما باید در نظر داشت که این ساختارها در دولت یازدهم ایجاد نشدهاند. بیثباتی موجود در دوران احمدینژاد جلوی پیشرفت اقتصادی کشور را گرفت.
عبدالملکی با توجه به خسارتهای جبران ناپذیر برجام افزود: بنابر نظر بعضی از کارشناسان چون دولت به عنوان یکی از سه قوه کشور یک معاهده بینالمللی امضا کرده، مجلس به عنوان یک قوه دیگر در صورت رد برجام به اعتبار جمهوری اسلامی در جوامع بینالمللی خدشه وارد میکند.
وی با اشاره به خوشحالی برخی از توافق برجام گفت: در صورت لغو تحریمها، در بهترین حالت و بدون در نظر گرفتن دبههای آمریکا کمتر از ۲۰% مشکلات اقتصادی ما رفع خواهد شد.
افقه در ادامه با ادعای اینکه برجام قدرت آور است، تصریح کرد: ما برای اینکه اجازه مداخله کشورهای خارجی را در کشورمان ندهیم باید ابزار قدرت را داشته باشیم که نداریم.
وی تصریح کرد: سیاست روحانی را برای کاهش تورم اصلا قبول ندارم. در تمام دولتهای ما سیستم اداری ضد تولید است. در قیاس با دولت روحانی، دولت احمدینژاد وابستگی زیاد به غرب را ایجاد کرد.
وی بیان کرد: در صورت ادامه تحریمها با مشکلات جدی مواجه میشویم و با شرایط موجود به اقتصاد مقاومتی دست پیدا نمیکنیم.
این عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز درباره اقتصاد مقاومتی گفت: از نظر من اقتصاد مقاومتی یعنی توانایی تولید هر کالایی را داشته باشیم.
عبدالملکی با رد پیش فرضهای طرف مقابل تأکید کرد: من نمیپذیرم که ادامه تحریمها مشکلات جدی برای ما ایجاد خواهد کرد.
وی گفت: ما در اوج تحریمها از شرکتهای آمریکایی خرید کردهایم. بخش بیشتر پول بلوکه شده ایران مربوط به دولت یازدهم است.
عبدالملکی بیان کرد: اقتصاد مقاومتی یعنی مقاوم سازی در برابر تحریمها. راه حل رسیدن به اقتصاد مقاومتی و قدرتمند شدن مقابل دشمن، درست مقاومت کردن است نه کرنش کردن.