به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، پرفسور عبدالعزیز ساشادینا امروز در سمینار تخصصی جامع شناسی دین که در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با اشاره به اینکه ما ساخته و پرداخته تفکر دکتر شریعتی هستیم، گفت: چالشی که عصر جدید برای ما آورده این است که ما چگونه می توانیم در زمان مدرن دین اختیار کنیم؛ اما شکار تنگ نظری ها نشویم.
وی ادامه داد: نسل جدید مخالف دین نیست؛ اما مذهب را به گونه ای دوست دارد که فردیت خود را از دست ندهد؛ این در حالی است که معنویتی که امروز به وجود آمده می خواهد فرد مداری را بکاهد تا زندگی جمعی آسان تر شود.
استاد کرسی مطالعات اسلام دانشگاه میسیون ویرجینای آمریکا با بیان این که زندگی روزمره مدرن خود بیگانگی را به وجود آورده است، افزود: روانشناسی، فیزیولوژیک و معنویت سه نیاز انسان است که هر سه این نیازها برای انسان حائز اهمیت هستند؛ این در حالی است که دین رسمی مسیحی و یهودی نتوانسته این سه نیاز را در کنار هم قرار دهد به همین دلیل نتوانسته اند جوانان را وارد کلیسا کنند.
ساشادینا تصریح کرد: امروز مسیحت به گونه ای نیست که بتواند قم مومنین را جمع کند به همین دلیل در عصر جدید به دنبال مبانی می گردند که بتوانند براین اساس بار دیگر مردم را کنار هم جمع کنند.
وی ضمن بیان اینکه جامعه غربی بر خصوصی سازی و فرد گرایی تاکید دارد، ابراز داشت: امروز مذهب درصدد است معنویتی را به وجود آورد تا کیفیت زندگی را با جمع کردن و ارتباط دادن انسان ها بالا ببرد و تعامل واقعی را ایجاد کند.
استاد کرسی مطالعات اسلام دانشگاه میسیون ویرجینای آمریکا با اشاره به اینکه یافتن تعامل واقعی با فهمیدن این جمله که من چه هستم به وجود می آید، گفت: باید دید آثار معنویت چیست و جوانان به دنبال چه آرمانی می شوند.
وی ضمن بیان اینکه امروز جوانان به دنبال یافتن معنویتی خاص هستند، خاطرنشان کرد: متاسفانه در جامعه غربی تعاملات انسانی بسیار ضعیف است و همه نسبت به هم شکاک هستند؛ این در حالی است که در جامعه ایرانی ضوابط شدت دارد ولی در این جامعه نیز این روابط در حال کم رنگ شدن است.
ساشادینا با یادآوری اینکه جوانان امروز به دنبال یافتن راهنمایی در زندگی هستند، یادآور شد: یکی از قبله گاه های انسان جدید مدرن این است که چگونه به خدا خدمت کند، این فرد می خواهد به عبادت عمیق تری برسد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: امروز در ایران حس شهروندی ضعیف است که در این مسیر می توان دین داری معنوی را به کمک حس شهروندی آورد.
ساشادینا با اشاره به اینکه جامعه آمریکا دین دار است؛ اما دین رسمی را منکر می شود، گفت: هر دین داری که تحت فشار سیاسی و اجتماعی به وجود آید، خللی در آن رخ خواهد داد و یکی از تفاوت های اساسی ایران و آمریکا این است که در ایران تحت یک دین رسمی سیاست ها پیگیری می شود؛ در حالی که در آمریکا این گونه نیست.
وی در پایان تاکید کرد: هر زمان که دین از بالا تعیین شود، نفاق رخ خواهد داد؛ اما زمانی که دین از پایین به بالا به وجود می آید، دلیلی ندارد که نفاق و تزویر به وجود آیند.