به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از کرمان، محمد اسماعیل مطلق، مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت که روز گذشته در همایش تببین سیاست های کلی جمعیت مبتنی بر سلامت مادر و کودک برای ارتقای نرخ باروی در دانشگاه علوم پرشکی کرمان برگزار شد، گفت: از سال گذشته برای اجرایی شدن ۱۴ بند ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب در رابطه با افزایش جمعیت؛ دانشگاه علوم پزشکی برنامه ریزی هایی را انجام داده است.
وی با اشاره به چالش ها و عوامل تاثیرگذار در سلامت، بیان داشت: برای جلوگیری از منفی شدن نرخ باروری در جامعه، باید رشد جمعیت 2.1 باشد.
مطلق تصریح کرد: جمعیت شناسان اعتقاد دارند که میزان باروی کلی جمعیت به کمتر از 2.1 هم خواهد رسید و این جمعیت برای کشور یک تهدید به حساب می آید.
وی ادامه داد: این موضوع حتی در بعد سلامت هم یک تهدید سلامتی نیز محسوب می شود؛ زمانی که سن جامعه بالا رود بیماری های خاص و مخصوص سالمندان نیز افزایش پیدا می کنند.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت به تاثیر گذاری نرخ باروی کلی در ایران اشاره کرد و گفت: افزایش سن ازدواج یک از عوامل تاثیرگذار در نرخ باروی است؛ از سال 45 تا 90 سن ازدواج در مردان و زنان افزایش فراوانی داشته است.
مطلق با تاکید بر اینکه اگر سن ازدواج دو سال در کشور کاهش پیدا کند، بیان داشت: نرخ باروری کلی رشد خوبی را خواهد داشت و امیدواریم نگرانی ها حل خواهد شد.
وی افزود: تاخیر در ازدواج یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار بر نرخ باروی است، یازده میلیون دختر و پسر در آستانه ازدواج قرار دارند که بخش قابل توجهی از آنان در حال پشت سر گذاشتن سنین باروری یعنی 18 تا 35 سال هستند.
مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به تاثیرات خانواده سالم بر سلامت جامعه گفت: اگر خانواده از سلامت کافی برخوردار نباشد باعث ورود افراد بیمارگونه به جامعه خواهد شد.
وی به افزایش طلاق نیز در جامعه اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از چالش های تاثیرگذار بر نرخ باروری در جامعه نیز افزایش طلاق است.
مطلق با اشاره به آمار های ازدواج و طلاق بیان داشت: میزان ازدواج در سال نود و سه، شش و نیم درصد نسبت به سال قبل کاهش پیدا کرده است و میزان طلاق در همان سال پنج و نیم درصد رشد داشته است.