به گزارش خبرگزاری دانشجو از اهواز، مراسم روز دانشجو در دانشکده فنی و حرفه ای شهید چمران اهواز با حضور نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری برگزار شد.
در این جلسه که به مناسبت روز دانشجو در سالن معراج دانشکده فنی حرفه ای با حضور مدیران و اساتید و دانشجویان دانشکده برگزار شد آیت الله کعبی اظهار داشت: در دهه چهارم انقلاب اسلامی برای حل معضل اشتغال و حرکت به سمت پیشرفت و عدالت و تحقق الگوی اسلامی، ایرانی پیشرفت، یکی از بهترین اقدامات توسعه آموزشکده های فنی حرفه ای بود و مخصوصا در استان، که ظرفیت دارد تبدیل شود به یک قطب اقتصادی، کشاورزی و یک قطب فرهنگی.
آیت الله کعبی بیان کرد: بدون کار آفرینی معضل اشتغال حل نمی شود و برای کار آفرینی هم سرمایه گذاری بخش خصوصی لازم است و هم نیروی ماهر کار و توانمند و نیروی با سواد و اگر ما نتوانیم بین دانشگاه و صنعت پل بزنیم این مسائل اقتصادی به ویژه در مسیر اقتصاد مقاومتی و خودکفایی و استقلال و آن آرمانهای کلیدی انقلاب اسلامی محقق نمی شود.
وی با اشاره به دانشجویان فنی و حرفه ای افزود: بنده به شما این نکته را می توانم بگویم که شما بهترین رشته ها را انتخاب کردید و هم زمینه کار و هم زمینه پیشرفت تحصیلی و هم زمینه رشد و موفقیت و ابداع و ابتکار را خواهید داشت. خصوصا اینکه استان خوزستان علی رغم مشکلاتی که الآن با آن دست و پنجه نرم می کند الآن فرصتهای توسعه اش اینقدر زیاد است که می تواند به بازار منطقه آسیای غربی تبدیل شود.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری افزود: روز دانشجو در اصل روز مرگ بر آمریکا و مرگ بر استکبار است و روز استقلال و آزادی و استعمار ستیزی است. چون این سه دانشجویی که شهید شدند و روز دانشجو به نام آنها گذاشته شد در اعتراض به سفر "نیکسون" و اینکه ایران نشود پایگاه دشمن و آمریکا نامگذاری گردید.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: حقیقت امر روز خوبی را به عنوان روز دانشجو انتخاب کردند چون دانشگاه منشأ پیشرفت و عدالت است و منشأ تمدن سازی است .
وی با اشاره به نقش تمدن سازی دانشگاه اظهار داشت: تمدن دو عنصر پایه ای دارد. یک: فرهنگ. دو: عمران و آبادانی. فرهنگ یعنی فکر درست و رفتار مبتنی بر فکر صحیح. حالا در جامعه شناسی دویست و پنجاه تعریف دارد اما عناصر ذاتی فرهنگ این دو است و بر پایه فرهنگ است که تمدن شکل می گیرد.
آیت الله کعبی گفت: تمدن امروزی معاصر جهان، بعد از قرون وسطی و در اثر "رنسانس" و جدایی دین از دولت و فرهنگ "لیبرالیسم" و "سکولاریسم" آغاز شد تا رسید به قرن نوزدهم و بیستم و وضعیت امروز که هرچه بشر دارد از همین تمدن مادی است.
وی در ادامه گفت: اما در مقابل این تمدن مادی مغرب زمین، شرقی ها چند موضع گرفتند. یک دسته، گفتند: برای اینکه ما هم پیشرفت کنیم و متمدن شویم و به نان و نوایی برسیم و توسعه پیدا کنیم باید راه غرب را از فرق سر تادنوک پا دنبال بکنیم. دولتها شدند مزدور غربی ها. نخبگان گمگشته شان دانشگاههای اروپا و آمریکا شد.توده ها سبک زندگی غربی جزء برنامه هاشان شد.
آیت الله کعبی بیان کرد: کسانی که دنبال غرب شدند و غرب زده را «تسلیم گرایان» می نامیم. کسانی که دستها را بردند بالا و این شعار را تادند که غرب شش قرن از ما جلوتر است و ما نمی توانیم به نوک پای غربی ها هم برسیم هیچ راهی نداریم. اینها می گویند: متن توسعه از غرب می گذرد و مبارزه با غرب بی فایده است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: دسته دوم "بنیادگراها" هستند که به انگلیسی به آنها "فوندامنتال" می گویند. آنها که می گویند از بن و ریشه باید این تمدن را برچید و طرح نو افکند. نمونه طرفداران این اندیشه دوم کسانی هستند که امروز در جهان، معروف شدند به تکفیری ها و داعشی ها و این اندیشه نابود کننده که می گویند: همه چیزی که غرب تولید کرد به درد بخور نیست. همه را باید نابود کرد و یک نا امنی جهانی در حد وحشی گری باید ایجاد کنیم که جهان به وحشت بیافتد و یک تهدید جهانی خلق شود و بعد ما دولت مطلوب خودمان را تشکیل دهیم تا ببینیم چی میشه خوب این تفکر هم خطرناک است و جوامع انسانی را به بمبست می رساند.
وی بیان کرد: اندیشه سوم و راه حل سوم راه حل میانه است؛ جمع بین تسلیم و غربگرایی و کمی هم دستمایه های ظاهری اسلامی که به اینها می گوییم «طرفداران تعمیر» مثل اینکه چیزی را بخواهند تعمیر کنند. بن و مایه ریشه این تمدن را غربی می کنند و در صددند که فقط شکل را درست کنند. محتوا غربی بماند و شکل عوض شود. مثل حزب عدالت و توسعه ترکیه یا طراحی هایی که در مالزی و اندولزی و امثال اینها هست و بعضی از کسانی که در ایران اسلامی هم چین اندیشه هایی دارند.
این روحانی برجسته به موضع انقلاب اسلامی در مورد تمدن غرب اشاره کرد و گفت: انقلاب اسلامی متعلق به هیچ کدام از این گزینه ها نیست. انقلاب اسلامی پروژه تحول و تمدن سازی اسلامی است اما نه تسلیم و نه تخریب و تدمیر و بنیاد گرایی به معنای داعشی و تکفیری و نه تقلید به معنای التغاطی غرب.
وی بیان کرد:پروژه انقلاب اسلامی احیاگری و دین باوری و خود باوری و خود کفایی و استقلال ذاتی است.
آیت الله کعبی عنوان کرد: برای تحقق این پروژه انقلاب اسلامی با شعار "ما می توانیم" حرکت کرد. حد اقل در بخش دانشگاهها، جمعیت دانشگاههای ما را در اول انقلاب چهل و پنج هزار نفر تا صد و بیست و پنج هزار نفر رقم می زنند البته در جمعیت سی و هفت ملیونی که معمولا طبقات غنی یا نیمه غنی و متوسط می توانستند تحصیل کرده شوند. اما در نظام جمهوری اسلامی ما نزدیک به پنج ملیون و چهار و نیم ملیون دانشگاهی داریم.
وی گفت : امروز به برکت انقلاب اسلامی در همه بخشها و شهرها و استانها داشگاههای متنوع هست. دانشگاه مرکز ابداع، خلاقیت، نو آوری و ابتکار شده است و منحنی رشد علمی نظام مقدس اسلامی خیلی بالا است.پروژه دانشمندان هسته ای در دانشگاههای ما کلید خورد.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: همین دانشگاههای امیر کبیر و علم و صنعت و امثال اینها دانشجویان بین بیست تا بیست و هفت ساله دانشجویان هسته ای شدند من رفتم بازدید کردم به اتفاق اعضای شورای نگهبان از "یو سی اف" اصفهان گفتند می خواهند دانشمندان هسته ای را نشان دهند آن موقع آقای آقا زاده رییس انرژی هسته ای بود. گفتیم خوب، دیدیم بیست و یک دو ساله ها آمدند. گفتیم دانشمندان کجایند؟ گفتند همین ها هستند.
وی گفت: این دانشمندان در حاشیه بازدید از یو سی اف اصفهان به ما گفتند: که سابقا به ما به تمسخر می گفتند: جوانان پر ادعای هسته ای! بعدا که توانستیم به سوخت هسته ای برسیم شدیم دانشمندان جوان هسته ای.
آیت الله کعبی اظهار داشت: موقعی که آمریکایی ها پوزخند می زدند که شما غنی سازی سه در صد را نمی توانید بیشتر کنید این جوانها رفتند و غنی سازی را به بیست در صد رساندندو از این پیشرفت جهان وحشت کرد و این پروژه تحریمهای فلج کننده را سرکار آورد تا ما را رساند به این وضعیتی که الآن شما بهتر می بینید و نمی خوام توضیح بیشتر بدهم و در نتیجه، دانش هسته ای بومی شد.
وی در جمع دانشجویان دانشکده فنی و حرفه ای اظهار داشت: کشاورزی، پزشکی صنعت و در خیلی از کارهای دیگر وضعیت به این شکل است. این نشان می دهد دانشگاههای ما پویا هستند.دانشگاههای متحرکند و مغز متفکر دارند. جهاد دانشگاهی، پارکهای علم و فن آوری، بنیاد نخبگان، جوانان نخبه و آینده دار مخترع که دائما اختراع ثبت می کنند نشانه این نوزایی علمی در سایه انقلاب اسلامی هستند.
این استاد مبرز حوزه بیان کرد: اما ممکن است شما بگویید هرچقدر از لحاظ علمی ما پیشرفت کنیم نمی توانیم از غرب جلو بیافتیم پاسخ این است که می شود و خواستن توانستن است.
اولا اراده می خواهد. ثانیا: تفاوت تمدن اسلامی با تمدن غربی این است که تمدن غربی تمدن علم منهای ایمان است و تمدن قرون وسطایی تمدن ایمان منهای علم است و ایمان منهای علم جهان را متوحش و عقب مانده می کند و در مقابل علم منهای ایمان جهان را ناامن و پر از قتل و جنایت می کند.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: گمشده انقلاب اسلامی تمدن بر پایه علم و ایمان است و خواستگاه تمدن علم و ایمان دانشگاه متکی به بنیادهای اندیشه ای انقلاب اسلامی است؛ اندیشه امام و اندیشه رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنه ای حفظه الله. رهبری به ویژه سرمایه گذاری خاصی در خصوص پیشرفت علمی دارند. باید بگوییم ایشان پرچم دار حرکت علمی در دانشگاهها هستند همیشه با دانشجویان دانشگاهها جلسه می گیرند دقیق گوش می کنند و یادداشت می کنند. آن هم جلسات چهار، پنج ساعته و جلسات حتی پنج ساعته می گیرند و تشویق می کنند، اشکال می گیرند و جزءیات قضایا را دنبال می کنند.
آیت الله کعبی در ادامه به ویژگی های دانشجوی تمدن ساز اشاره کرد و گفت: اما علم متکی به ایمان کارها را پیش نمی برد.لذا دانشجوی ما باید ماهیت دانشجویی را پیش ببرد.
اول: واقعا دانشجو باشد.
دوم: اهل ایمان و معنویت باشد.
سوم: آزادیخواه و اهل ابداع و ابتکار و مشارکت در مسئولیتهای اجتماعی باشد اما نه حاشیه ساز.
حاشیه ها دانشگاه را از قافله پیشرفت و قافله علم و قافله مسئولیت عقب می اندازند. دانشگاهها نباید جولانگاه احزاب و جماعات زیادت خواه و گروههای تنگ نظری که بخواهند استفاده ابزاری کنند از دانشجویان باشد . در ضمن لزوم فعالیت سیاسی، ظرفیت دانشگاه باید بسیج شود در خدمت پیشرفت و علم استقلال و آزادی و آرمانهای امام و شهدای والامقام اسلام و انقلاب اسلامی و این نظام اسلامی مقدس و دانشجوهای ما می توانند این کار را کنند.
این استاد برجسته در ادامه نسبت به مسائل روز به مسئله نامه مقام معظم رهبری به جوانان غرب اشاره کرد و گفت: نکته اول: نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان غربی است. چرا رهبری نامه نوشتند به جوانان غربی؟ چون جوانان غربی علیرغم آنکه رسانه های زیادی دارند اما رسانه های غربی پیام انقلاب اسلامی و پیام امام و رهبر را سانسور می کنند.
یک نمونه آن؛ یک سالی بچه های انجمن اسلامی دانشگاه انگلیس، کانون توحید، یک اطلاعیه "روپورتاژ" تبلیغاتی داده بودند روزنامه گاردین اون روپرتاژ تبلیغاتیشان پیام رهبری به حجاج بیت الله الحرام بود.
یک انجمن در انگلیس که ادعای آزادی بیان و این چیزها را میکند. روز بعد روزنامه را خواستند تعطیل کردند سرکوب زدند و گفتند به چه دلیل چنین اطلاعیه ای می زنید گفتند روپرتاژ است و پول گرفتیم از آنها، انجمن دانشگاهی است انجمن تحصیل کردگان است. گفتند نه این پیام نباید بشود و این پیام برای غرب خطر دارد و اینها را محاکمه کردند و غرامت از آنها گرفتند.
اینها پیام انقلاب اسلامی را نمی شنوند و از طرفی برای اسلام هراسی و برای ایران هراسی و برای اینکه پیام نوین اسلامی و تمدن اسلامی انسانی را نشنوند یک جریان بدلی به نام اسلام درست کردند و همین تکفیری ها و داعشی ها به وجود آمدند.
آیت الله کعبی در تشریح پدیده فرقه های نوظهور اظهار داشت: تکفیری ها در سه سطح بروز کردند؛
سطح اول: قطعا مزدور آمریکا و اسرائیلند. خصوصا آنهایی که از "قنیطره" عملیات انجام می دهند از "اردن" و سلسله جبال "جولان" هدایت می شوند به وسیله افسران اسرائیلی. به زبان عبری صحبت می کنند و با پرچم اسرائی پرچم لااله الا الله را حمل می کنند.لااله الا الله اسرائیلی. مجروحانشان را در "تلاویو" معالجه می کنند. ما شک نداریم که اینها آمریکایی، صهیونیستی هستند. اسرائیل هماهنگ با اینها مواضع سوریه را بمباران می کند.
لایه دوم: این تکفیری ها و داعشی ها مزدوران بعثی هستند که حالا قیافه القاعده را به خود گرفته اند.
اما لایه سوم: جوانان فریب خورده ای که از سطح جهان گسیل می شوند و فکر می کنند دارند وارد یک فضای اسلامی می شوند.
وی گفت:خوب متاسفانه با کمال تاسف و تاثر اعلام می شود که تعداد قابل توجهی از این بدنه که جذب تکفیری های تروریست می شوند متولد آمریکا و اروپا هستند و غربی هستند.
سوال، چگونه این جوانان غربی که در مهد تمدن غرب بزرگ شدند یک شبه جذب داعشی ها شدند و تکفیری شدند؟ مثل آن جوانان فرانسوی که آن فاجعه را آفریدند.
آیت الله کعبی بیان کرد: پاسخ رهبری در نامه شان که نامه دقیقی هست این است که غرب فرهنگش فرهنگ خشونت است، فیلم و هنرش و تربیتش خشونت پرور است جوان غربی خشن و در فرهنگ "هالیوود" بزرگ می شود لذا خشونت عاطفه را از بین می رود.