به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زنجان، گفتمان آزاد اندیشی با موضوع ” ظلم اسلام به زن ؟ ” ظهر امروز به همت واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه زنجان در سالن شریعتی دانشکده علوم انسانی دانشگاه زنجان برگزار شد.
در این برنامه که با استقبال قابل توجه دانشجویان مواجه شده بود، روال برنامه به نحوی بود که از چند روز پیش از آغاز برنامه و در پوستر های نصب شده، از دانشجویان متقاضی خواسته شده بود که از طریق سامانه پیامکی مشخص شده ثبت نام کنند و در روز برنامه و از میان ثبت نام کنندگان، ابتدا دانشجویان به دو گروه موافق و مخالف موضوع، تقسیم شده و هر یک پیرامون نظر خود به بحث بپردازد.
اما در ابتدای برنامه مشخص شد که به علت نبود دانشجوی موافق با این عنوان، اکثریت حاضرین به عنوان مخالف با این عنوان صحبت کردند ، که خود این موضوع نیز باعث ایجاد فضای داغ بحث و گفت و گو در بین حاضرین شد .
در شروع این برنامه جذاب، یکی از دانشجویان دختر حاضر در جلسه که به عنوان مخالف صحبت می کرد ، با اشاره به این که ، هیچ مردی از سر رضای خدا زن نمی گیرد ، تصریح کرد : هیچ آقایی نمی تواند ادعا کند که می تواند همه شرایط چند همسری را رعایت کند و یا این که بگوید از سر دلسوزی این کار را انجام می دهد .
این فعال دانشجویی در پاسخ به صحبت های یکی از حاضرین در جلسه که بحث شکست خوردن تئوری های موجود را در عمل مطرح کرده بود ، خاطر نشان کرد : بنده این شکاف تئوری و عمل را قبول دارم ، ولی قبول ندارم که اسلام به زن ظلم کرده است ، بلکه تاریخ به اسلام ظلم کرده است و هر کسی با نگاه خود از اسلام تفسیر می کند و آن چه امروز در جامعه است مغایر با اسلام است .
در ادامه یکی دیگر از دانشجویان دختر که او نیز در جایگاه مخالف صحبت می کرد، با بیان این که اسلام در ذات خود بی عیب و نقص است تصریح کرد : احقاق حقوق زن باید انجام شود و اسلام به ذات خود عیبی ندارد و بلکه مشکل از مسلمانان است و وقتی جنبش فمینیست راه افتاد پس از مدتی زنانی که وارد کار در معدن شدند تازه فهمیدند که نمی توانند و ما باید این را بدانیم که اسلام در بیشتر مواقع به زن لطف کرده است .
وی، در ادامه به تفاوت های موجود در بین ازدواج دائم ، موقت و روابط آزاد دوستی اشاره کرد و افزود : اسلام یک راه اصلی به نام ازدواج دائم و یک راه فرعی به نام ازدواج موقت و صیغه دارد و هر کسی هم که بخواهد به بیراهه برود دنبال روابط دوستانه و گاه زنا است. زنان باید به دنبال حقوق خود باشند ولی نه آن حقوقی که آن ها را به مرد بودن گرایش دهد .
در ادامه و در پاسخ به این دانشجو یکی از دانشجویان حاضر در جلسه ، با بیان اینکه ، هیچ شخصی بدون پیش زمینه نمی تواند از اسلام صحبت کند، تصریح کرد : دین هم همین شکلی است و هر کسی که حرف می زند تفسیر به رای خود است و بحث تساوی مربوط به ابعاد فیزیولوژیک نیست و بلکه زن باید از لحاظ حقوقی با مرد برابری داشته باشد .
دانشجوئی دیگر نیز با اشاره به این مطلب که بایستی تفاوت های ازدواج دائم و موقت بایستی بررسی شود خاطر نشان کرد : ما باید بدانیم که ازدواج دائم و موقت چه تفاوت هایی دارد و کشورهای خارجی به این نتیجه رسیده اند که فواحش به زن ها و دخترهای آنان کمک می کنند ولی اسلام می گوید چرا با این کارها بنیان جامعه را بر هم می زنید .
دانشجویی که صحبت از مساوی نبودن زن و مرد از لحاظ فیزبولوژیک سخن به میان آورده بود در ادامه ، افزود : خدمتی که غرب به جوامع کرده است را هیچ کسی انجام نداده است و زمانی که فقهای شیعه در رد میکروب از روایات و احادیث دنبال مطلب بودند این غرب بود که انسان ها را از این فلاکت نجات می داد. البته در رابطه با ماشینی کردن انسان ها که ثمره غرب است نیز نقدهایی داریم .
در ادامه و در پاسخ به این صحبت ها یکی دیگر از حاضرین در جلسه ، تصریح کرد : این خود غرب است که می گوید ، پدر علم شیمی جابربن حیان ، پدر علم پزشکی ابو علی سینا و کاشف برق شیخ بهائی است و ما قبول داریم که رشد علمی ما ضعیف بوده و عالمان ما در برخی مباحث ضعیف شده اند .
سپس دانشجوی دختر دیگر حاضر در جلسه نیز با اشاره به اینکه ، بنیان خانواده در غرب مستحکم تر است ، گفت : متاهل های ما بیش تر از مجرد ها رابطه جنسی دارند و ازدواج موقت یک نوع کلاه شرعی است و در صورتی که مرد بتواند آن مساواتی که گفته شده را رعایت کند معنی پیدا می کند .
در این برنامه که به صورت جذاب و داغ پیگیری می شد، حاضرین در جلسه صحبت ها خود را به صورت متوالی بیان می کردند که کمبود زمان باعث شد تا برنامه به پایان برسد. اما به دلیل استقبال دانشجویان ادامه این گفتمان فردا از ساعت 10 صبح برگزار خواهد شد.