به گزارش خبرنگار خبرگزری دانشجو از مشهد، مناظره دانشجویی 62 سال استکبارستیزی جنبش دانشجویی در موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری مشهد توسط بسیج دانشجویی برگزارشد.
آرش شعبانی، عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این مناظره در خصوص تولد جنبش دانشجویی گفت: جنبش دانشجویی از سال 1320 که مقارن با خروج رضا شاه از کشور بود، 53 نفر از حزب توده ابتدا سازمان جوانان و سپس اتحاد حزب توده را تشکیل دادند و تا سال 1325، چهار هزار دانشجو تحت تاثیر این تفکر بود.
وی همچنین در خصوص تشکیل جنبش مسلمان دانشجویی افزود: در سال 1321 توسط افرادی ماند بازرگان، جنبش مسلمان دانشجویی و با مشورت آیتالله طالقانی به وجود آمد، انجمن اسلامی در مقابل تفکر لیبرالیستی و مارکسیستی بود و فعالیت این انجمن در امتداد خط جبهه ملی قرار داشت.
این فعال دانشجویی ادامه داد: آرمانهای انجمن اسلامی آزادی خواهی، استقلال طلبی، دموکراسی و نفی دخالت بیگانگان در امور کشور بود.
عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: 16 آذر وملی شدن نفت از مهمترین فعالیتهای جنبش دانشجویی به شمار میآیند که دانشجویان در این دوران تنها صدایی بودند که اعتراض مردم را به گوش مسئولین میرساندند.
شعبانی گفت: جنبش دانشجویی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی علیه رژیم استبداد بود که با بسیج مردمی علیه ظلم قیام و سرانجام پیروزی انقلاب اسلامی شکل گرفت.
این فعال دانشجویی در ادامه در خصوص تسخیر لانه جاسوسی توسط دانشجویان تصریح کرد: در این امر نگاه جنبش دانشجویی به وقایع داخل کشور بود، تسخیر لانه جاسوسی به دلیل وجود موانعی که یک دولت خارجی پیش روی انقلابشان قرار داد بود انجام شد.
جنبش دانشجویی در دانشگاه نباید نماینده احزاب باشد
در ادامه ابوالفضل رستگار عضو نشریه سحر دانشگاه سجاد مشهد گفت: جنبش دانشجویی در دانشگاه نباید نماینده احزاب باشد اگر این چنین باشد و از آرمانهای آنها دفاع کنیم، خود را سخیف وسطحی کردهایم.
این فعال دانشجویی با اشاره به این مطلب که جنبش انواع مختلفی دارد بیان کرد: یکی از خصوصیات جنبش دانشجویی دانشجویی بودن آن است.
رستگاری خاطرنشان کرد: جنبش دانشجویی قبل از سال 1332 وجود داشت؛ اما نقطه عطف آن 16 آذرماه بود، استکبارستیزی باعث تولد جنبش دانشجویی شد.
وی تصریح کرد: جنبش دانشجویی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در تمامی مراحل سرنوشت ساز کشور حضور داشته است.
شعبانی گفت: استکبارستیزی جزء آرمانهای جنبش دانشجویی است، که به فضای جامعه در مقاطع مختلف بستگی دارد و رویکردها در این رابطه متفاوت میباشد.
جنبش دانشجویی در کشاکش تفکرات ومکاتب قبل و بعد از انقلاب اسلامی بوده است
محمد علی بهران زهی یکی از فعالان دانشجویی دانشگاه غیر انتفاعی خیام مشهد در ادامه گفت: جنبش دانشجویی در کشاکش تفکرات ومکاتب قبل و بعد از انقلاب اسلامی بوده است.
این فعال دانشجویی با یادآوری اینکه جنبش دانشجویی دورانهای مختلفی را پشت سر گذاشته، خاطرنشان کرد: جنبش دانشجویی مارکسیستی و لیبرالی از سال 1341 به سمت اسلام فقهی گرایش پیدا کرد، قبل از انقلاب اسلامی افرادی مانند بازرگان انجمن اسلامی را تشکیل دادند.
بهران رهی افزود: بعد از انقلاب بنا بر ضرورت از وحدت انجمن اسلامی دفتر تحکیم وحدت شکل گرفت.
این فعال دانشجویی در ادامه در پاسخ به کسانی که از شورای نگهبان را مورد انتقاد قرار میدهند، گفت: عملکرد شورای نگهبان به نظر من تاکنون خوب بوده است، تحت فشار قرار دادن آن با توجه به نزدیکی انتخابات هم صدایی با دشمنان است.
وی افزود: دانشجویی با بصیرت باید زمان مناسب انتقاد را تشخیص دهد، در حال حاضر باید از آنها حمایت کنیم.
استکبار ستیزی یکی از آرمانهای جنبش دانشجویی است
محمد صابری، عضو سابق انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص استکبار ستیزی و جایگاه آن در جنبش دانشجویی، گفت: 16 آذرماه استکبار ستیزی در خصوص دولتی که در کشورشان کوتاد ایجاد کرده بود، شکل گرفت.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه باید به استکبار ستیزی عام که استقلال طلبی و آزادی خواهی است توجه داشته باشیم، خاطرنشان کرد: استکبار ستیزی در کشور به معنای خاص آن یعنی آمریکا ستیزی است.
صابری با بیان تصریح کرد: آمریکا ستیزی در کشور ما علت دارد، که اگر این علتها برطرف بشود، آمریکا ستیزی را کنار میگذاریم.
وی با اشاره به اینکه من نیز خود آمریکا ستیز میباشم، که برای آن دلایلی دارم، بیان داشت: متاسفانه استکبارستیزی در جنبش دانشجویی تلقی به آمریکا ستیزی پیدا کرده و در نهایت به آمریکایی ستیزی تسری پیدا کرده است.
این فعال دانشجویی با اشاره به 13 آبان ماه گفت: 13 آبان ماه واکنش طبیعی به فضای آن روز جامعه و همچنین دفاع از انقلاب در مقابل کودتای آمریکایی بوده است.
صابری گفت: انقلاب اسلامی و جنبش دانشجویی آرمانهای زیادی دارند که استکبارستیزی یکی از این آرمانها میباشد.
صابری بیان داشت: سکوت در براب نظارت استصوابی باعث سوء استفاده وشبهه پراکنی از سمت آنان میشود.
وی با بیان این موضوع که تحکیم سازمان نیست یکی تشکل از پایین به بالا است، خاطرنشان کرد: این جزء نقطه قوت تحکیم است.
عضو سابق انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به این نکته که نگاه من انقلابی و غیر انقلابی است گفت: اگر جمهوری اسلامی هم بخواهد، خلاف آرمانهای انقلاب اسلامی جلو برود من جلوی آن میایستم و به این افتخار میکنم.
چرا زمانی که موسوی کاندید رئیس جمهوری شد انتقادی بر نظارت استصوابی نبود
در ادامه رستگاری گفت: استکبارستیزی نشات گرفته از مذهب میباشد ودر ایران اصالت داشته است و آمریکا ستیزی نه آمریکایی ستیزی از ابتدا در جنبش دانشجو بوده است.
این فعال دانشجویی افزود: شعار« مرگ بر آمریکا» تا زمانی که آمریکا مصداق استکبارستیزی هست باید باشد، و برای جنبش دانشجویی این امر واجب است.
وی با اشاره به این نکته که آرمانخواهی دفتر تحکیم وحدت، اسلام خواهی بود، که از سال 68 گرایش و آرمان آنها تغییر پیدا کرد، بیان داشت: بعد از سال 72 دفتر تحکیم وحدت وارد مبارزات حزبی شد و افرادی این مسئله که دفتر تحکیم« اندیشههای امام راحل را در قالب تفکرات رئیس دولت اصلاحات دنبال میکند» مطرح کرد.
رستگاری با بیان اینکه نظارت استصوابی از زمان گذشته وجود داشته، تصریح کرد: برخی افراد در خصوص نظارت استصوابی انتقاداتی وارد میکنند و این در حالی است که چرا در زمانی که رئیس دولت اصلاحات و موسوی کاندید رئیس جمهوری شدن انتقادی بر نظارت استصوابی نداشتند.
دانشجو نباید وابسته به قدرت و واسطهگری باشد
شعبانی با بیان اینکه دانشجو نباید وابسته به قدرت و واسطهگری باشد، خاطرنشان کرد: انجمن اسلامی از ابتدا نسبت به امور جاری کشور موضع نقد داشته است. در فراز ونشیب تاریخی دیدگاههای انجمن نیز دچار تغییر شده است.
وی گفت: بسیج دانشجویی از سال 70 متولد شد واز زمان شکلگیری که مقارن با دولت سازندگی بود هیچ اظهار نظری در خصوص عملکرد دولت نداشت.
شعبانی در ادامه به کوی دانشگاه اشاره داشت وخاطرنشان کرد: در دوره احمدی نژاد و مشکلات آن و همچنین اصل بستن روزنامه و تشکلهای دانشجویی بسیج دانشجویی نقدی بر آن نداشته است.
این فعال دانشجویی در خصوص جامعه اسلامی نیز بیان داشت: این تشکل که از سال 65 شکلگرفت و مورد حمایت قاطع دولت احمدینژاد بود، انتقادی به این دولت نداشت.
چرا گاها با آمریکا و مقامات نظام سلطه همراه میشویم؟
بهران زهی در ادامه با اشاره به 17 تیرماه گفت: چرا این عزیزان زمانی که از کوی دانشگاه تهران صحبت میکنند، از چرایی به خیابان آمدن دفتر تحکیم وحدت سخنی نمیگویند؟
این فعال دانشجویی با یادآوری این نکته که آمریکا از شیطان بدتر است تصریح کرد: چرا گاها با آمریکا و مقامات نظام سلطه همراه میشویم؟
شهدایی که امروز از مناطق جنگی میآورند بسیجی هستند
در ادامه رستگاری در انتقاد به این سخن که بسیج بیشناسنامه است، گفت: جهاد سازندگی را بسیج تشکیل داد و شهدایی که امروز از مناطق جنگی میآورند بسیجی هستند و بسیج دانشجویی نیز شاخهای از بسیج میباشد.