به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اصفهان، اختتامیه یازدهمین جشنواره و نمایشگاه پژوهش و فناوری استان اصفهان ظهر امروز همزمان با پایان هفته پژوهش، با حضور جمعی از روسای دانشگاه ها، پژوهشگران و فناوران استان اصفهان برگزار شد و در این مراسم از پژوهشگران برتر استان اصفهان تقدیر به عمل آمد.
حجتالاسلام مجید انصاری، معاون پارلمانی رئیس جمهور در این مراسم در خصوص زمینه شکل گیری سند چشم انداز ۲۰ ساله گفت: طی سال های ۸۳ و اوایل ۸۴، زیر ساخت های سخت افزاری و مقدمات توسعه پایدار به این نتیجه رسید که باید کشور را در افقی فراتر از پنج سال دید و همین مسئله زمینه شکل گیری چشم انداز ۲۰ ساله را فراهم کرد.
وی با تاکید بر اینکه اساس سند چشم انداز ۲۰ ساله، حول محور توسعه پایدار دانش بنیان شکل گرفته است، افزود: سند چشم انداز به عنوان نقشه راه ۲۰ سال آینده کشور از سوی رهبر انقلاب تصویب و ابلاغ شد که بر اساس این سند، ایران را به کشور توسعه یافته در منطقه تبدیل کند.
معاون پارلمانی رئیس جمهور در ادامه سخنان خود سند چشم انداز ۲۰ ساله را اصولی دانست و بیان داشت: این سند بر افزایش شتاب حرکت علمی و توجه به سرمایه گذاری مناسب در زمینه تحقیق و پژوهش تاکید دارد.
انصاری با اشاره به اینکه ۱۰ سال از سند چشم انداز را پشت سر گذاشته ایم، تاکید کرد: متأسفانه عقب ماندگی زیادی در بخش های مختلفی داریم و در زمینه اقتصادی نیز به موانع زیادی برخورد کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه در دو سال اخیر زیرساخت های اقتصادی بازسازی شده، افزود: امیدواریم با کار مضاعف و حرکت جهاد گونه اهداف این سند محقق شود و مشکلات پژوهشی کشور برطرف شود.
معاون پارلمانی رئیس جمهور با بیان اینکه هدف گذاری سند چشم انداز تخصیص سه درصد از تولید ناخالص داخلی به پژوهش بوده است، تصریح کرد: با این وجود، ۰.۴۷ درصد از تولید ناخالصی کشور در امر پژوهش مصرف می شود و دولت برای جبران این فاصله تلاش های زیادی انجام داده است.
انصاری در ادامه بیان داشت: هم اکنون ۷۰۰ میلیارد تومان در صندوق حمایت طرح های دانش بنیان موجود است و این رقم در مقایسه با رقم ناچیز بسیار قابل توجه است.
وی با اشاره به اینکه ۲۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای این صندوق تأمین اعتبار شده، افزود: علاوه بر این، یک درصد بودجه همه ادارات و دستگاه ها که مبلغی معادل شش هزار میلیارد تومان است، به این صندوق اختصاص پیدا می کند.
معاون پارلمانی رئیس جمهور در پایان ضمن در خواست از پژوهشگران در خصوص تلاش در این زمینه خاطر نشان کرد: استان اصفهان می تواند پرچمدار پژوهش در کشور و گره گشای بسیاری از مشکلات باشد.