به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عصر امروز نشست پرسش و پاسخ با عنوان قانونگذاری بهداشت و درمان آموزش پزشکی به همت گروه فرزندان روح الله با حضور طریقت منفرد وزیر اسبق بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی برگزار شد.
در این نشست طریقت منفرد وزیر اسبق بهداشت گفت: نظام سلامت در همه جای دنیا یک بستری برای رشد است و تکیه کردن آن معنا ندارد.
وی تصریح کرد: زمانی که درمان به دلیل هزینههای گزافی که متحمل شد به یک باره دچار تحولاتی شد، در آن زمان پزشکیان بستری را برای بررسی این معضل فراهم کرد و یک مجموعه اصلاحات در نظام سلامت شکل گرفت.
طریقت منفرد اضافه کرد: در برنامه چهارم طرح سلامت استقلال برای دانشگاهها تعیین شد و در برخی از مسائل سلامت سر و سامان داده شد. قانون برنامه پنجم برنامهای کاملتر بود که متاسفانه به آن بها داده نشد.
وزیر اسبق بهداشت با بیان اینکه در قانون برنامه پنجم سعی شد که روشها و مبانی اصلاحات سلامت بستر اجرایی آن آماده شود ادامه داد: در این برنامه مهمترین آن جدی گرفتن اولویت درمان بود که متاسفانه در دولت نهم به دلیل وجود اختلافاتی بین دولت و وزارت بهداشت و از طرفی کمبود منابع بیمهها و در محافل تصمیم گیری بیتوجهی به برنامه ریزیها انجام گرفت طرح به خوبی صورت نگرفت.
وی افزود: وضع بیمارستانهای دولتی به هم ریخت که علت آن اختلافات بین وزیر بهداشت و دولت وقت بود مراکز دولتی که وضعشان نامطلوب بود در دولت یازدهم سوژهای شد که به علت نیت مردم و حرکت پوپلیستی دولت مجلس برای اولین بار طرح تحول سلامت را در اولویت قرار داد و حمایت سنگینی از آن صورت گرفت.
طریقت منفرد با اشاره به طرح تحول سلامت که در دولت یازدهم در حال پیگیری است گفت: دولت به جای اینکه طرح تحول سلامت را از پایه اصلاح کند تنها به ظواهر آن رسید و در واقع نظام سلامت قوانینش در این برنامه اجرایی نشد و گرفتاری مردم هم در آنجا بالا گرفت به نحوی که بیمارستانها مطالبات خود را از بیمه نگرفته بودند بیمهها هم پولشان را از دولت دریافت نکرده و همه اینها منجر به عدم ارائه خدمات مطلوب از سوی بیمارستانها به بیماران شد.
وزیر اسبق بهداشت ادامه داد: طرح تحول سلامت آمد کاری کرد که بیمارستانها مردم را به راحتی پذیرش کنند و قرار بود که پرداختی مردم کاهش پیدا کند و البته بسیج دانشجویی و برنامه ثریا این طرح دولت را مورد هجمه قرار داده و البته علاوه بر اینکه هزینههای مردم پایین نیامد هزینه بهداشت و درمان در این دولت دو و نیم الی سه و نیم درصد افزایش پیدا کرد.
وی با بیان اینکه مردم از سر ناآگاهی بدون اینکه بدانند وزارت بهداشت در عملی کاملا نامحسوس هزینهها را افزایش داده از این طرح خرسند هستند ادامه داد: روزی که وزیر بهداشت در مجلس گزارشی را ارائه میکرد ابوترابی نایب رئیس مجلس گفت که وزارت بهداشت در چارچوب قانون عمل نمیکند اینکه هزینهها سه برابر شد از جیب پنهان مردم یک بیعدالتی و نابه سامانی جدی در نظام پرداخت به وجود آمد.
طریقت منفرد ادامه داد: داروخانهها در نامهای به روحانی گفتند که تولید در حال نابودی است و واردات به شدت بازار را به هم ریخته و در واقع تولیدکنندگان مدعی شدند که بیچاره شدهاند. هم چنین به دلیل ایجاد این طرح اکثر بیمارستانها در شهرستان حقوق پزشکان را نمیتوانند پرداخت کنند و بهداشت و درمان اوضاع مطلوبی را طی نمیکند.
وزیر اسبق بهداشت افزود: امیدواریم همه به قانون روی بیاوریم و با رفتارهای سلیقهای در بحث حیاتی کشور گرفتاری ایجاد نکنیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزای دانشجو مبنی براینکه چرا وزارت بهداشت طبق قانون پیرامون سهمیه زنان عمل نمیکند پاسخ داد: من سال ۵۸ به ایران آمدم و یکی از ایراداتی که همیشه وارد میکردم این بود که در نظام سلامت طرح نیروی انسانی فایدهای ندارد.
طریقت منفرد ادامه داد: با طرح کمک ضمنی از سوی نیروی انسانی بیشتر مردم را گرفتار میکنیم و باید توزیع عادلانه صورت بگیرد در وهله اول رضایت پزشکان مد نظر است و تعهد گرفتن از پزشکان خانم معنا ندارد.
وزیر اسبق بهداشت اضافه کرد: متاسفانه وزیر بهداشت برای اینکه بگوید من کاری انجام دادم تعهدات را دستکاری میکند البته من اخیرا در ریز جزییات جریان سهمیه زنان نیستم ولی من ده سال در کشورهای سرمایه داری زندگی کردهام ولی تا آخرین روزی که آنجا بودم متوجه نشدم که پزشکان با وزارت بهداشت مشکلی داشته باشند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: اینکه هر روز وزارت بهداشت برای خود قانونی وضع کند کاری اشتباه است.
2- سال میره طرح وسربازی
-میاد کنکور تخصص میدده
- 4 سال تخصص میخونه
- دوباره 2 سال میره طرح
حالا حساب کن این سال هارو ببین یه جوون که 18 ساله وارد دانشگاه شده الان چند ساله میشه ، فقط سال هاشو حساب کن بدون کلی از مصیبتا و سختی هایی که میکشه ببین مردش بودی یا نه .
اتفاقا این اصل عدالته که حقوق ی پزشک بیشتر باشه .
پول کتاب ها و جزوات یه دانشجوی پزشکی سر به فلک میکشه