به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو محمدباقر قالیباف شهردار تهران در پنجمین سمپوزیوم فدراسیون جهانی انجمنهای جراحان مغز و اعصاب گفت: برگزاری این سمپوزیوم بزرگترین رویدادهای علمی کشور است و مفتخرم به نمایندگی تمام کسانی که تا به امروز برای برگزاری کنگره و آغاز به کار مجهزترین مرکز تحقیقات و بزرگترین بیمارستان تخصصی علوم اعصاب ایران زحمت کشیدهاند نوید بهره برداری از این مرکز را در آینده نزدیک تبریک بگویم.
شهردار تهران اظهار داشت: بی شک فعالیت سازمان یافته و تخصصی یک مرکز درمانی در این سطح نه تنها شروع خدمت رسانی در حوزه سلامت به مردم کشور است، بلکه زمینه مشارکت بیشتر ایران در پیشرفت علم پزشکی در مقیاسی کلان و گسترده است که منفعت آن تنها متوجه مردم ایران نخواهد بود. از همین لحظه نزد عموم اتباع و افکار عمومی امیدواریهای بسیاری وجود دارد که این بیمارستان و مرکز تحقیقات وابسته به آن علاوه بر ارتقای کیفیت خدمات سلامت اعصاب و روان بتواند به قطب تخصصی نیروی انسانی در زمینه جراحی مغز و اعصاب در جهان تبدیل شود.
قالیباف تاکید کرد: این امیدواریها خالی از تجربیات و چشم اندازهای واقعی نیست، چرا که تجربههای موفق در این عرصه نشان می دهد مهارت نخبگان و پزشکان ایرانی همین اکنون نیز توانسته است در سطح بین المللی دستاوردهای مطلوبی داشته باشد از این رو این انتظار وجود دارد که در رویکرد اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان از امکانات لابراتوری و فنی که مهیا شده است، بهترین بهرهبرداری انجام شود و دستاوردهای مدیریت شهری این مجموعه در حمایت از توریسم سلامت هم به عنوان نقطه عطف عملکرد شهری قابل دفاع باشد.
وی اضافه کرد: همت جامعه پزشکی موجب شده که طرح های به ظاهر سخت به برنامه های عملیاتی ممکن تبدیل شوند که این امر به دلیل میل و اراده قوی افرادی است که پیشرفت ها را برای جامعه خود مطالبه می کنند و در اینجا اعلام می کنم که این موفقیت ها در حوزه سلامت و پزشکی جز با تعهد به اخلاق حرفه ای و مسئولیت اجتماعی جامعه پزشکی میسر نبوده است.
وی ادامه داد: تجربه ما در مدیریت شهری حاکی از حساسیت بیش از پیش سلامت در کیفیت زندگی شهروندان است و فاصله کیفیت زندگی فقط در کمیت برخورداری شهروندان از امکانات و جغرافیای زندگی آنها نیست. امروز شاهد شکاف و قشربندی در کیفیت سلامت هستیم به گونهای که قشر برخوردار کمتر در معرض محرک های بیماری قرار دارند و از سوی دیگر توانایی درمان و مقابله با بیماری را چه به جهت امکان روحی و روانی و چه به جهت امکان فنی و تکنولوژی بیشتر برخوردار هستند.
شهردار تهران بیان داشت: اما در مقابل، اقشار آسیب پذیرتر جامعه در معرض بیشترین عوامل بیماری زا هستند و کمترین توانایی و استطاعت درمان را دارند قشربندی در سلامت مغایر با آموزههای اخلاقی، دینی و رعایت کرامت انسانی است امیدواریم با بهره گیری عام المنفعه و انسانی از مرکز تحقیقات علوم و اعصاب تهران در جهت کاهش و حذف نابرابری های موجود در حوزه سلامت گام برداشته شود.
وی اظهار داشت: به نظر من نخبگان و پزشکان متخصص و متعهد و خیرین، سیاستهای پایدار سلامتمحور را سامان میدهند؛ چرا که در همه ادیان الهی به ویژه دین اسلام حفاظت از جان انسانها به عنوان ارزش بنیادی تلقی شده، به طوری که گفته میشود نجات یک انسان، نجات یک جامعه است.
قالیباف در ادامه از اجرای طرح احیای زندگی و بازآفرینی شهری خبر داد و گفت: بر اساس همین تکلیف، شهرداری در مناطق آسیب پذیر شهر طرح احیای زندگی و بازآفرینی شهری را در دستور کار قرار داده و امروز بیش از پیش به سلامت و ضرورت پیشگیری از بیماری ها واقف هستیم.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که این گردهمایی تبادل دانش و تخصص، منجر به افزایش سطح سلامت و ارتقای کیفی زندگی شهروندان کشور شود.