به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پرویز کرمی، دبیر ستاد توسعه و فرهنگ اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور در نشست خبری چهارمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران که در شرکت نانو فناوران مقیاس برگزار شد گفت: معاونت علمی سه راهبرد در کارهای خود دارد که از آنها می توان به تجاری سازی محصولات، کمک به فعالیت ها و حمایت از پژوهش و فناوری و فرهنگ سازی در حوزه اقتصاد دانش بنیان اشاره کرد که البته برای خرید ایرانی و افزایش میزان آن در بین مردم باید بستر و فضای خرید ایرانی به وجود بیاید.
وی تاکید کرد: پنجم تا هشتم اردیبهشت ماه در نمایشگاه بین المللی تهران چهارمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران برگزار می شود که در سالن خلیج فارس میزبان علاقه مندان هستیم و همچنین در مراسم افتتاحیه نیز اسحاق جهانگیری، معاون ریاست جمهوری حضور خواهند داشت.
در ادامه رضا فریدی، رئیس شرکت نانو مقیاس و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره صادرات دستگاه الکتروریس گفت: این دستگاه به کره جنوبی صادر می شود و سه برابر قیمت داخلی به کره جنوبی فروخته شده و کمک های زیادی در بحث داربست های سلولی و فیبریلاسیون دارد. در ابتدا از دستگاه های کوچک شروع کردیم و بعد از آن توانستیم آن را ارتقا دهیم و دانش آن را به مالزی، نیجریه و پاکستان صادر کردیم.
وی تشریح کرد: طریقه کار به این صورت است که کاغذ فیلتری که الیاف نانو فیبر دارد را روی کاغذ فیلتر معمولی قرار دادیم و تست های مختلفی انجام دادیم تا بدون افت تنفس از ماسک هایی با این الیاف بتوان استفاده کرد.
وی تاکید کرد: اگر از این نانو فیبر در نیروگاه ها استفاده کنیم یک درصد راندمان سوخت برق را افزایش دادیم و از این دستگاه شش عدد را واگذار کردیم و نزدیک به 20 نیروگاه از این تکنولوژی استفاده می کنند. سال گذشته ماسک هایی که با نانو الیاف ارتقا پیدا کردند 20 میلیون تولید داشتند.
وی با اشاره به اینکه در حوزه بین الملل جایگاه خوبی داریم گفت: خوشبختانه کشور ما نیز جایگاه خوبی دارد و توانسته بین 22 شرکت از 12 کشور دنیا قرار بگیرد.
فریدی در ادامه تاکید کرد: دانش فنی این دستگاه نزدیک به چهار میلیارد تومان به مالزی فروخته شده و خود این دستگاه در ایران 450 میلیون تومان فروخته می شود که در حال حاضر به کره جنوبی یک میلیارد و 400 میلیون تومان فروخته شده است.