اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو،فتاح، رئیس کمیته امداد در آخرین روز از نشست سالیانه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور با اشاره به شهادت شهید رجایی و شهید باهنر در این هفته گفت:یکی از طرحهای مهم کمیته امداد را شهید رجایی مطرح کردند.
فتاح با اشاره به خطبهی شانزدهم امام علی(ع) که در مورد آغاز حکومت ایشان بود،افزود:امام خمینی(ره) با عمل به این خطبه شهید رجایی را از لحاظ جایگاه در صدر قرار دادند و این شهید بزرگوار در طی تنها بیست و هشت روز از ریاست جمهوری خود آنچنان خدمات ارزشمندی را ارائه داد که تقریبا همه ی کاندیدهای ریاست جمهوری امروز از ایشان به عنوان الگوی کاری خود یاد می کنند.
وی با طرح این سوال که آیا ما هم اکنون مثل شهید رجایی عمل میکنیم یا نه،تصریح کرد: ما باید به اصول اولیه خود نگاه کنیم که چقدر از این اصول فاصله گرفته ایم.در طی سال های بعد از انقلاب دستاوردهای این انقلاب بی شمار است ولی هنوز یه قله نرسیدهایم هرچند در اوج هستیم و هرگاه که میخواهیم جلوتر برویم،نفس تنگی گرفته و از حرکت باز میایستیم ولی باید از سختیها عبور کرد.
فتاح با طرح یک سوال دیگر با مضمون اینکه آیا نظام ما در حکومت داری موفق بوده است یا نه؟ گفت:قطعا اینطور است چرا که اکنون پیشرفتهای گستردهای در راستای توسعه صنعت آب و برق و دیگر صنایع داشته ایم ولی تمام هدف ما این نبوده است و به فرموده آقا همیشه باید نیمه ی خالی لیوان را با دید نقادانه بنگریم و به نیمه ی پر لیوان هم خوش بین باشیم.
وی تاکید کرد:نکته مثبت در نظام حکومتی ما این است که مردم پایه نظام هستند و بنیان گذار این نظام تا زمان حیاتش در بین همین مردم زندگی کرد و درصورتی که روزی مردم پشت این نظام را خالی کنند بدترین ضربه را خواهد خورد و حمایت مردم هم بستگی به عملکرد خود نظام دارد و اگر دولت منطقی و ولایی باشد (همانند دولت شهید رجایی)،در این صورت مردم از دولت حمایت خواهند کرد و معمولا عقیده عمومی این است که امنیت ملی مرتبط با بمب و موشک و ادوات نطامی است ولی امام (ره) ثابت کرد که اینطور نیست و امنیت ملی تا حد زیادی به مردم بستگی دارد و امروز از این حضور پرشور مردم در صحنه میتوان نتیجه گرفت که مکتب مروم و حضور مردم برای نظام و اساس نظام است و این به آن معناست که هر چند شاید مردم از عملکرد دولت ها رضایت چندانی نداشته باشند ولی به خاطر اصل نظام در صحنه مانده اند و این اصل همان راه شهدا و انقلاب اسلامی است.
فتاح ادامه گفت: اشتباه نکنید، مردم ما مردم خوبی هستند. شما حتی وقتی دخترها و پسرهایی که وضعیت مناسبی ندارند را میبینید و گاها میگویند ما به هیچ چیز اعتقادی نداریم، اینان همان هایی هستند که وقتی در دلشان میروی میگویند حاج قاسم خیلی مرد است.
رئیس کمیته امداد با اشاره به سخنان رهبری در بجنورد اشاره کرد که آنان از ما هستند . یکی از دوستان در جایی که انتخابات بود، گفت : نمیخواهم شرکت کنم. چون شناخت درستی از آنها ندارم. به او گفتم این فرمان آقاست. و وقتی با او وارد مکان مورد نظر شدیم افراد مختلف با تیپهای متفاوت حضور داشتند که در بین آنان جوانی بسیار خوش تیپ دیدیم که اصلا به او نمیخورد برای رای دادن آمده باشد . اما بعد متوجه شدیم که ایشان پسر شهید همت است. و تاکید داشت به کوثری رای بدهید زیرا که او فرمانده لشگر ۲۸ بوده است و جای پدرم همت آمده است.من می خواهم بگویم این تیپ هایی که ما می نشینیم پشت سرشان حرف می زنیم یک دلی دارند. اگر ما درست عمل کنیم وارد عرصه می شوند چرا که در اوایل انقلاب ۹۸درصد این مردم برای انقلاب آمدند به جمهوری اسلامی رای دادند و هر تیپی درشان بود. این است معجزه امام او توانست همه ی دلها را همراه سازد. هنر امام، معجزه ی امام، عصای موسایی امام مردمی بودن است.در همان دوران دشمن می خواست نظام را تسخیر کند، ما هم جوان بودیم و دانشجو، ما را چه به نظامی گری و ... اصلا نمی دانستیم اسلحه را چگونه باید بگیریم، اما امام فرمودند: «فرزندان من! عزیزان من! دفاع!». چه کرد امام با این مکتب مردمی اش؟! همه ی مردم برای دفاع آمدند، از پدر و پسری که با هم به جبهه می رفتند تا پیرمردی که برای رزمنده ها غذا درست می کرد و یا مادرانی که فرزندانشان را راهی جبهه می کردند و ... شب حمله که فرا می رسید وقتی که تقسیم وظایف می شد جوانی بسیجی کم سن تر از شما می آمد و می گفت: می خواهم بروم خط! هر بهانه ای که برای نرفتنش می آوردیم آن را قبول نمی کرد، این است ثمره ی مکتب امام، کجای دنیا این منطق هست ؟ به ما می گویند دیوانه! بله، اما اینان همان هایی هستند که به پیامبر ما هم می گفتند ساحر، مجنون!
فتاح در ادامه گفت: فرماندهان ما کجا شهید شدند؟ شهید باکری، همت و ... تمام آنها در خط مقدم شهید شدند. در حالی که این خلاف اصول نظامی است و فرمانده نباید به خط برود و تک تیرانداز شود. اما مکتب امام، مکتب کربلاست. برادر باید برود خط، پسر اول از همه باید برود و آخرین سرباز میدان خود اباعبدالله (ع) است. اما ما حالا اینجا هستیم ؟ روی مردم حساب می کنیم ؟ یا روی بیگانگان یا یافته های ذهنی خودمان حساب می کنیم ؟ما امروز بیشتر از هر زمانی به رفتار و منطق بسیجی احتیاج داریم. و آن درّ نایاب است. چرا که هرجا و در هر شرایطی باشند راه معبر را باز می کنند. مگر راهی بسته تر از معبر مین هم هست ؟ اما بسیجی ها این راه را باز می کردند، حتی با جانشان. الان از آن معبر مین مشکلات ما سخت تر است ؟ مشکلات اقتصادی و ساختاری، نمی توانیم آن را باز کنیم ؟ مشکل ما این است که ما روحیه ی بسیجی نداریم.بعضا می گویند آیا رفتار بسیجی با عقل هم همراه است ؟ علمی هم هست ؟ و گاها هم گفته می شود اینان یعنی همین بسیج و انجمن ها و ... تندرو هستند. اما من می گویم آیا اینان که رفتند منطقه و جنگیدند، آیا همین مدافعان حرم تندرو هستند که امنیت نظام را حفظ کردند و می کنند ؟آنچه که من فکر می کنم بدان احتیاج داریم رفتار بسیجی است، چرا که در رفتار بسیجی، اخلاص عمل، اخلاق حسنه، اخلاق مداری، رفتار انقلابی هست. با تندخویی و بداخلاقی نمی شود مملکت را اداره کرد، هماهنگی و وحدت ، سعه ی صدر و دل بزرگ لازم دارد.
وی افزود: کار ما در امداد امام برخواسته از مکتب امام عظیم الشان انقلاب است. امام، امام محرومان و یتیمان و بیچارگان بوده است و این را وصیت کرده به ما و شما و دولت مردان. امام جنگ فقر و غنا را مطرح کرد. من بارها گفته ام کار امداد اما کار حاشیه ای نیست بلکه متن و جان انقلاب امام است، چرا که اینان پای انقلاب در روزگار سختی هستند و خواهند بود.کارهایی که همکاران ما انجام می دهند به دستور رهبر و ولی مان برگرفته از راه امام و رهبرمان است، ما باید با تمام توان به آنها برسیم چرا که پایه های نظام را محکم می کنیم و خواهیم کرد. چون آن تحمل و وزن نظام روی این آدم هاست. ما اعتماد عمومی را باید اضافه کنیم این اعتماد به هر دلیلی که دست نخورده باشد باید برگردد.
رئیس کمیته اماداد امام خینی تصریح کرد: ما تابع رهبری هستیم و می خواهیم آرمان های امام پیاده شود. باید برای امداد و کارآمدی آن یک الگو نشان دهیم، زمانی که می خواستیم صدقه ی پیامکی را آغاز کنیم دچار تردید و ترس بودیم اما وقتی شروع کردیم ۸۰درصد مردم مشارکت داشتند، که این ۸۰ درصد از قشرهای مختلف معلم و پزشک و مهندس و دانشجو و ... بودند.
فتاح با اشاره به آیه ای از سوره ی فلق به جمع بندی سخنان خود پرداختند. ایشان فرمودند رهبری تعبیری به نام پیچ تاریخی را مطرح کردند. شما از تنگه نمی توانید عبور کنید چرا که سخت است. ما فکر می کنیم عبور از این تنگه ها نیازمند رسیدگی به محرومان است. ما پیشنهاد می کنیم شما دانشجویان عزیز که شعار انقلاب را می دهید و جنستان از این نوع است وارد صحنه شوید. دانشجو جنسش از این نوع کار است. مددجویی کنید.
وی در پایان با توجه به نزدیک بودن مراسم اربعین خاطره ای در این زمینه نقل کرد و گفت : در قلعه ی گنج که در منطقه ای از ماست رفته بودیم که ما را در خانه ای دعوت کرده بودند برای همه ی ما سوال شده بود که آنها چگونه زندگی می کنند با این همه فقر ؟ از حال مادرشان جویا شدیم که گفتند رفته است پاسپورت بگیرد برای کربلا. پرسیدیم چگونه هزینه رفت و آمد و ... را تامین می کند ؟ گفت صبر کردیم تا اربعین برسد و راهی شود چرا که اینجا افرادی هستند که تا مرز کاروان می برند و پس از آن را پیاده می رود و شنیده ایم خوراک در طول این ایام رایگان است. این مثال مثال همگانی است و این نهضت حسینی است و می خواهم بگویم به فضل خدا و رهبری شهدا عطر امام حسین علیه السلام در همه جا پراکنده است.
فتاح در پاسخ به سوالی کهنمونه ی فعالیت هایی که کمیته امداد در تهران انجام داده آیا در شهرستان های دیگر هم انجام شده ؟گفت:ما به استانها نگفتیم. من اول باید خودم عمل می کردم بعد به بقیه بگویم. خفته را خفته کی کند بیدار ؟ چون عمل کردیم از این به بعد می توانیم از شهرستان ها مطالبه کنیم.