اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگارخبرگزاری دانشجو از مشهد، مهدی فتحی امروز در نشست خبری «اولین کنگره جهانی هیپنوتیزم در دندان پزشکی» در جمع خبرنگاران در دانشکده دندان پزشکی مشهد با اعلام خبر برگزاری اولین کنگره هیپنوتیزم در دندان پزشکی در هتل پارس مشهد، گفت: این کنگره در چهارشنبه هفته اینده وبا حضور بیش از 400مهمان خارجی وداخلی به مدت سه روز در هتل پارس مشهد برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه جهت برگزاری چنین کنگره بزرگی در کشور یکسال زحمت کشیده شده و این کنگره اولین کنگره هیپنوتیزم در سطح جهان می باشد، تصریح کرد: درکنگره هیپنوتیزم در دندان پزشکی 45 سخنران، حضور دارند که 25 سخنران از این تعداد از کشورهای مختلف مانند آلمان، فرانسه، انگلستان، سوئیس، سوئد، ایتالیا، دانمارک، اتریش، اندونزی واسکاتلند میباشند.علاوه بر اینها 30 میهمان خارجی به عنوان شرکت کننده در این کنگره حضور خواهند یافت که این امر نشان دهنده این حقیقت که آنان ایران را به عنوان قطب هیپنوتیزم باور کردهاند.
دبیر علمی اولین کنگره جهانی هیپنوتیزم در دندان پزشکی: خاطرنشان کرد: همچنین رئیس انجمن جهانی هیپنوتیزم، رئیس بعدی این انجمن و رئیس انجمن هیپنوتیزم کشورهای اروپایی در این کنگره حضور دارند و انجمنهای دندان پزشکی وهیپنوتیزم کشورهایی مانند آلمان، سوئیس، فرانسه وانگلیس ما را در برگزاری این کنگره حمایت کردهاند.
فتحی گفت: در این کنگره پیرامون استفاده از هیپنوتیزم در دندانپزشکی سخنرانی خواهند کرد، همچنین در این کنگره 12 کارگاه برگزار می شود که از این تعداد حدود پنج کارگاه به صورت جراحی زنده خواهد بود. همچنین سه کارگاه قبل از افتتاحیه برگزار می شود و دو کارگاه دیگر نیز به صورت مدل سازی ارائه خواهد شد.
دبیر علمی اولین کنگره جهانی هیپنوتیزم در دندان پزشکی افزود: از تعداد پنج کارگاه جراحی سه کارگاه یک روز قبل از افتتاحیه کنگره برگزار میشود و بقیه کارگاهها در طول کنگره برگزار خواهند شد. همچنین یک کارگاه بر روی سن سخنرانی اجرا می شود که در این کارگاه بیمار به صورت واقعی با استفاده از هیپنوتیزم مورد عمل جراحی قرار می گیرد.
فتحی بیان داشت: میهمانان این کنگره عمدتا از پزشکانی که در حوزه دندان پزشکی به صورت عمومی و یا تخصصی فعالیت دارند، میباشند، از متخصصان بیهوشی، روانشناسی، روانشناختی ومشاوران نیز دعوت به عمل آمده و به این افراد امتیاز بازآموزانی داده خواهدشد، البته سایر گروهای درمانی نیز میتوانند در این کنگره حضور پیدا کنند، اما امتیاز بازاموزانی به آنان تعلق نخواهد گرفت.
وی در ادامه به تعداد مقالات ارسالی به این کنگره اشاره داشت و گفت: متاسفانه در کشور ما در زمینه هیپنوتیزم در داندان پزشکی کار تحقیقاتی وپژوهشی زیادی صورت نگرفته به همین دلیل تعداد مقالات ارسالی در زمینه هیپنوتیزم در دندان پزشکی به این کنگره 20 عدد بود که ما از این تعداد فقط 12 مقاله را پذیرش کردیم که به صورت سخنرانی و پوستر در کنگره ارائه شود.
دبیر علمی اولین کنگره جهانی هیپنوتیزم در دندان پزشکی هدف از برگزاری چنین کنگرهای در کشور را این گونه بیان کرد: این کنگره به منظور دانش افزایی و همچنین ایجاد احساس نیاز به آموزش و پژوهش در حوزه هیپنوتیزم در دندانپزشکی برگزار میشود.
فتحی در بخش دیگر از سخنان خود به کاربردهای هیپنوتیزم در دندان پزشکی اشاره و بیان کرد: مدیریت رفتار بیمار در طول درمان، کاهش استرس بیمار، جلوگیری از ترس تزریق آمپول بیهوشی در بیمار،استفاده از این روش در دندان پزشکی باعث کنترل رفتار بیمار در فرآیند درمان خواهد شد و استرس بیمار را کاهش میدهد، این روش کار درمانی دندان در اطفال را آسان می کند و کمک به ایجاد آرامش در بیماران در طول درمان دندان از جمله کاربردهای این روش است.
وی در ادامه با بیان این موضوع که 70 درصد از بیماران دندانپزشکی به هیپنوتیزم پاسخ نمیدهند و این تنها محدودیت استفاده از هیپنوتیزم در دندانپزشکی است، گفت: بیماری که قدرت تصویر سازی قوی ندارد، معلولین ذهنی، افراد آلزیمری و روانپریش، کسانی که افسردگی شدید دارند و همچنین بیماران اختلاط ذهنی از جمله بیمارانی میباشند که به هیپنوتیزم در دندانپزشکی پاسخ مثبت نمیدهند.
دبیر علمی اولین کنگره جهانی هیپنوتیزم در دندان پزشکی با اشاره به این نکته که برخی تصور نادرستی از هیپنوتیزم در درمان دندان دارند، تاکید کرد: هیپنوتیزم نوعی پرت کردن هواس بیمار با ایجاد خلعهایی که در مغز فرد ایجاد میشود است که این امر در طول روز ممکن است برای افراد ایجاد شود.،دندانپزشکان به طور ناخودآگاه با طراحی مطب، نوع موسیقی که در زمان درمان دندان فرد پخش میکنند و تن صدا و یا نوع برخوردش با بیمار، او را به نوعی هیپنوتیزم میکند.
فتحی افزود: چنانچه دندانپزشک این عمل را به صورت آگاهانه انجام دهد، بهتر نتیجه میگیرد. دندان پزشک در هیپنوتیزم کردن بیمار باید بداند که این امر را در کجا، چگونه و چطور باید انجام دهد.
دبیر علمی اولین کنگره جهانی هیپنوتیزم در دندان پزشکی:با یادآوری این مطلب که داروی بیهوشی 40 درصد سطح هوشیاری مغز را کاهش میدهد، اما در هیپنوتیزم سطح هوشیاری بیمار کاهش نمییابد، تصریح کرد: استفاده از هیپنوتیزم در دندانپزشکی به معنای عدم استفاده از داروی بیهوشی به منظور بیحس کردن دندان نیست، بلکه به منظور از بین بردن ترس بیمار از تزریق داروی بیهوشی میباشد، که البته چنانچه دلایلی وجود داشت که نباید از داروی بیهوشی استفاده کرد، انگاه با ایجاد شرایط ممکن از تزریق در هیپنوتیزم استفاده نخواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا استفاده از هیپنوتیزم در دندانپزشکی در کشورهای اروپایی رایج نیست؟ متذکر شد: از هیپنوتیزم در طول تاریخ افراد متخصص و همچنین افراد غیر حرفهای استفاده می کردند، در این روش با هدایت مغز می توان از آن بهره برداری کرد و این باعث ایجاد دیدگاههای بدی نسبت به هیپنوتیزم در بین اندیشمندان ومردم عادی شده و این امر مانع رشد سریع هیپنوتیزم در کنار سایر رشتههای علمی شد.
فتحی افزود: حوزه کنگره هیپنوتیزم در دندانپزشکی در کشیدن دندان، درمان ریشه و درمان دندان در اطفال خواهد بود.
دبیر علمی اولین کنگره جهانی هیپنوتیزم در دندان پزشکی در پایان یادآورشد: در کنار این کنگره یک نمایشگاه شامل محصولات دندانپزشکی و روانشناسی برپا خواهد شد که بیش از 20 غرفه دارد.