اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مناظره دانشجویی با موضوع «بررسی سیاستهای درهای باز پیرامون پیامدهای رابطه با آمریکا» در آمفیتئاتر مجتمع علوم انسانی دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد.
در این مناظره رضا عابدی، دانشجوی دکترا ابتدا به تقسیم بندی جناحی در کشور انتقاد کرد و گفت: به تقسیم افراد به اصولگرا و اصلاحطلب در کشور زیاد اعتقاد ندارم و این امر برای کشور زیاد مفید نیست، باور من بیشتر به انقلابی بودن و غیر انقلابی بودن افراد است.
وی به تاریخ ایران در خصوص سیاستهای باز اشاره و تصریح کرد: پادشاهان صفویه و کریم خان زند به منظور دفاع از استقلال کشوردر برابر تهدیدات دشمنان از نیروی سوم یعنی انگلیس استفاده میکردند، البته شاهان قاجار به سمت فرانسه رفتند و رضاخان به آلمان رو آورد که عواقب خوبی برای کشور نداشت.
این دانشجوی دکترا افزود: در دوره محمدرضای پهلوی بسیاری از روشنفکران ما به طرف ایالات متحده رفتند، البته آمریکا سابقه استعماری در آن زمان را نداشت و تحت سلطه انگلیس بود. بعد از جنگ جهانی دوم این کشور بدلیل منافع خود از ایران حمایت کرد.
عابدی تاکید کرد: روشنفکران ما از یک تاریخ به بعد حضور نیروهای سوم در کشور را اشتباه ارزیابی کردند به این دلیل که هر زمان به سمت آنان رفتیم، صدماتی بر کشور وارد شد به خصوص در کوتادی ۲۸ مرداد ماه.
وی بیان کرد: گفتمان پهلوی برمحور غربگرایی بود، به طوری که بیشتر نفت ما را اسرائیل و کشورهای غربی میبردند که در نهایت این سیاستهای نادرست به انقلاب اسلامی ختم شد.
این دانشجوی دکترا با بیان اینکه برخی از خود غربیها بر امپریالیسم بودن آمریکا تاکید دارند، خاطرنشان کرد: ۲۰۰سال کشور ما تحت سلطه بیگانگان بوده و همیشه دغدغه استقلال را داشته دلیل این ادعا انقلاب مشروطه و ملی شدن صنعت نفت در کشور است.
در خصوص مذاکره باید به افکار عمومی پاسخ دهند
عابدی با اشاره به ابن مطلب که قانون اساسی به بحث سلطهجویی و استقلال گرایی کشورپرداخته است، تصریح کرد: ما میتوانیم پنج مولفه مانند اسلامگرایی و استکبارستیزی، شیعهگرایی و استقلال امت واحده، هژمونی گرایی، تمدن اسلامی ایرانی و زبان فارسی را به عنوان گفتمان مطرح کنیم.
وی در ضمن سخنان خود در خصوص مذاکره با آمریکا و غرب، گفت: ما مخالف مذاکره نیستیم، اما شیوه این مذاکرات برای ما مهم است که باید به افکار عمومی در این زمینه پاسخ بدهند، همچنین این مذاکرات را نباید به امامان (ع) و شهدا وصل کنند.
عابدی با اشاره به اصرار برخی افراد به منظور مذاکره با آمریکا و غرب، گفت: آقایان میگفتند،«که با کدخدا میبنیدیم و۱۰۰ روزه مشکلات اقتصادی را حل خواهیم کرد» اکنون که مدتها از این سخنان آنان میگذرد، چه گشایشی در مذاکرات ایجاد شده و آیا اشتغال و رکود کشور حل شده است؟
وی بیان کرد: قرار بود با مذاکرات تکنولوژی وارد کشور شود، نه اینکه به فرانسه به عنوان پلیس بد مذاکرات باج دهیم وبه جای تکنولوژی پنج تن گوجهفرنگی وارد کنیم.
این دانشجوی داکترا در پاسخ به این که گروههای مذهبی در دانشگاه اجازه سخنرانی به افرادی مانند فائزه هاشمی را در سال گذشته ندادند، خاطرنشان کرد: این خانم در آن سال دوران محکومیتش به پایان نرسیده بود.
عابدی در پاسخ به این سخن که رئیس جمهوری قبل از آغاز مذاکرات تصمیم بر ایجاد رفراندم هستهای در کشور داشته که برخی با این اقدام مخالفت کردند، بیان کرد: قانون اساسی مشخص کرده که وظیفه برگزاری رفراندم در کشور با چه کسی است.
وی همچنین با انتقاد از کسانی که با تکیه به سخنان فوکویاما آمریکا را قدرت برتر میدادند، خاطرنشان کرد: این آقا از جناح تندوروی آمریکا میباشد، این کشور در حال حاضر ۲۰هزار تیلیارد بدهی دارد، به همین دلیل خودشان ۲۰۳۵ را سال افول آمریکا اعلام کردهاند.
این دانشجوی دکترا در پایان سخنان خود خطاب به کسانی که دانشگاه آزاد را محیطی آزاد برای برگزاری هر برنامه تشکلی میدادند، یادآورشد: شما مجوز سخنرانی آقایان زاکانی وعباسی را بگیرید من به حضار در این مناظره ساندویچ خواهم داد.
باید آمریکا را به عنوان قدرت برتر بپذیریم
در ادامه علی رزاقیبهار، دانشجوی دکترا در خصوص استفاده پادشاهان از نیروی سوم به منظور دفاع از کشور،گفت: در حال حاضر جنگ در دنیا به شیوه گذشته نیست، قرن ۲۱ عصر تکنولوژی میباشد و به همین دلیل نیازمند ایدهپردازی وتفکر میباشیم.
وی تصریح کرد: چنانچه ایران بدنبال ایدئولوژی برتر در دنیا است، طبیعتا به یکسری از ابزارها نیاز دارد که یکی از آنها قدرتها و استعمارگران میباشد، البته من به استعمار اعتقاد ندارم.
این دانشجوی دکترا، با بیان این نکته که باید تکلیف خود را روشن کنیم که چرا با استعمار مخالفیم و از کسب استقلال بدنبال چه چیزی میباشیم، خاطرنشان کرد: کشور هند که با استعمار مخالف بودند، آیا تکنولوژی نمیخواستند؟ یا معتقد به توانایی خود بودند؟
رزاقی بهار افزود: باید برای خود روشن کنیم که آیا بدنبال تکنولوژی و پیشرفت میباشیم وزندگی بهتر و سعادت را میخواهیم، ودر صورت خواستن پیشرفت باید به تواناییهای خود باور داشته باشیم.
وی در خصوص دلایل پیشرفت هند و ژاپن بیان کرد: اینکه میگویند این دو کشور از استقلال برخوردار نیستند را من قبول ندارم، آنها برای پیشرفت با سایر کشورها ارتباط داشتند؛ اما یک کشوری مانند کره شمالی چنین شیوهای را در پیش نگرفت و به این دلیل زیاد پیشرفته نیست.
این دانشجوی دکترا متذکر شد: آیا ایران باید کشوری در میان سایرکشورها باشد، یا کره شمالی دیگری باید باشد؟.
وی در بخش دیگر از سخنان خود با بیان اینکه بسیاری از اندیشمندان آمریکایی مانند فوکویاما بر استعمارگری آمریکا اعتقادی ندارند، خاطرنشان کرد: این کشور اکنون در خیلی از زمینهها عقب افتاده است؛ اما در بخش نظامی، فرهنگی و اجتماعی در دنیا برتر است.
رزاقی بهار تصریح کرد: بودجه نظامی آمریکا ۱۵۰ هزارمیلیارد دلار است که حتی با بودجه کشورهای اروپایی قابل مقایسه نیست، همچنین بودجه نظامی آنان چندین برابر بودجه نظامی کشور ما میباشد.
این دانشجوی دکترا گفت: برای اینکه کشور ما در منطقه بتواند، نقش اساسی را بازی کند ما باید این امر را به درستی برای خود ترسیم کنیم و بعد وارد یک گفتوگوی منطقی شویم.
وی بیان کرد: در دولت روحانی کاری کردیم که شش قدرت بزرگ منطقهای پای میز مذاکره با ما نشستند که این بیسابقه است.
این دانشجوی دکترا در ضمن سخنان خود به آزادی عمل تشکلهای دانشجویی در دانشگاه آزاد اشاره کرد و گفت: به یاد ندارم تشکلها در دانشگاه آزاد مجوزی جهت برگزاری مناظره و یا دعوت از سخنرانی خواسته باشند و با مخالفت روبرو شوند.
این دانشجویی دکترای علوم سیاسی دانشگاه آزاد در پاسخ به عابدی که مدعی ندادن مجور این دانشگاه به زاکانی و عباسی بود، گفت: ما در دانشگاه برای دعوت از آنان پیگیر صدور مجوز میشویمِ؛ اما باید شما هم پیگیر گرفتن مجوز برای حضور فائزه هاشمی و علی مطهری در دانشگاه شوید.