تعدادی از کشاورزان اصفهان که بارها نسبت به مشکل انتقال آب زاینده رود دست به اعتراض زده بودند، دیروز پس از تجمع کنار پلخواجو وارد مصلای این شهر شدند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-سیدمهدی حاجیآبادی؛تعداد زیادی از کشاورزان شرق اصفهان که در ماه گذشته بارها نسبت به مشکل کم آبی و انتقال آب زاینده رود دست به اعتراض زده بودند، روز جمعه ۲۵ اسفند پس از تجمع در کنار پلخواجو وارد مصلای شهر اصفهان شدند.کشاورزان چند روز گذشته نیز با حضور در مقابل استانداری و دستگاههای مرتبط خواستار رسیدگی به وضع بحرانی آب در شرق اصفهان شدند.
حجتالاسلام والمسلمین سید یوسف طباطبایینژاد امامجمعه اصفهان با اشاره به حضور کشاورزان در نماز جمعه قبلا گفته بود: این مهمانان گرامی برای طلب حق خود اینجا آمدهاند، اگر بر فرض هم حق آب نداشتند یکی از افتخارات استان اصفهان کشاورزی آن است، بدون شک باید از این عزیزان حمایت شود چراکه همواره پای انقلاب ایستادهاند.
آنها در این راهپیمایی که روزهای گذشته نیز برگزار شد، با مطالبه حق آبه، شعارهایی نیز سر دادند که یکی از آنها علیه حسن روحانی بود. اشاره کشاورزان به سخنان حسن روحانی در دوره تبلیغات ریاست جمهوری سال ۹۶ بود که در اصفهان به مردم گفته بود: «در دولت یازدهم، مردم را از خطر خشکی دریاچه ارومیه نجات دادیم و اینبار نوبت زاینده رود است».
کاربران فضای مجازی نیز در واکنش به همین مساله، به حمایت از اعتراض کشاورزان خطاب به مسئولین امر پرداختند. علی پیروی در مورد ریشه این اعتراضات نوشت: وقتی نامدیران، بی برنامه اقدام میکنن نتیجه اش میشود بلاتکلیفی، حقابه کشاورزای اصفهان رو بدن آب گیر یزد نمیاد. یزدیها اعتراض و اعتصاب میکنن، اب ندن که کشاورزای اصفهانی ادامه میدن.
مصطفی فیروزی هم درمورد مشکل عمیق و بحرانی آب در ایران نوشت: اتفاقات اخیر اصفهان میتونه یه هشدار جدی باشه در مورد آینده ترسناک این مملکت بخاطر #بحران_آب٬امروز رو شاید در آینده به نام روز شروع یه سری اتفاقات بشناسند تا دیر نشده فکری باید!
فاطمه عباسی نیز با دفاع از اعتراض مسالمتآمیز کشاورزان نوشت: #اعتراض_مسالمت_آمیز یعنی این کاش مسئولین هم دردتون رو بشنون و چاره کار کنن!
علی رضازاده هم با انتشار عکسی از سرچشمه زایندهرود به وضعیت متفاوت آن در آنجا و استان اصفهان اشاره کرد و نوشت: زاینده رود اینگونه به استان اصفهان (روستای چم طاق) وارد میشود؛ تاریخ بازدید ۲۱ مرداد ۱۳۹۵؛ اما در استان اصفهان چه میشود؟ گسترش صنایع آب بر فولاد؛ پتروشیمی؛ پالایشگاه و آجر پزی، باجانمایی نادرست در فلات مرکزی؛ کشاورزی غرقابی و غیر اصولی!
اعتراضات از کجا شروع شد؟ با خشک شدن زاینده رود بزرگترین رودخانه فلات مرکزی ایران، و انتقال آب آن به دل کویر در یزد و قم برای احیای صنایع آببر، دیگر امرار معاش به وسیله این زمینها مانند گذشتههای نه چندان دور ممکن نیست.در این میان کشاورزان اصلیترین قربانیان این خشکسالی هستند. آنهایی که روزگاری با حمایت دولت و با انگیزه خودکفایی غذایی دست به افزایش سطح زیرکشت و کشت محصولات استارتژیک، پربازده و آببر زدند. اعتراض کشاورزان شرق اصفهان به نپرداختن حقآبه کشاورزی از مهرماه امسال آغاز شد، اعتراضاتی که ابتدا به اتحادیه صنفشان کشیده شد و ۵ ماه بعد درگیریها به نزدیکی خط لوله انتقال آب به یزد رسید، نتیجه این اعتراض، اما همانی بود که سال ۹۱ رخ داد؛ بیآبی یک روزه یزدیها و اقدام امنیتی برای خواباندن غائله اعتراضات کشاورزان. ماجرایی که پایش به مجلس باز شد.
اما کوهرنگ ۳ آخرین پروژهای است که قرار است مشکل کشاورزان را حل و فصل کند. در مصوبات شورای عالی آب ۱۴ سال است که قرار است تونل سوم کوهرنگ و بهشت آباد برای تامین آب آشامدینی اصفهان، یزد و کشاورزری چهارمحال و بختیاری احداث شود که هنوز راه اندازی نشده و این مسئله باعث شده از حقابه کشاورزان اصفهان آب بردارند و به یزد منتقل کنند. گرچه پس از شدت گرفتن اعتراضات کشاورزان از سوی بسیاری از افراد زمزمههای تمدید مجوز پروژه نیمه کاره کوهرنگ ۳ به مدت ۲ سال به گوش میرسد، اما حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مجلس از بررسی مسائل آب سه استان کشور در دفتر رئیس مجلس شورای اسلامی خبر داده و گفته است که در این جلسه تصمیمگیری شده تا حقآبه و اشتراک آب در مهر ۹۷ به کشاورزان تعلق گیرد.
احمد سالک نماینده مردم اصفهان از جدیدترین تصمیم برای کشاورزان در صفحه توییترش نوشت: در جلسه مجمع نمایندگان #اصفهان تصمیم بر این شد در سال ١٣٩٧ چهارصد میلیون متر مکعب آب برای کشت کشاورزان ذخیره شود.
حسن روحانی در سفر اول خود به اصفهان و در جمع مردم این شهر در سال ۹۳ قول احیای آن را داد و استاندار نیز پس از این وعده اعلام کرد که اقدامهای لازم برای این احیا انجام شده و جلسات در حال پیگیری است.اما با وجود این وعده و وعیدها، قولهای پیگیری و جلسههای متعدد و حضور شخصیتهای مختلف در استان و حتی بازدید از حوضه آبریز این رودخانه، مصوبات ۹ مادهای ستاد احیای زاینده رود برروی کاغذ مانده است و اصفهان گرد اهمال کاریهای مسئولان را میخورد.
با این وجود و عدم پیگیری مناسب در احیای زاینده رود با وجود تلاش و مانور همه جانبه دولت بر احیای دریاچه ارومیه و حورالعظیم، روحانی بار دیگر در ۲۴ اردیبهشت ماه در جمع هواداران خود قول احیای زاینده رود را داد؛ قولی که تنها پس از دوماه از آن، نقض شد. سید هادی حسینی در صفحه شخصی توییترش در این مورد نوشت: درموردغائله #نماز_جمعه_اصفهان فردی برای رای شعاری دادمبنی برجاری بودن همیشگی زاینده رود وقول داددرصورت رای آوری زاینده رودخشک نشود رای که آوردمردم رافراموش کردوهفته هاست هیچ نمایندهای رابرای پاسخ گویی به #ورزنه_اصفهان روانه نمیکند بازخوردکشاورزان نتیجه سیاستهای غلط آن شخص است!
کاربر دیگری با ارائه راهکاری برای حل این مشکل نوشت: یکی از بزرگترین مطالبات امروزمان باید این باشد که این همه کارخانجات صنعتی آببر را در سه شهر کویری یزد و کرمان و اصفهان احداث نکنند! هم به نفع مردمان این شهرهاست هم به نفع دیگر مردمان ایران که تمرکز پخش امکانات را پایان دهید!
همین اب موجود جیره بندی شود برای کشاورزان ،کارخانه های موجود در اصفهان یزد وقم وممانعت جدی از راه اندازی صنایع پر مصرف اب تا انشاالله رفع بی ابی این مناطق والا دست کم گرفتن این موضوع خطر بیشتری از بی ابی در بر دارد .
رفتار خشونت امیز و تخریب لوله اب شرب دردی از مردم دوا نمیکنه باید بگردیم دنبال راحل اصلا اب یزد رو قطع کنید خشکسالی بر طرف میشه همین شرق اصفهان که صداشون بلنده برای کشت غرق ابی چه کار کردن در اخر اینو میتونم بگم استان یزد و اصفهان همیشه مکمل هم بودن از نظر اقتصادی و فرهنگی خواهش میکنم زمینه اختلاف رو فراهم نکنید
کشورهای عربی از آب شور دریا ، با دستگاههای مدرن تصفیه آب ،،آب شیرین برای کشاورزی بدست میارند، و اون وقت ما آب شیرین را برای کارخانه ها به کار میبریم، حداقل این کارخانه ها را در استان های ساحلی احداث کنید
ناشناس
شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۶
خیر. آنها این آب را برای شرب استفاده می کنند چون عملا کشاورزی با آب شیرین شده به صرقه نیست. البته مدتی عربستان با تصفیه آبهای شور باقیمانده در چاههای نفت کشاورزی کرد گه با اتمام آن آبهای فسیلی کشاورزیش هم نابود شد.
اینکه صنایع آب بر باید از استانهای کویری جمع آوری شوند حرف کاملا صحیحی است اما کافی نیست چون تنها 8 درصد آب برای امور صنعتی استفاده می شود. بخش عمده آب زاینده رود در چهارمحال و بختیاری و بالادست صرف کشاورزی غرقابی روی زمینهای آهکی زاگرس می شود. این آب وارد غارها و کارستهای زیر زمینی موجود در سنگهای آهکی شده و برای همیشه از دست می رود و دیگر قابل بازیابی نیست. برای رفع این مشکل لازم است با توسعه دامداری و شیلات در استان چهارمحال و بختیاری مردم را تشویق کنیم که دست از کشاورزی بردارند و بگذارند آب به مسیر طبیعی خود جاری شود و به زمینهای غنی از سیلیس و مواد معدنی شرق اصفهان برسد. دقت کنید ایل بختیاری هم در طی هزاران سال با درک طبیعی و تجربی این نکته از کشاورزی در ییلاقها خودداری می کرد و اجازه می داد آب به سوی پایین دست روان شود و در عوض با دامداری روزگار می گذراندند. اقدام خائنانه رخاضان پهلوی در یکجا نشین کردن عشایر از یک سو ضربه جبران ناپذیری به دامداری ایران زد و از سوی دیگر عشایر مجبور به کشاورزی شدند که سبب شد آب کمتری به پایین دست رودها در اصفهان و خوزستان برسد.
مسئولین مملکت باید فکری به حال آب مورد نیاز مردم اصفهان ، یزد و نائین ، اردستان، و روستاهای اطراف و اکناف آن بکنند، مردم در بیشتر مناطق حتی در مصرف آب خوردن در مضیقهاند ، روستاها خشک شده و مردم و جوانان روستاها بیکار و بیشترشان معتاد شدهاند با تخلیه روستاها عدهای دست به غارت اموال مردم می زنند، دولت باید به هر شکل ممکن از خلیج فارس و غیره ... آب را برای این مناطق تهیه کند تا مردم به جان یکدیگر نیفتند تهیه آب از واجبات است. و نباید دست روی دست گذاشت و امروز و فردا کرد و تا بیش از این خسارت وارد نشده جلوگیری کرد .
اقا این کارخانجات رو بیان کنار دریا احداث کنن هم مشکل تصویه اب شهرهای جنوبی حل میشه هم مشکل بیکاری هم کارخونه ها میتونن محصولاتشون رو تولید کنن مشکل اصفهان هم حل میشه دیگه نمیخواد از اب شیرین اصفهان استفاده کنن
مثل همیشه هیچ نظری از خوزستانیا منتشر نشده... .
خوزستانو بخاطر اصفهان خشک خشک کردید تا جایی که مردم از غبار و ریزگرد و آلودگی کارخانه جات و صنایع در وضعیت غیر قابل تصور بحرانی قرار گرفتند و سالانه مرگ و میرهای فراوان و بیماری های نادر داریم میدیم فقط و فقط بخاطر اصفهان ، خوزستانو نابود کردید . حالا هی تیتر بزنید تا آب استانهای بدبخت دیگه مث چهارمحال و ... رو هم بدون هدف و هدر رفت کامل به اون مناطق کویری اصفهان منتقل کنند تا این استنهای دیگه رو هم بدبخت تر و نابودتر کنید .
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
دلایل کم آبی ،
کا
خوزستانو بخاطر اصفهان خشک خشک کردید تا جایی که مردم از غبار و ریزگرد و آلودگی کارخانه جات و صنایع در وضعیت غیر قابل تصور بحرانی قرار گرفتند و سالانه مرگ و میرهای فراوان و بیماری های نادر داریم میدیم فقط و فقط بخاطر اصفهان ، خوزستانو نابود کردید . حالا هی تیتر بزنید تا آب استانهای بدبخت دیگه مث چهارمحال و ... رو هم بدون هدف و هدر رفت کامل به اون مناطق کویری اصفهان منتقل کنند تا این استنهای دیگه رو هم بدبخت تر و نابودتر کنید .