معاون عمرانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی دلایل و جزئیات جابهجایی این واحد دانشگاهی به مجتمع سوهانک را تشریح کرد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،مهندس محمدرضا تجلیل با بیان اینکه موضوع تجمیع و جابهجایی دانشکدههای واحد تهران مرکزی موضوع جدیدی نیست، اظهار کرد: از سال ۱۳۷۰ دانشگاه دائما پیگیر این موضوع بوده و نخستین اقدامی که در این خصوص انجام گرفت خرید زمینهای گرمدره به مساحت ۱۱۰ هکتار بود که قرار شد تمام دانشکدههای واحد تهران مرکزی در آنجا متمرکز شوند، اما بنا به دلایلی از جمله دوری مسیر و بعد مکانی این طرح موفق نبود.
مجتمع دانشگاهی سوهانک دارای هویت ممتازی از حیث ارتباطات، راههای دسترسی، وضعیت استانداردبودن ساختمان برای آموزش است
مدیر کارگروه جابهجایی واحد تهران مرکزی ادامه داد: بعد از اینکه این طرح عملیاتی نشد و دانشکدهها در سطح شهر در ساختمانهای فرسوده و غیر قابل استفاده مجبور به فعالیت بودند، تصمیم گرفته شده حداقل ۳ مجتمع مرتبط با استانداردهای آموزشی را در شهر داشته باشیم که یکی از آنها مجتمع آیت الله هاشمی در پونک و دیگری مجتمع، ولی عصر (عج) در میدان امام حسین (ع) بود.
تجلیل با بیان اینکه برای سومین مجتمع مکانیابیهای زیادی انجام شد، اما در تهران موفق به این کار نشدیم، گفت: بارها موضوع تجمیع بصورت خرید املاک در سطح شهر مطرح شد که آن هم موفقیت آمیز نبود. متاسفانه اکنون وضعیت فعلی خیلی از ساختمانهای ما در شهر تهران وضعیت ناگواری است به طوری که اخیرا از طرف شهرداری و سازمان آتش نشانی اخطاریههای مکرری برای ما ارسال شد که این ساختمانها در ایمنی و پایداری سازه دارای مشکل جدی است و خطرات آتشسوزی را با خود به دنبال دارد.
ساختمانهای موجود واحد تهران مرکزی دارای هویت دانشگاهی و آموزشی نیستند
معاون عمرانی واحد تهران مرکزی افزود: فضاهای موجود از ابتدا مطابق با استاندارد آموزشی طراحی نشدهاند و هزینههایی که برای نگهداری از ساختمانهای فرسوده میشود، بسیار بالاست. در واقع ساختمانهای موجود دارای هویت دانشگاهی و آموزشی نیستند، ساختمانها نه تنها هزینه نگهداری بلکه هزینه مدیریت به علت متمرکزنبودن بالا را به دنبال دارند به طوری که دانشجویان بین سازمانهای اداری و آموزشی دانشگاه سردرگم و در حال تردد هستند.
این مسئول خاطرنشان کرد: از آنجایی که مجبور به استفاده از این ساختمانهای فرسوده در سالهای متمادی بودیم، مدیریت جدید دانشگاه که اهتمام جدی برای بهبود وضعیت دانشگاه دارند، موضوع جابهجایی و تجمیع دانشکدهها را از ابتدای فعالیت در دستور کار قرار دادند و پس از ماهها تلاش برای تحقق این امر خوشبختانه محل مناسبی را برای واحد تهران مرکزی انتخاب کردند.
وی با بیان اینکه مجتمع دانشگاهی سوهانک دارای هویت ممتازی از حیث ارتباطات، راههای دسترسی، وضعیت استانداردبودن ساختمان برای آموزش است، اظهار کرد: نکته مهم این است که محل تامین منابع مالی این مجتمع دانشگاهی زمینهای بلااستفاده واحد تهران مرکزی بوده که سالیان قبل خریداری شده و هیچ کاربردی تاکنون نداشته است.
منبع مالی خرید مجتمع دانشگاهی سوهانک از محل شهریه دانشجو نیست
تجلیل افزود: منابع زیادی در قسمتهای تجاری شهر داریم و تلاش کردیم که در این امر سرمایه دانشگاه را حفظ کنیم. در واقع با این اتفاق ما توانستهایم سرمایه راکد را احیا کنیم. به صراحت میتوان گفت: منبع مالی برای خرید این مجتمع دانشگاهی به هیچ عنوان از محل شهریه نخواهد بود.
وی در پاسخ به این سوال آنا که در این جابهجایی چه دانشکدههایی در اولویت قرار میگیرند و چه زمانی آغاز میشود؟ گفت: قطعا اولویت با دانشکدههایی است که فضای مناسبی ندارند. اکنون سرانه دانشجویی بعضی از دانشکدههای ما کمتر از دو متر مربع به ازای هر دانشجو است علاوه بر اینکه فاقد یک متر مربع فضای باز هستند؛ بنابراین اولویت با دانشکدههایی است که این ویژگیها را در خود دارند و دانشکدههایی که وضعیت بهتری را دارا هستند در نوبتهای بعدی جابهجا خواهند شد.
ساختمان سوهانک از نظر تردد و دسترسی به وسیله نقلیه جمعی وضعیت خوبی دارد به طوری که دسترسی به خطوط مترو و بی آر تی کاملا مهیا بوده و حتی پارکینگ به اندازه کافی برای همه دانشجویان وجود دارد
مدیر کارگروه جابهجایی واحد تهران مرکزی درباره برنامه و تاریخ مشخص این جابهجاییها اظهار کرد: این کار قطعا با برنامه بوده و هیات رئیسه دانشگاه کارگروهی را مشخص کرده و مسئولیت این کار به عهده بنده است. برنامه ریزی برای انتقال دانشکدهها در حال انجام است، اما آنچه مسلم است، حوزه ستادی ما در اولویت انتقال به این مجتمع است و پس از آن دورههای تحصیلات تکمیلی همچون دکتری و کارشناسی ارشد خواهند بود و در نهایت بصورت تدریجی دانشجویان جدید را به آن مجتمع منتقل خواهیم کرد و این امر از آغاز نیمسال آینده (مهر) است.
تجلیل در مورد تمهیدات این دانشگاه برای دانشجویان رشته هنر و دورشدن آنان از خیابان انقلاب به عنوان پایتخت فرهنگی و اختلال در تحصیل آنان به آنا گفت: وضعیت دانشکده هنر از حیث فضای آموزشی و ساختمانی خیلی نامطلوب است، بارها حوادثی همچون اتفاقات ناگواری برای بعضی از دانشجویان در اتاق نمایش در این دانشکده به علت ایمن نبودن کافی رخ داده است.
ساختمان مناسبی در خیابان انقلاب متناسب با اهداف دانشگاه هنر تهیه میشود
وی با بیان اینکه دانشجویان هنر در ۵ ساختمان متفرق هستند و تردد دانشجویان و استادان بین این ساختمانها برای ما مشکلاتی را ایجاد کرده است اظهار کرد: برای اینکه این مرکزیت دانشجویان دانشکده هنر حفظ شود پیش بینی شده در آینده ساختمان مناسبی در همان محدوده متناسب با اهداف دانشگاه هنر برای عرضه و ارائه محصولات هنری استادان و دانشجویان رشتههای هنر داشته باشیم.
مدیر کارگروه جابهجایی واحد تهران مرکزی درباره مشکلات ایاب و ذهاب دانشجویان و کارمندان و راهکارهی اندیشیده شده این دانشگاه گفت: در مورد کارمندان و همکارانی که این مشکل را دارند خوشبختانه این امکان فراهم است که بتوانیم بین دانشکدهها و محل اسکان کارمندان این انتخاب را فراهم کنیم. در مورد دانشجویان، چون بتدریج این کار انجام خواهد شد و طبیعی است دانشجویان با اطلاع از محل تحصیلشان ورود پیدا میکنند، ساختمان سوهانک از نظر تردد و دسترسی به وسیله نقلیه جمعی وضعیت خوبی دارد به طوری که دسترسی به خطوط مترو و بی آر تی کاملا مهیا بوده و حتی پارکینگ به اندازه کافی برای همه دانشجویان وجود دارد.
تجلیل یادآور شد: در دهه شصت گاهی کلاسها در دبستان و مهدکودکها برگزار میشد و ضرورت آن زمان به آن صورت بود و با گذشت سه دهه از تاسیس دانشگاه انتظار میرود دانشگاه هویت دانشگاهی خود را بهتر پیدا کند و متاسفانه واحد تهران مرکزی در این عرصه از بقیه واحدها عقبتر بوده است. اکثر واحدها توانسته اند پردیسها و مجتمعهایی را برای خود احداث کنند. این موقعیت زمان را برای ما فراهم میکند که بتوانیم برای هویت دانشگاهیمان امکانات بیشتری را فراهم کنیم.