در نخستین رویداد نوآورانه و استارتاپی کوثر (روناک) داروی مشکلات کشاورزی کشور شرکتهای دانش بنیان با ایدههای نوآورانه و استارتاپی در حوزه کشاورزی مطرح شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نخستین رویداد نوآورانه و استارتاپی حوزه کشاورزی به همت سازمان اقتصادی کوثر هم اکنون در سالن همایشهای رودکی برج میلاد در حال برگزاری است.
در این برنامه وکیلی، معاون برنامه ریزی و اقتصادی سازمان اقتصادی کوثر عنوان کرد: ما در این سازمان توفیق داریم که رویدادی نوآورانه و فناورانه را در حوزه تجاری سازی، توجه به علم و ارتباط بین علم و ثروت داشته باشیم.
وی ادامه داد: در سازمان اقتصادی کوثر گامهای ابتدایی برای حمایت از مجموعه نوآور برداشته شده است و هر چند ممکن است در ابتدای این راه نقدهایی وجود داشته باشد، اما امیدواریم که جمع نخبگان و مسئولان در کنار نقاط قوت رویداد نقصانها را برما ببخشند.
وکیلی با بیان اینکه با برگزاری نخستین رویداد نوآورانه قدمهای خوب، استوار و پایداری برداشته خواهد شد، عنوان کرد: جوانانی که قصد دارند با ایده خود به مملکت شان خدمت کنند مطمئنا به همراهی و حمایت پیشکسوتان عرصههای مختلف نیاز دارند از این رو ما جمعی از این افراد را به این رویداد دعوت کردیم.
معاون برنامه ریزی و اقتصادی سازمان اقتصادی کوثر تاکید کرد: البته در برگزاری این رویداد و حمایت از کارهای فناورانه سازمان اقتصادی کوثر تنها نیست و نهادهای دیگری همچون آستان قدس رضوی در بین ما حضور دارند.
در ادامه برنامه نوروزی، مدیر شرکت سرمایه گذاری کشاورزی کوثر ضمن قدردانی و تشکر از برگزارکنندگان و حاضران این رویداد گفت: امروزه نوآوری مزیت رقابتی اصلی شرکتهای پیش رو در دنیا است، اما از طرف دیگر ورود به دنیای رقابت بین المللی و موفقیت کسب و کارها بدون توجه به روندهای فناورانه و انعطاف پذیر در مقابل آنها را تقریبا امری غیرممکن کرده است.
وی ادامه داد: سرعت رشد و پیشرفت فناوریهای نوین به حدی زیاد شده است که در طی تنها چند سال سبکهای زندگی و کاری افراد به طور کامل دچار تحول شده است. کشورها و سازمانها را در عرصه فناوریهای نوین میتوان به سه دسته پیشگامان، دنبال کنندگان و مصرف کنندگان تقسیم کرد.
نوروزی اظهار داشت: یکی از پارادایمهای کلیدی حوزه فناوری تغییر تمرکز شرکتهای پیش رو از فناوری سخت افزاری به فناوریهای نرم افزاری و همچنین از تولیدی به سمت خدماتی و ارائه راهکارهای مدیریتی است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از پارادایمهای کلیدی حوزه فناوری که امروزه بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر آن تاکید دارند از بین رفتن انحصار سنتی فناوری در کشورهای توسعه یافته غربی است.
به گفته وی بسیاری از اقتصاددانها انتقال قدرت اقتصادی از غرب به شرق را یکی از مهمترین تحولات دهههای پیش رو میداند که در پی آن جریانی از شرکتهای نوپا ایده ها، کارآفرینان و سرمایه از سمت بازارهای توسعه یافته به بازارهای در حال توسعه سرازیر خواهد شد.
نوروزی با اشاره به گزارش مراجع بین المللی در خصوص عملکرد جهانی سرمایه گذاران خطر پذیر بیان کرد: بیش از ۲۱ هزار قرارداد با حجم حدود ۱۷۶ میلیارد دلار که نسبت به سال ۲۰۱۵، ۱۹ درصد رشد کرده است برای سال ۲۰۱۶ بوده است از نظر تعداد قرارداد منعقد شده به ترتیب آمریکا، اروپا و آسیا قرار دارند، اما از نظر حجمی در دو سال اخیر سرمایه گذاران خطر پذیر آسیایی بیشتر از اروپاییها سرمایه گذاری کرده اند.
وی در این خصوص با توجه به وضعیت کشور عنوان کرد: توجه جدی به صنعت سرمایه گذاری خطرپذیر در ایران از اواسط دهه ۸۰ آغاز شده و نهادهای دولتی و خصوصی به مقوله سرمایه گذاری در شرکتهای دانش بنیان توجه ویژهای داشتند.
وی ادامه داد: هم اکنون اغلب صندوقها و موسسات سرمایه گذاری خطرپذیر عضو انجمن صنفی کارفرمایی صندوقها و نهادهای سرمایه گذاری خطر پذیر کشور هستند که در دی ماه ۱۳۹۱ تشکیل و ثبت شده است.
مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری کشاورزی کوثر بیان کرد: باید به نقش دولتها در توسعه فرآیندها توجه داشت نقشهای عمده آنها در ترویج سرمایه گذاری خطر پذیر را میتوان در سه قالب سرمایه گذاری، وضع مشوقها و معافیتهای مالیاتی و همچنین تسهیل گری زیر ساختی و نهادی دانست. از مثالهای جالب توجه حمایتی میتوان به پوشش ریسک سرمایه گذاران خطرپذیر اشاره کرد.
وی ادامه داد: در برزخی کشورها، دولت اولین ضرری که زیر 5 درصد بازده مورد انتظار باشد را پوشش میدهد؛ همچنین در حوزه سرمایه گذاری خطرپذیر 40 درصد مبلغی که توسط سرمایه گذار خصوصی سرمایه گذاری شده را دولت به عهده میگیرد بنابراین هم سرمایه گذار خصوصی و هم مدیر سهمشان را از ریسک نامطلوب تحمل میکنند.
نوروزی با اشاره به نمونههای انجام شده در خصوص حمایت دولتی در سایر کشورها عنوان کرد: یکی از ابزارهای دولت انگلیس برای توسعه سرمایه گذاری در شرکتهای نوپا ، تشویق سرمایه گذاران بخش خصوصی به توسعه صندوقهای سرمایه گذاری خطرپذیر فعال است؛ از راهکارهای این برنامه تشویقی کاهش میزان مالیات سرمایهگذاری برای افزایش سرمایه خطرپذیرها یا خرید سهام آنان در بازار سرمایه است.
وی تاکید کرد: مشکل کشاورزی در کشور ما فیزیک منابع است مغز افزار است داروی این درد همین شرکتهای دانش بنیان با ایدههای نوآورانه و استارتاپی در حوزه کشاورزی هستند.
وی ادامه داد: ما باید در حوزه کشاورزی مشکل بهره وری را حل کنیم. طی ۴۰ سال اخیر اقدامات خوبی در زمینه مکانیزاسیون کشاورزی انجام شده است، اما برای به ثمر نشستن این اقدامات نیازمند مغزافزار قوی و خلاق در زمینه مدیریت و ارتقای بهره وری از منابع فیزیکی خود هستیم.
نوروزی اظهار داشت: شرکت سرمایه گذاری کشاورزی کوثر در این عرصه با این شیوه بازار قطعی و البته انحصاری برای استارتاپهای موفق ایجاد و کمک میکند تا این شرکتهای نوپا از شبکه ارتباطات بسیار با ارزش این شرکت بهرهمند شوند و مسیر روز را بسیار سریعتر طی کرده و به بازارهای جدید دست یابند که اساسا برای استارتاپهای کوچک امکان پذیر و در دسترس نیستند.
وی ادامه داد: علاوه بر این سرعت تصمیم گیری شرکتهای سرمایه گذاری کشاورزی کوثر برای تامین مالی در مراحل مختلف نیز بیشتر از شرکتهای سرمایه گذاری خطرپذیر عمومی است.
گفتنی است، در این رویداد 7 تیم منتخب طرح و ایده استارتاپی خود را برای هیات داوران و سایر سرمایهگذاران حاضر شرح دادند و پس از آن داوران از بین آنها 3 تیم برتر را انتخاب و به آنها جایزه نقدی و تندیس و گواهی شرکت در همایش را اعطا کردند.