در بیانیه پایانی نشست مسئولان بسیج دانشجویی در دانشگاه آزاد تاکید شده است: حمایت بسیج دانشجویی از مسئولان دانشگاه مشروط به روحیه تحول خواهی و اقدام و عمل انقلابی آنان است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در بیانیه پایانی نشست مسئولان بسیج دانشجویی در دانشگاه آزاد که حول مسائل پیرامون این دانشگاه منتشر شده آمده است: حمایت بسیج دانشجویی از مسئولان دانشگاه مشروط به روحیه تحول خواهی و اقدام و عمل انقلابی آنان است.
دانشگاه آزاد اسلامی خدمات گستردهای در طول ۴ دهه به انقلاب اسلامی داشته است. اما ابتلا این مجموعه عظیم علمی فرهنگی به آفت هایی، چون مدیریت مادام العمر آلوده به فساد و رانت، عدم توجه به کیفیت، تسامح و تساهل فرهنگی، فعالیتهای خرابکارانه و فتنه انگیزانه علیه جمهوری اسلامی، جذب اساتید مساله دار، ترویج رذایل اخلاقی همچون چاپلوسی و اشرافی گری توسط مدیران دانشگاه و مسائلی از این جنس همواره مورد انتقاد نیروی دلسوز انقلاب اسلامی بوده است.
گویی فرمان اداره این دانشگاه برای حرکت در جاده آرمانهای انقلاب اسلامی تنظیم نکرده بوده اند. با شروع آشوبهای سال ۸۸ و نقش این دانشگاه در پناه دادن به برخی عوامل فتنه، نظام و نیروهای انقلابی به این نتیجه رسیدند که تغییراتی باید در راس دانشگاه آزاد اسلامی صورت گیرد که اصلاح اساسنامه دانشگاه آزاد در همین راستا کلید خورد. اما اصلاح اساسنامه و حتی اقدام شجاعانه دانشجویان بسیجی و انقلابی در سال ۸۹ و تجمع در مقابل مجلس شورای اسلامی که منجر به توقف طرح وقف و موروثی کردن دانشگاه شد، فقط به اندازه دو سال توانست تحولاتی را آن هم نه در سطح کلان ایجاد کند. نهایتا با روی کارآمدن دولت یازدهم دوباره مسیر اداره دانشگاه دچار ارتجاع شد. سالهای بین ۱۳۹۲ تا اواخر ۱۳۹۵ را بدون اغراق باید دوران سیاه در دانشگاه آزاد نامید. تلاش برای سرکوب همه جانبه نیروهای انقلابی اعم از اساتید تا تشکلهای دانشجویی از جمله بسیج دانشجویی، فساد گسترده در ارکان مدیریتی و آموزشی و دخالت آقازادهها در امور کار را به جایی رساند که حتی رئیس وقت هیئت موسس و هیئت امنا را برای تغییر در مدیریت دانشگاه مجاب کرده بود منتها عمرش یاری نداد.
با درگذشت مرحوم هاشمی رفسنجانی و سکوت اساسنامه دانشگاه، رهبرمعظم انقلاب اسلامی با صدور حکم حکومتی برای دکتر ولایتی افق جدیدی را پیش روی دانشگاه آزاد اسلامی باز کردند. آقای ولایتی خود را متعهد به اصلاح دانشگاه دانست و ظرف مدت کوتاهی تغییراتی اساسی در مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد کرد. این تغییرات اردوگاه نیروهای انقلابی را به آینده دانشگاه آزاد اسلامی امیدوار نمود و حتی منتقدان انقلابی ولایتی با حفظ نقدهای سابق خود اقدامات شجاعانه ایشان در برخورد با باند قدرت و ثروت دانشگاه را مورد تمجید قرار دادند.
بسیج دانشجویی که در طول سالهای ۹۲ تا ۹۶ بالاترین سطح تقابل گفتمانی را با جریان مدیریتی دانشگاه داشت و تنها صدای رسا و بیان صریحی بود که آرمانهای انقلاب را در دانشگاه سر دست گرفته و فریاد میزد از این تغییرات استقبال کرد و با صدور بیانیهها و اعلام مواضع متعدد حمایت خود را از اقدامات مصلحانه دکتر ولایتی و دکتر رهبر رئیس پیشین اعلام نمود.
بسیج دانشجویی نیک میدانست و میداند که رئیس هیئت موسس و هیئت امنای دانشگاه مسیر زیادی را برای بازگرداندن دانشگاه به مسیر اصلی انقلاب پیش رو دارد؛ لذا عدم رضایت هیئت امنای دانشگاه از سرعت و عمق تحولات، نهایتا منجر به تغییر ریاست دانشگاه شد. حال با توجه به مواردی که در بالا مطرح شد، حمایت بسیج دانشجویی از مسئولان دانشگاه مشروط به روحیه تحول خواهی و اقدام و عمل انقلابی آنان است و کاری به گرایش سیاسی افراد ندارد. تنها خط امام و رهبری برای ما مهم است؛ لذا دانشجویان بسیجی با درک این شاخص همواره در طول یکسال اخیر صرفا از اقدامات اصلاحی صورت گرفته حمایت کرده اند و هیچگاه از شخصیت مسئولان تعریف و تمجید نخواهد کرد. اگر انتقادی هم داشته باشند آن را بدون لکنت زبان و به صورت مستقیم به مسئولین دانشگاه در نشستها و جلسات مختلف بیان کرده و میکنند.. در ادامه مسیر هم ان شاءالله بسیج دانشجویی به دقت تحولات دانشگاه را دنبال خواهد کرد از مطالبه برای تحول دائمی در دانشگاه دست بر نخواهد داشت.
بسیج دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی مواضع خود را بر اساس خوش آمد افراد یا سوابق اختلافات سیاسی و مدیریتی آنان با مدیران دانشگاه تنظیم نخواهد کرد. حمایت ما از مسئولان دانشگاه صرفا محدود به مسئولیت و تکالیف آنان در دانشگاه آزاد اسلامی است. زیرا پشتیبانی از مسیری است که رهبر معظم انقلاب برای دانشگاه تعیین نموده اند. اگر نقدی به مواضع یا عملکرد مسئولان دانشگاه به واسطه سایر مسئولیتهایی که در جمهوری اسلامی داشته یا دارند داشته باشیم، آن را با صراحت بیان خواهیم کرد و ارزیابی عملکرد مسئولان ارشد دانشگاه را بر اساس دیگر نقشهایی که در جمهوری اسلامی داشته یا دارند نمیسنجیم. در خصوص مسائل فرهنگی دانشگاه نیز معتقدیم آسیبهای موجودی که گریبان گیر دانشگاه است یک شبه و یک ساله به وجود نیامده است.
در یکسال گذشته اتفاقات خوبیدر حوزه سیاستگذاری، گزینش افراد و میدان دادن به بسیج دانشجویی اتفاق افتاده است که با برنامه ریزی و نظارت دقیق، عدم تصدی گری و برطرف کردن نقاط ضعف میتوان جبهه نیرویهای مومن انقلابی را در سراسر دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل داد. رسالت تغییر در فضای فرهنگی دانشگاه فقط بر عهده معاونت فرهنگی دانشجویی، حراست و تشکلهای انقلابی نیست. حوزه آموزش دانشگاه و اساتید نقش به مراتب مهم تری از نهادهای یاد شده دارند که متاسفانه تاکنون تغییر جدی در این زمینه شاهد نبوده ایم.
در خصوص واحدهای دانشگاهی باید گفت: آنچه در مدت یکساله گذشته در بسیاری از استانها اتفاق افتاده، به این نحو بوده است که فقط مدیری جایگزینی مدیری دیگر شده است و بعضا سیاستهای جریان سابق را دنبال میکنند و هیچ گونه همت جهادی برای تحول در دانشگاه ندارند.
در پایان باید از زحمات دکتر رهبر باید قدردانی نمود و از همین جا آمادگی خود را برای کمک همه جانبه به مدیریت جدید جناب آقای دکتر طهرانچی برای حرکت در مسیر تحولی در دانشگاه اعلام مینماییم.