برای بررسی بیشتر اوضاع و احوال پایان نامه نویسی در دانشگاه آزاد به سراغ ملیکا فارغ التحصیل رشته علوم ارتباطات از دانشگاه آزاد تهران مرکز میروم که یک سالی از زمان دفاع پایان نامهاش میگذرد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-زینب امیدی، در ادامه سری گزارشهای پرونده مصائب پایان نامه، برای بررسی بیشتر اوضاع و احوال پایان نامه نویسی در دانشگاه آزاد به سراغ ملیکا فارغ التحصیل رشته علوم ارتباطات در مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه آزاد تهران مرکز میروم که یک سالی از زمان دفاع پایان نامهاش میگذرد.
استاد راهنما: خودت برو دنبالش! ملیکا در خصوص مصائبی که در روند پروسه ارائه و دفاع پایان نامه خود کشیده است میگوید: موضوع پایان نامه من بررسی تطبیقی میزان و چگونگی اخبار سلامت در شبکههای یک، دو و سه صدا و سیما بود. برای استارت این کار باید یا از طریق نامهای که دانشگاه به من میداد یا کمک استاد راهنما، به صداو سیما مراجعه میکردم تا از آرشیو اخبار برای بررسی بیشتر استفاده کنم. اما وقتی وارد صدا وسیما شدم نتنها کمکی به من نشد بلکه گفتند برو خودت پیدا کن! استاد راهنما هم گفت: اگر هنوز کامران نجف زاده بود میتوانستم برایت کاری کنم، اما کمکی از دستم برنمی آید. در واقع چیزی که من از استاد راهنما دیدم رها کردن دانشجو به حال خود و گفتن این جمله است: خودت برو دنبالش.
ملیکا معتقد است: همیشه برایم سوال بود که آیا در ذهن استاد مشاورم این سوال پیش نیامد که دانشجویی مثل من با توجه به محدودیتهایی که در دستیابی به دیتاهای مورد نظر دارد؛ چطور میخواهد از پایان نامه خود دفاع کند؟ بسیاری از دانشجویان وقتی در شرایط و تنگناهای بدی مثل من قرار میگیرند اولین و آخرین کار را تنها یک راه میدادند: دادن نوشتن پایان نامه به دلالین پایان نامه نویس و صرف هزینه هنگفت پای آن یا خریدن یک پایان نامه شسته رفته. طبیعی است که هیچ کدام از این راهها اصلا درست نیست، اما بعضا استاد مشاور و استاد راهنما با سوء مدیریت خود و عدم همراهی درست با دانشجو در روند ارائه پایان نامه؛ دانشجو را خواسته یا ناخواسته به سمت این دو راه ترغیب میکنند.
با معدل ۱۸ مجبورشدم... این فارغ التحصیل رشته علوم ارتباطات در ادامه گفت: با توجه به عدم همکاری صداو سیما و عدم همکاری و کمک استاد راهنمایم مجبور شدم با مراجعه به یکی از سایتهایی که بخشهای مختلف اخبار را میگذارد، یک ۲۴ ساعت کامل وقت بگذارم و بخشهای خبری هر سه شبکه را در شش ماهه اول سال ۹۵ برای دانلود بررسی کنم؛ که تازه بعضی از آنها با مشکل دانلود هم مواجه میشد که این خود یک بدبختی دیگر بود. من یک دانشجوی شاغل بودم و و حتی اگر قید هزینه دانلود این حجم از فیلم را هم میزدم، وقت کافی برای دانلود کردن این همه بخش خبری روزانه آن هم در بازه زمانی شش ماهه را نداشتم به همین خاطر مجبور شدم این کار را به بیرون بسپارم تا برایم انجام دهند که هزینه یک میلیون تومانی هم به همراه داشت. هر چند برایم خوش آیند نبود، چون دانشجویی با معدل ۱۸ و آن سطح از فعالیت در کلاسها نباید کارش به اینجا میکشید.
او میگفت: وقتی دیتاها و مطالب کار شده را پیش استاد راهنما بردم، شروع کرد به خط قرمز کشیدن زیر آنها که "اصلاح شود". کار هر هفته من همین بود که پیش استاد مشاور بروم آن هم بگوید اصلاح شود. اصلا یک بار هم نشد بگوید خب این راه را پیش بگیر یا فلان دیتا را از کجا آوردی!
استاد مشاورم را تا روز دفاع ندیدم/ تلفنی دعوتش کردم! از او در خصوص نقش استاد مشاور در روند پایان نامه اش پرسیدم که گفت: استاد مشاورم که کلا استاد محوی بود، چون حتی موضوع پایان نامه من را هم نمیدانست. من اصلا او را تا روز دفاعم ندیدم. آن هم به این صورت که یک روز قبل با او تماس گرفتم و گفتم فردا ساعت یک دفاع پایان نامه ام هست، لطفا تشریف بیاورید!
ملیکا همچنین در خصوص امکاناتی که دانشگاه آزاد به هر دانشجو برای تهیه پایان نامه میدهد گفت: تنها امکاناتی که دانشگاه آزاد در اختیار من گذاشت، کتابخانه اش بود که خیلی آنجا میرفتم. حتی یک مشاور در امور پایان نامه نویسی ندارند که لااقل برای انجام کارهای پایان نامه بتوان از آن راهنمایی گرفت.
کل کل اساتید سر جلسه دفاع ملیکا به مساله دیگری در هیئت علمی دانشگاه آزاد اشاره کرد و گفت: اساتید با یکدیگر کل کل دارند. مثلا وقتی سر جلسه دفاعم حاضر شدم استاد مشاورم گفت: استاد فلانی با من لج است به خاطر همین میخواهد کار من را زیر سوال ببرد پس هر چی گفت: تو فقط لبخند بزن!
او معتقد است فضای ملتهبی در هیئت علمی دانشگاه آزاد به وجود آمده که قربانیانش کسانی جز دانشجویان نیستند. به فرض مثال استد فاتنی میگوید اگر استاد مشاورت فلانی باشد من استاد راهنمایت نمیشود یا اگر استاد فلانی سر جلسه بیاید من نمیآیم و از این دست حرف ها.
بعضی دانشجویان خدا خدا میکنند از دانشگاه خلاص شوند این فارغ التحصیل رشته علوم ارتباطات با اشاره به یک میلیون هزینهای که جمع کردن دادههای آماری اش روی دستش گذاشته بود گفت: حدود ۶ میلیون تومان برای این پایان نامه هزینه کردم. اما فارغ از هزینهای که هر دانشجو برای پایان نامه اش میکند، جو و شرایط دانشگاه اصلا دانشجو را به این سمت که برای یک مدرک بالاتر تلاش کند، ترغیب نمیکند. امثال دانشجویانی مثل من که سختیهای زیادی را در سر راه پایان نامه خود دیده اند، فقط خدا خدا میکنند دفاع کنند و از شر دانشگاه خلاص شوند؛ حالا یا با پایان نامه کپی پیستی یا پایان نامهای که خودشان نوشته باشند.
با خواندن این مطلب به یاد پروسه انجام پایان نامه خودم افتادم. از ترم دوم با یکی از اساتید هماهنگ کردم تا موضوع را انتخاب و پروپوزال بنویسم چندین بار پروپوزال نوشتم که هر بار ایراد می گرفت و نمیگفت مشکل چیه فقط می گفت ایراد داره و در شروع ترم سوم در اوایل آبان ماه که به دفعات به دانشکده علوم و فنون دانشگاه تهران مراجعه می کردم پروپوزال را تائید کردند اما کار من به ترم چهارم افتاد و واقعا متاسفم برای این اساتید که حتی برای نوشتن پروپوزال هم دانشجویان را کمک و راهنمایی نمی کنند تا برسه به راهنمایی
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.