دستگاه «نی حیات» برای نخستین بار در کشور توسط متخصصان داخلی برای تامین آب سالم و آشامیدنی در شرایط اضطراری تولید شد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، رضا یگانی عضو هیات مدیره شرکت ایفا پژوهش درباره تولید دستگاه «نی حیات» اظهار کرد: این نی میتواند تمامی آبهای سطحی و آلوده رادر شرایط بحرانی مانند سیل، زلزله که خطوط اصلی آب قطع میشود تصفیه و قابل استفاده کند.
وی به قیمت بالای نمونه خارجی این محصول دانش بنیان اشاره کرد و گفت:: در حال حاضر نمونه خارجی این نی موجود است که سادهترین نمونههای آن با قیمت بالایی عرضه میشود در حالی که اگر نمونه داخلی آن به تجاری سازی و تولید انبوه برسد تقریبا با یک چهارم قیمت قابل عرضه برای مصرف کنندگان است.
یگانی بیان کرد: با توجه به ارایه ایده نی حیات در دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فناوریهای آب، خاک و محیط زیست این ایده به عنوان سومین طرح برگزیده شد و ما محصول تولیدی خود را برای جذب حمایت معاونت علمی ارسال کرده ایم تا در صورت دریافت حمایت تعدادی محدود تولید کنیم و به تمامی ارگانهای مرتبط از جمله سازمان گردشگری و هلال احمر جهت فروش ارسال کنیم.
وی درباره کاربرد نی حیات گفت: ما این نیها را برای مراسمی، چون پیاده روی اربعین، گردشگرها، کوهنوردان و کسانی که در شرایط اضطراری و بحرانی قرار میگیرند طراحی کرده ایم تا در صورت بروز هرگونه مشکلی امکان دسترسی به آب سالم را داشته باشند.
عضو هیات مدیره این شرکت دانش بنیان یادآور شد: نی حیات میتواند هزار لیتر آب را تصفیه کند و آب سالم و آشامیدنی را در اختیار مصرف کنندگانش قرار دهد.
وی درباره برنامه صادرات این محصول دانش بنیان گفت: این نیها قابلیت صادرات به کشورهای اروپایی و آسیای شرقی که بیشتر درگیر حوادث غیرمترقبه از جمله سیل و زلزله هستند رادارد و با برنامه ریزیهای انجام شده این محصول را صادر هم خواهیم کرد.