تعدادی از پراستنادترین اساتید دانشگاه آزاد اسلامی به همراه میزان استناد مقالات آنان در طول ۱۰ سال گذشته بر مبنای گزارش گوگلاسکالر معرفی شدند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، تولید علم، کمیت، کیفیت و حتی شتاب آن امروزه در کشورهای مختلف مورد توجه قرار میگیرد؛ موضوعی که به وسیله سنجش تولیدات اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاهها مورد بررسی قرار میگیرد.
بخشی از نتایج تحقیقات اساتید به صورت مقالات در ژورنالهای مختلف علمی قابل مشاهده است که مورد استفاده عموم محققان قرار میگیرد.
تولیدات علمی با شاخصهای متعددی سنجیده میشود که گوگلاسکالر این امکان را فراهم کرده است. گوگلاسکالر امروز به عنوان یکی از بهترین موتورهای جستوجوی رایگان منابع علمی در اختیار پژوهشگران و دانشجویان علاقهمند به پژوهشهای علمی قرار گرفته است.
مقالهها و نمایههای مختلف اساتید در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است. شاخصهای مختلفی در نمایههای گوگلاسکالر وجود دارد که کیفیت مقالات اساتید و میزان استفاده آن در سایر آثار پژوهشی را مشخص میکند. به عنوان مثال شاخص اچ تاثیرگذاری کیفی مقالات اساتید را نشان میدهد و براساس آن تولیدات و تاثیر استنادی انتشارات پژوهشگر اندازهگیری میشود. این شاخص در تاثیرگذاری علمی دانشگاهها یا کشورها نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
محاسبه ایندکس اچ بر پایه توزیع استنادات داده شده به آثار منتشره یک فرد یا گروهی از افراد صورت میگیرد. یکی دیگر از این شاخصهای سنجش کیفیت مقالات آی۱۰ است که توسط گوگلاسکالر ارائه میشود و تعداد مقالاتی را که حداقل ۱۰بار مورد استناد قرار گرفتهاند، بیان میکند. ۳۲ هزار نفر عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور مشغول به فعالیت هستند که وظیفه تولید علم را در این دانشگاه به وسیله پژوهشهای خود برعهده دارند. در این گزارش تعدادی از پراستنادترین اساتید دانشگاه آزاد اسلامی به همراه میزان استناد مقالات آنان در طول ۱۰ سال گذشته برمبنای گزارش گوگلاسکالر معرفی شدهاند که در ادامه میخوانید.
استاد مریم قاسمی، عضو هیاتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان
پراستنادترین استاد دانشگاه آزاد اسلامی از نگاه گوگلاسکالر، مریم قاسمی با درجه علمی استادیار از واحد اصفهان است. قاسمی دکتری تخصصی خود را سال ۱۳۸۷ در رشته معماری از واحد علوم و تحقیقات اخذ کرده و تاکنون مقالات مختلفی در زمینه معماری ایران و اصفهان به چاپ رسانده است.
پراستنادترین مقاله او با عنوان «تاثیر یوگا بر افسردگی و اضطراب زنان» در سال ۲۰۰۹ منتشر شده که تاکنون ۲۸۲ بار مورد استناد قرار گرفته است.
فرهاد حسینزادهلطفی، عضو هیاتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
حسینزاده لطفی، استاد دانشگاه آزاد اسلامی است که دکتری خود را سال ۱۳۷۸ در رشته ریاضی کاربردی اخذ کرده، مدیرمسئول مجله علمی پژوهشی ریاضیات صنعتی است و بیش از ۳۰۰ مقاله علمی در نشریات مختلف چاپ کرده است.
مقاله او درباره یک روش الگوریتمی بهمنظور گسترش TOPSIS برای مشکلات تصمیمگیری با دادههای فاصلهای، ۵۳۲ مرتبه مورد ارجاع قرار گرفته است.
حسنعلی زمانی، عضو هیاتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
حسنعلی زمانی، اولین استاد گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی در واحد مشهد و از پژوهشگران مطرح کشور است. او در سال ۲۰۱۴ بهعنوان دانشمند پراستناد توسط موسسه تامسون رویترز برگزیده شد.
مقاله زمانی پیرامون حسگرهای غشایی کروم (III) در سال ۲۰۰۶ به چاپ رسیده و در سالهای گذشته ۱۰۹ بار مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
محمود قرآننویس، عضو هیاتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
قرآننویس دارای مدرک دکتری فیزیک پلاسما از دانشگاه پونای هند، رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پلاسمای واحد علوم و تحقیقات و از پژوهشگران نامآشنای کشور است. مقاله او درخصوص احتراق لیزری سوخت هیدروژن جامد که در سال ۲۰۱۰ به چاپ رسیده، تاکنون ۷۹ بار مورد ارجاع قرار گرفته و پراستنادترین مقاله قرآننویس است.
مسعود افرند، عضو هیاتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد
آرش کریمپور دارای دکتری مهندسی مکانیک از دانشگاه سیستان و بلوچستان، هماکنون در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد با مرتبه علمی استادیار مشغول تدریس است و در زمینههای نانوسیال، جریان در مقیاس میکرو و نانو و انتقال حرارت پژوهشهای متعددی داشته است. پراستنادترین مقاله او در حوزه نانوسیالات در سال ۲۰۱۴ به چاپ رسیده و تاکنون ۱۵۹ بار در پژوهشهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته است.
آرش کریمپور، عضو هیاتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد
آرش کریمپور دارای دکتری مهندسی مکانیک از دانشگاه سیستان و بلوچستان، هماکنون در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد با مرتبه علمی استادیار مشغول تدریس است و در زمینههای نانوسیال، جریان در مقیاس میکرو و نانو و انتقال حرارت پژوهشهای متعددی داشته است. پراستنادترین مقاله او در حوزه نانوسیالات در سال ۲۰۱۴ به چاپ رسیده و تاکنون ۱۵۹ بار در پژوهشهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته است.
محمدعلی بهنژادی، عضو هیاتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
بهنژادی استاد رشته شیمی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز است که در سالهای متمادی در لیست یک درصد دانشمندان برتر دنیا قرار داشته است. مقاله او در مورد مطالعه جنبشی بر تخریب فتوکاتالیتی که در سال ۲۰۰۶ منتشر شده، تاکنون ۷۱۶ بار مورد استناد قرار گرفته است.
عبدالحسین روستائیان، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات عبدالحسین روستائیان استاد رشته تخصصی شیمی در دانشگاه آزاد اسلامی یکی دیگر از پژوهشگران پراستناد دانشگاه آزاد اسلامی است.
مقاله بیوسنتز سبز نانوذرات نقره با استفاده از استخراج ساقه Callicarpa maingayi که در سال ۲۰۱۲ به چاپ رسیده است، تاکنون ۱۲۶ بار به عنوان منبع در مقالات مختلف محققان استفاده شده است.
محمد کریمی، استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد پارسآباد مغان
کریمی مخترع و استاد دانشگاه آزاد اسلامی یکیدیگر از اساتید پراستناد دانشگاه در سال گذشته است. مقاله کریمی در خصوص ویتامین C. که در سال ۲۰۱۳ به چاپ رسیده تاکنون ۴۳۱ بار در مقالات دیگر محققان مورد استفاده و بهرهبرداری قرار گرفته است.
رامین یوسفی، عضو هیاتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجدسلیمان عضو هیاتعلمی گروه فیزیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجدسلیمان یکی از محققان برتر دانشگاه است که بیش از ۹۰ مقاله ISI در ژورنالهای بینالمللی منتشر کرده است.
پراستنادترین مقاله یوسفی درخصوص تجزیه اشعه ایکس است که تاکنون ۸۱۱ بار توسط پژوهشگران مورد ارجاع قرار گرفته است.
گفتنی است، این مقاله علمی در سال ۲۰۱۱ منتشر شده است.
برخی از پاراگراف ها اطلاعات افراد در متن خبر مزبور جابجا یا اشتباه درج شده است