مدیرعامل «شتابدهنده واتک» گفت: طی فراخوانهای خود قصد داریم به ظهور و کاربردی شدن طرحها و ایدههای فناورانه برای رفع چالشهای حوزه آب شتاب دهیم.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، «شتابدهنده واتک» فراخوان ایده و طرح در حوزه فناوریهای آب را با محورهای فناوریهای جدید تولید و تامین آب، تصفیه و بازچرخانی پساب و فاضلاب و بهینه سازی مصرف آب اجرا کرده و هم اکنون جلسات ارزیابی طرحهای برگزیده با فناوران در حال انجام است. این شتاب دهنده به افراد و تیمهای صاحب ایده و شرکتهای دانشبنیان تازه تاسیس کمک میکند تا ایده و راهکار خود را برای حل چالشهای آب کشور ارائه و توسعه دهند، همچنین در کنار تیمها قرار میگیرد تا آنها مراحل توسعه محصول و رسیدن به محصول اولیه را پشت سرگذرانده و به سمت تجاریسازی حرکت کنند.
محسن خوش سیرت مدیرعامل «شتابدهنده واتک» در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو با بیان اینکه این شتابدهنده سال ۹۷ تاسیس و اولین فراخوان عمومی آن در بهمن ماه سال قبل، منتشر شد، گفت: طرحهایی که در سایت این شتابدهنده ثبت میشوند پس از بررسیها اگر مورد تایید اولیه قرار گیرند، به جلسه حضوری دعوت میشوند.
خوش سیرت ادامه داد: در جلسه حضوری، حدود ۵ الی ۱۰ تیم برای اخذ مجوز ورود به شتابدهنده، انتخاب میشوند و پس از آن با ورود به شتابدهنده به مراحل پیش شتابدهی، شتابدهی و در صورت موفق شدن به برنامه پس شتابدهی وارد خواهند شد که این فرآیند ممکن است ۲ سال زمان ببرد، اما در این مدت تیمها خدمات مختلفی را دریافت میکنند.
وی هدف این شتابدهنده را کمک به تیمهای شرکتکننده در جهت تولید، عرصه و فروش محصولات خود دانست و اظهار داشت: تاکید ما بر ایجاد محصولات و پیش رفتن به سمت شرکتهای دانش بنیان است. مهلت ثبتنام در فراخوان خود را که تا پایان اسفندماه تعیین شده بود به دلیل استقبال و تقاضای زیاد علاقمندان تا آخر فروردین ماه تمدید کردیم از این رو علاقمندان میتوانند با مراجعه به سایت شتابدهنده واتک Watech.ir طرح خود را برای ارزیابی کارشناسان ما ثبت کنند.
به گفته مدیرعامل شتابدهنده واتک، تمامی ایدهپردازان و علاقمندان جز در زمان تعیین شده برای فراخوان میتوانند طرحها وایدههایشان را برای این شتابدهنده ارسال کنند تا در نوبت بررسی قرار گیرد، اما تنها طرحهایی که تا پایان فروردین ماه ارسال شوند در اولین دوره شتابدهی که بهار ۹۸ است، ارزیابی خواهند شد و مابقی طرحهای ارسالی برای دورههای بعدی بررسی و دعوت میشوند.
خوش سیرت با اشاره به آمار ثبتنام کنندگان فراخوان ادامه داد: حدود ۵۰ درصد از شرکت کنندگان دانشجو و بقیه افراد از فارغ التحصیلان، فعالان شرکتهای مختلف و حتی هیات علمی دانشگاهها هستند؛ شرکتکنندگان تقریبا از دانشگاههای مختلفی همچون تهران، صنعتی امیرکبیر، زنجان، بوشهر و... بودهاند. تاکنون بیشتر از ۶۰ تیم طرحشان به ثبت رسیده و تیمهای ۲ تا ۵ نفره تشکیل شده است.
وی درباره حمایت از تیمهای منتخب برای شتابدهی عنوان کرد: چهار حمایت اصلی از تیمهای برتر صورت خواهد گرفت که بدین شرح است؛ تامین سرمایه اولیه تیمها به منظور داشتن اعتباری برای توسعه فعالیت؛ در اختیار گذاشتن فضای استقلال و امکانات زیرساختی؛ ارائه مشاوره، مربیگری و آموزش کلاسهای موردنیاز و مهمترین حمایت پیوند شبکهای از سرمایه گذاران، شرکت ها، متقاضیان و فناوران با تیمها.
خوش سیرت با بیان اینکه ثبت طرح متقاضیان رایگان است، گفت: مدل کاری شتاب دهنده اینگونه است که تیمهای پذیرش شده و تیمهایی که موفق شده اند وارد شتاب دهنده شوند، در ازای خدماتی که میگیرند میتوانند درصدی از سهام کاریشان را با موافقت خودشان به شتاب دهنده اختصاص دهند.
مدیر عامل شتابدهنده واتک داوران و ارزیابان طرحها را فارغالتحصیلان دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، علامه طباطبایی، صنعتی امیرکبیر و ... دانست و تصریح کرد: طرحها طی سه نوع دستهبندی ارزیابی میشوند بعنوان مثال برخی از داوران متخصص زمینههای کسبوکار و سرمایهگذاری، برخی دیگر کارشناس بازار و تجاری سازی و دسته سوم ارزیاب طرحها در مسائل فنی مرتبط با آب مانند تصفیه؛ تولید و بهینهسازی مصرف آن هستند.