برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژیهای روز با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
فناوریهای مکانمحور بومیسازی میشود ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف توسعه علم ژئوماتیک اقدام به حمایت از شرکتهای دانشبنیان و شتابدهندههای تخصصی حوزه ژئوماتیک کرده است. حوزهای که میتواند صنعت جمعآوری، نگهداری، پردازش، بازیابی و توزیع دادههای مکانی در کشور را توسعهای معنادار دهد.
این حمایتها با هدف «اشتغالزایی، درآمدزایی و توسعه اقتصاد دانشبنیان حوزه ژئوماتیک»، «نشر فرهنگ استفاده از ژئوماتیک و کاربردیسازی ژئوماتیک در حوزههای مختلف در راستای تحقق توسعه پایدار و توسعه فناوریهای مرتبط با حوزه ژئوماتیک در ابعاد بنیادی، توسعهای و کاربردی» و «رفع نیازمندی به سرویسها و خدمات غیر بومی» صورت میگیرد.
فناوری انتقال ژن در کشور ثروتآفرینی میکند مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه، ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی به حوزه انتقال ژن ورود کرده و بیشتر فعالیت خود را هم بر روی صنعت دامپروری متمرکز کرده است، گفت: یکی از اولویتهای ستاد صنعت دام است. صنعتی که تاثیر مستقیم و ملموسی در تامین امنیت غذایی و سلامت مردم دارد.
به گفته وی، زیست فناوری در بحث چندقلوزایی ورود پیدا کرده است تا دامداران به یکباره دام بیشتری داشته باشند. زیست فناوری کمک میکند گلهای که تکقلو زا بوده را چندقلوزا کند و این یعنی ثروتآفرینی برای دامداران.
۵۰ ایده حوزه بازیهای شناختی با یکدیگر رقابت خواهند کرد «سرمایه شناختی و طراحی بازی» عنوان یک چالش است. ارتقای سطح بازیها از جنبههای صرفا تفریحی به پرورش شناختی و حمایت از تیمهای خلاق و نوآور در این حوزه در آن دنبال میشود و برای تحقق آن ۵۰ ایده با یکدیگر رقابت میکنند.
این چالش با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توسط شتابدهنده شناختی برگزار میشود. طراحی بازیهای دیجیتال، فیزیکی و تکالیف قلم و کاغذی شناختی محورهای آن است. ارتقای توانمندیهای شناختی و پرورش آنها هدفی است که برگزار کنندگان آن دنبال میکنند. همچنین ترویج و آموزش علوم شناختی این دانش نوین و نوپا نیز در این چالش دنبال میشود.
مرکز نوآوری صنایع غذایی تاسیس میشود / راهاندازی آکادمی ملی نان در جنوب شهر تهران علیرضا کریمی وثیق رییس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار زنجیره گندم، آرد و نان درباره ایجاد «مرکز نوآوری صنعت غذا»، گفت: این مرکز نوآوری توسط کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار زنجیره گندم، آرد و نان و بر اساس تفاهمنامه مشترک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه به زودی تاسیس خواهد شد. همچنین، تا کنون ۲ مرکز نوآوری با مساعدت و راهبری این کانون در انستیتو تحقیقات تغذیهای و شرکت غله و خدمات بازرگانی ایجاد شده است.
وی همچنین تشکیل آکادمی ملی نان در منطقه جنوب شهر تهران را از برنامههای آتی آن کانون برشمرد.
جهش ژنتیکی تنها با چند قطره خون مشخص میشود تولد نوزادان با نقص ژنتیکی در کشور آماری حدود ۵ درصد دارد. یعنی حدود ۵۰ هزار نفر و به دلیل ازدواجهای خویشاوندی این آمار بیشتر از کشورهای غربی تخمین زده میشود. «اگزومین» نامی است که برای این آزمون برگزیدهاند که در آن تمامی نواحی کد کننده ژنها تنها در یک تست مورد بررسی قرار میگیرند و جهشهای بیماریزا که در جمعیت به ندرت مشاهده شدهاند کشف میشود.
محققان یک شرکت دانش بنیان که از حمایتهای ستاد توسعه فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری برای انجام برخی پروژههای فناورانه خود برخوردار بوده با این خدمت راهکاری موثر برای بیماریهای نادر ژنتیکی ارائه داده است.
ستاری: خلاقیت در حوزه نفت، موتور محرکه کشور است سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، در رویداد «گردهمایی شرکتهای دانش بنیان و استارتآپهای صنعت نفت و ارائه نیازهای فناورانه» اظهارکرد: رویدادهای مانند این گردهمایی میتواند باعث تحول و تغییر نگرش در صنعت نفت گردد. بیشک اگر نفت متحول شود، این تحول میتواند به موتور محرکه کشور تبدیل شود.
رئیس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان با تاکید بر نقش بازیگران نوین صنعت نفت، مانند شتابدهندهها و شرکتهای دانش بنیان افزود: حمایت از شرکتهای دانش بنیان و خلاق میتواند به پیروزی نوآوری و خلاقیت بر یک تفکر سنتی صد ساله در صنعت، منتهی شود.
نیازهای فناورانه بلاکچین با توانمندی شرکتهای دانشبنیان تامین میشود ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف توسعه دانش بلاکچین، تجاریسازی محصولات فناورانه و حمایت از استارتآپهای این حوزه در نظر دارد از تیمهای مستعد و توانمند استارتاپی برای پاسخ به نیازهای فناورانه کشور استفاده کند.
بر همین مبنا رویداد فناورانه معرفی نیازهای این حوزه در ۴ محور اصلی «ابزارهای دسترسپذیری مشتری»، «ابزارهای تامین مالی بر بستر بلاکچین»، ابزارهای مدیریت سازمان بر بستر بلاکچین» و ابزارهای تحلیل بلاکچینی بر اساس دادهکاوی» ۲۹ بهمن ماه امسال برگزار میشود.
ساخت تجهیزات پرورش ماهی در قفس بومیسازی میشود ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با حمایت از دانشبنیانها طراحی، ساخت و نصب قفسهای پرورش ماهی در دریا را بومیسازی کرد تا با این اقدام نیاز به واردات آن رفع شود.
با این اقدام تولید و بومیسازی این تجهیزات فناورانه سرعت گرفت. با حمایت ستاد نمونه اولیه صنعتی این قفسها در داخل ساخته شد و این پروژه با بهره از توانمندی متخصصان شرکت دانش بنیان در حال انجام است تا با این اقدام شاهد توسعه این کسب و کارها در کشور باشیم. در حال حاضر این پروژه در مرحله تجاریسازی قرار دارد تا نیاز به این فناوری و واردات آن رفع شود.