رییس هیئت ویژه گزارش ملی سیلابها از ارائه گزارش نهایی این هیئت به رییس جمهور خبر داد و گفت: یکی از مهمترین مشکلات وزارت بهداشت در بحث بیماری کرونا ضعف سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صبح امروز دوشنبه ۱۹ اسفندماه ۹۸ نشست خبری آنلاین محمود نیلی احمدآبادی رییس هیئت ویژه گزارش ملی سیلابها با اصحاب رسانه برگزار شد.
نیلی احمدآبادی در این نشست با بیان اینکه گزارش نهایی هیئت ویژه آماده و به رییس جمهور ارائه شده است، عنوان کرد: یکی از اهداف برگزاری این نشست آن است که اعلام کنیم در شرایط فعلی کشور و شیوع ویروس کرونا باید با حفظ و رعایت اصول بهداشتی فعالیتهای خود در حوزههای مختلف را ادامه دهیم و شرایط فعلی را بهانهای برای عدم انجام وظایف تلقی نکنیم.
رییس هیئت ویژه گزارش ملی سیلاب ادامه داد: طبق حکم رییس جمهور در دی ماه ۹۸ گزارشی را شامل پاسخ به سوالات ایشان تقدیم کردیم و هیئت تصمیم رفت گزارش نهایی فعالیتها و مطالعات خود را شامل روایت، تحلیل، پیشنهادات، درس آموختهها، گزارش کارگروهها و گزارش انگلیسی آماده و ارائه کند. محتوای این گزارش کاملا برای رییس جمهور ارسال شده است و پس از تائید درخصوص شیوه انتشار آن برای عموم مردم جامعه تصمیمگیری میشود.
وی تفاوت این گزارش با گزارش پاسخ به سوالات را در ارائه کلیات منسجم و جامع دانست و افزود: ساماندهی، استانداردها، آموزش، توانمندسازی، نتایج، تحلیلهای اجتماعی و اقتصادی زیست محیطی، درس آموختهها، توصیهها و راهکارها، پیشنهادات، رویه و فرآیندها و ... کاملا در این گزارش بررسی و مطرح شده و این گزارش محصول دانش و تجربه دانشمندان، کارشناسان کشور است که با استنادات و آمارهای معتبر تکمیل گشته است.
نیلی اظهار داشت: گزارش نهایی ارائه شده میتواند در حوزههای مختلف به کار گرفته شود چرا که یک چارچوب کلی را برای جلوگیری از صدمات و آسیبها به کشور فراهم میکند. توجه به محیط زیست و تغییر اقلیم نه تنها مانع خسارات زدن سیلابها خواهد شد بلکه در حوزههای دیگری مثل گرد و خاک و آلودگیها کارساز است بنابراین این گزارش میتواند در حوزهها مختلف استفاده شود و مطابق ان حوادث را کنترل و مدیریت کنیم.
به گفته وی، هیئت ویژه گزارش ملی سیلاب تصور میکند با ارائه این گزارش توانسته الگویی را برای مدیریت بحران و پیشگیری از خسارات مطرح کند و امیدوار است مجموعه این گزارشها بتواند در بررسی سایر مشکلات کارآمد باشد.
بهبود حکمرانی کشور، آسیبها را کاهش میدهد
وی تاکید کرد: مسلما بهبود حکمرانی در کشور میتواند به کاهش آسیبها در آینده منجر شود لذا توجه به موضوع اصلاح حکمرانی که در گوشه گوشه این گزارش به آن اشاره شده است میتواند من کاهش خسارات، هزینهها را کاهش دهد و شرایط بهتری را برای کشور در آینده رقم زند. در این خصوص هیئت ویژه گزارش ملی سیلاب آمادگی دارد برای پیادهسازی و اجرای راهکارهای گزارش ارائه شده سازمانها و نهادهای مربوطه را کمک کند.
نیلی احمدآبادی با بیان اینکه در گزارش ارائه شده ضمن تحلیل مسئله درباره راهکارها، نحوه پیادهسازی آنها و همچنین نهادها و دستگاههای مسئول توضیح داده شده است، گفت: اگر این گزارش به درستی مطالعه و پیاده سازی شود دیگر در آینده با چنین مشکلاتی مواجه نخواهیم بود. درحال حاضر یکی از مشکلات وزارت بهداشت در بحث مدیریت و کنترل بیماری کرونا، اعتماد عمومی و ضعف سرمایه اجتماعی است که تاکنون باعث شده ارتباط خوبی با مخاطبان برقرار نشود.
ضرورت اتصال مراکز علمی به دستگاههای اجرایی رییس هیئت ویژه گزارش ملی سیلاب درباره پیگیری برای اجرای به موقع گزارش اظهار داشت: برخی بخشهای این گزارش میتواند پس از انتشار، اجرا و اعمال شود، اما در برخی بخشهای دیگر نیاز به خرید تجهیزات است همچنین یکی از موضوعات مهم مطرح در این گزارش، منابع انسانی و آموزشهاست که هرچند به طور بالقوه بدنه کارشناسی آن وجود دارد، اما آموزشهای دورهای، حرفهای و تخصصی لازم به خوبی ارائه نمیشود.
وی افزود: از طرف دیگر بحث اتصال مراکز علمی و دانشگاهی به دستگاههای کشور ضروری است و این کار میتواند مانع بروز خسارت حوادث شود همچنین در پیادهسازی راهکارها به خوبی میتواند بهره گرفته شود.