رئیس سازمان بسیج جامعه زنان گفت: ما سعی میکنیم نگرشها نسبت به حجاب و عفاف را تغییر دهیم؛ یکی از اهداف ما این است که با تمام دستگاههای دولتی و نهادهای مردمی فعال در حوزه عفاف و حجاب هم افزایی داشته باشیم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بیابانی، رئیس سازمان بسیج جامعه زنان امروز در نشست خبری اعلام برنامههای بسیج جامعه زنان که در محل سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مسجد گوهرشاد گفت: ستاد مردمی حجاب و عفاف به همت سازمان بسیج جامعه زنان و با همراهی سازمانهای مردم نهاد در راستای برگزاری هر چه بهتر برنامههای هفته حجاب و عفاف تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه عفاف و حجاب به عنوان یک اعتقاد دینی و هنجار فرهنگی اجتماعی در کشورمان مطرح است، افزود: حیا و عفت پیش زمینه بروز و ظهور حجاب در سطح جامعه و فرهنگ عمومی است همچنین خداوند حیا و عفاف را به در از جغرافیا و زمان و مکان در درون همه انسانها به ودیعه گذاشته است. با این وجود لازمه رشد و تعالی انسانها در این است که دو عنصر حیا و عفت را در خود ارتقا دهند.
بیابانی با بیان اینکه با ابتناء به حیا و عفت حجاب و پوشش مناسب در میان آحاد جامعه تسری مییابد به همین دلیل ما سعی کرده ایم عناوین برنامههای هفته حجاب و عفاف را با توجه به مقوله حیا و عفاف برنامه ریزی کنیم، تصریح کرد: برنامههای هفته حجاب در روزهای مختلف با شعار حیا و عفت مقاومت فرهنگی، واقعه گوهرشاهد، حیا و عفت تحکیم خانواده و فرهنگ فاطمی، حیا و عفت فطرت انسانی و مطالبه جهانی، حیا و عفت زمینه ساز ظهور، حیا و عفت و امنیت اجتماعی، حیا و عفت احترام به قانون و تکریم جامعه و حیا و عفت شکر عملی و تجلی بندگی برگزار میشوند.
رئیس سازمان بسیج جامعه زنان با بیان اینکه در جامعهای که مبرا از ناپاکی و فساد است امنیت در آن جامعه گسترانیده شده و مردم با امنیت زندگی میکنند، افزود: یقینا حیا و عفت و امنیت روحی، روانی و اجتماعی در هر جامعهای اثرگذار خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه قانون عفاف و حجاب یکی از قوانین مترقی کشورمان است که ساری و جاری است، اضافه کرد: عفت و حیا منحصر به زمان، مکان و دین خاصی نیست لذا حیا و عفت یک مطالبه مردمی در سطح جهان است.
بیابانی بازخوانی واقعه گوهرشاد، برگزاری نمایشگاههای عفاف و حجاب با رویکردهای علمی، فرهنگی، ورزشی و هنری، برگزاری مسابقات فرهنگی هنری و ورزشی، تولید مستندات متنوع از کسانی که پیش از این نسبت به حجاب بی تفاوت بودند، ولی در حال حاضر خود را ملزم به رعایت آن میدانند، تجلیل از افراد صاحب نام در تولید محصولات و اقلام مرتبط با عفاف و حجاب، برگزاری کارگاههای آموزشی حجاب و عفاف، تبیین فلسفه حجاب و عفاف، تبیین تبعات عدم رعایت حجاب و عفاف، برگزاری برنامههای اینستاگرامی با موضوع عفاف و حجاب، برگزاری تریبونهای آزاد با حضور منتقدین و موافقین حجاب و عفاف، برگزاری جشن تکلیف ویژه دانش آموزان، برگزاری نشستهای خبری و دیدار با مسئولان استانی در راستای مطالبه گری از آنها برای توجه و اهمام بیشتر نسبت به مراقبت از مقوله عفاف و حجاب را به عنوان بخشی از برنامههای پیش بینی شده در هفته عفاف و حجاب در سطح کشور برشمرد.
رئیس سازمان بسیج جامعه زنان افزود: حضور اساتید دانشگاهها در سامانه گفتگوی تصویری و ارائه مقالات علمی، آموزش تخصصی برش و دوخت چادر در رسانه ملی و شبکههای اجتماعی، برگزاری نشست با تولیدکنندگان و طراحان پوشاک با موضوع بررسی دلایل عدم ناکارآمدی فعالان این حوزه در تولید پوشاک عفیفانه، معرفی کارشناسان برجسته حوزه حجاب و عفاف و تجلیل از آنها در رسانه ملی و معرفی آنان به جوانان به عنوان الگوهای عفاف و حجاب، تولید برنامههایی با حضور کارشناسان حجاب و عفاف، مطالبه گری در حوزه حجاب و عفاف با تاکید بر اقشار مختلف، تولید سرود کودکانه و تولید محتوای کودکانه در فضای مجازی و برگزاری راهپیمایی مجازی با حضور منتقدان و حامیان عفاف و حجاب را نیز از جمله برنامههایی هستند که در مرکز به مناسبت گرامیداشت هفته حجاب و عفاف برگزار میشود.
وی با بیان اینکه رویکرد سازمان بسیج جامعه زنان در حوزه عفاف و حجاب رویکرد ایجابی، ترغیبی و اغنایی است و ما سعی میکنیم نگرشها نسبت به حجاب و عفاف را تغییر دهیم، اضافه کرد: یکی از اهداف ما این است که با تمام دستگاههای دولتی و نهادهای مردمی فعال در حوزه عفاف و حجاب هم افزایی داشته باشیم، چون معتقدیم حل این مشکل نیازمند یک عزم ملی است.
بیابانی اظهار کرد: مسائل فرهنگی در کشورمان نتیجه سالها بی توجهی مسئولان و از طرفی نتیجه هجمههای وسیع فرهنگی بوده که از سوی دشمن علیه کشورمان شاهد بوده ایم.