یک گروه تحقیقات بینالمللی با مطالعه بر روی افراد مبتلا به بیماری کرونا درباره درصد ابتلای افراد بلندقد و کوتاهقد احتمالی را مطرح کردند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، تیمی از دانشمندان انگلیسی، نروژی و آمریکایی با تجزیه و تحلیل دادههای مربوط به ۲ هزار نفر در انگلستان و هزار نفر در هر کدام از ایالتهای آمریکا به این نتیجه رسیدهاند که افراد بلندقدتر دو برابر بیشتر از افراد دیگر به کرونا مبتلا میشوند.
دانشمندان میگویند از آنجا که انتقال ویروس کرونا بیشتر از طریق هوا انجام میشود، افراد قدبلند در معرض خطر بیشتری هستند. در صورتی که اگر انتقال ویروس کرونا بیشتر از طریق قطرات بود، این اتفاق نمیافتاد.
فرق بین انتقال هواپخش و قطرهای چیست؟ - در انتقال هواپخش، ویروس از طریق هوا گسترش پیدا میکند و در نتیجه در مکانهایی با تهویه ضعیف، انتقال ویروس بیشتر است و این ویروسها توسط جریانهای هوا حمل میشوند.
- در انتقال قطرهای، قطرات حامل ویروس بزرگتر از ذرات معلق در هوا هستند و به همین دلیل تصور میشود که مسافت نسبتا کمی میتوانند پخش شوند و به سرعت از هوا به سمت سطح زمین حرکت میکنند.
تاثیرات ویژگیهای شخصیتی و شغلی روی ابتلا به کرونا دانشمندان در این تحقیق عوامل دیگری را نیز مورد بررسی قرار دادهاند تا دریابند که چه عواملی بیشتر از همه در ابتلا به ویروس کورنا دخیل هستند. آنها به این نتیجه رسیدهاند که خصوصیات شخصی و شرایط شغلی در این امر موثرند.
به گفته آنها، استفاده از آشپزخانه یا مکانهای مشترک از عوامل مهم ابتلا به کرونا هستند. در ایالات متحده آمریکا به دلیل وجود مکانهای مشترک شانس ابتلا به کرونا ۵/۳ برابر بیشتر است؛ در حالی که به دلیل شرایط زندگی در انگلیس این احتمال ۷/۱ نفر است.
دانشمندان میگویند که انتقال ویروس کرونا هم از طریق هوا و هم از طریق قطرات امکانپذیر است، اما انتقال این ویروس از طریق هوا بیشتر است. به همین دلیل است که رعایت فاصله اجتماعی موثر است، زیرا از انتقال قطرهای جلوگیری میکند. از سوی دیگر، پوشیدن ماسک نیز موثر است، زیرا از انتقال هواپخش ویروس جلوگیری میکند. ولی با همه این اوصاف، تصفیه مرتب هوا در فضاهای سربسته بیش از هر چیز دیگری اهمیت دارد و موثرتر است.
پروفسور پل آناند، مدیر تحقیقات دانشگاه آزاد انگلستان، میگوید: تحقیقات علمی زیادی روی الگوهای گسترش و مکانیسمهای اساسی انتقال ویروس کرونا معطوف شده است. اما با بازگشایی کسبوکارها و جوامع انسانی، لازم است درک بیشتری از فاکتورهای انسانی داشته باشیم تا بتوانیم انتقال و گسترش این ویروس را پیشبینی کنیم.
وی میافزاید: ما دو کشور انگلستان و ایالات متحده را در این مطالعه مورد بررسی قرار دادیم و متوجه شدیم که گرچه هر دوی این کشورها اقتصاد محور و بر پایه کسبوکار هستند، اما شرایط این دو کشور با هم کاملا متفاوت است. یعنی میزان و نحوه دسترسی افراد در این کشورها به مراقبتهای بهداشتی و امکانات رفاهی متفاوت است و در نتیجه نتیجه ابتلا و گسترش ویروس کرونا در این دو کشور کاملا با هم فرق دارد.
این دانشمندان میگویند: هر دو عامل ساختاری کشورها و شرایط زندگی افراد و همچنین اقدامات دولتها برای پیشگیری از شیوع و مراقبتهای درمانی، باید در پیشبینی گسترش و شیوع ویروس مورد بررسی قرار گیرند. اما با این حال، باید با مشاهدات مکرر، تغییرات شیوع در طول زمان را بیشتر مدنظر بگیریم.