رئیس صندوق رفاه وزارت بهداشت گفت: ۴۹ خوابگاه نیمه کاره برای دانشجویان علوم پزشکی در حال احداث است که ۲۰ هزار ظرفیت جدید ایجاد میکند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به همت صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت و با هدف ایجاد ارتباط میان خیران کشور جهت ساخت خوابگاههای دانشجویی و پرداختن به امور رفاهی دانشجویان در دانشگاههای علوم پزشکی، چهارمین جلسه کمیته مشورتی خیران صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت برگزار شد.
در ابتدای این نشست بهروز رحیمی رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت با بیان اینکه برخی دانشجویان در مناطق محروم نیمی از وام دانشجویی را برای گذران زندگی خانواده خود هزینه میکنند، گفت: این مهم است که بدانیم در این مسیر باید محکم و جدی پیش برویم، زیرا رفع نیاز دانشجویان در اندازه همین وامهای دانشجویی امری قابل توجه است.
رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت رفتن به سمت ساخت خوابگاههای دانشجویی و در کنار هم قرار دادن خیران نیکوکار را امری خداپسندانه دانست و افزود: کار کردن برای دانشجویان مانند هزینه کردن برای فرزندان خود، نشان از لطف خداوندی است، قرار گرفتن خیران با دلهای دریایی در این چندین ماه در مسیر صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت همانا اراده خداوند برای پیش برد اهداف خیرانه این حرکت است.
این مقام مسؤول افزود: تمرکز ما در این مسیر بر حضور خیران جهت تامین مالی اتمام ۴۹ خوابگاه نیمه کاره باز میگردد که در سطح کشور با پراکندگی جغرافیایی متنوع روبه رو است. ساخت این خوابگاهها امکان اسکان ۲۰ هزار فرزند محصل و نخبه این کشور در فضای خوابگاهی را به دنبال دارد که امری بسیار بزرگ و قابل تحسین است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ظرفیت کلیه خوابگاههای دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور ۷۹ هزار دانشجو است، بیان داشت: در این میان افزوده شدن ۲۰ هزار دانشجو به این تعداد اتفاق مبارکی در حوزه دانشجویی خواهد بود که خیران سراسر کشور میتوانند در این فیض خیر شرکت کنند.
رحیمی افزوده شدن پیوست "رفاهی و خوابگاهی" برای توسعه آموزشعالی را امری مهم دانست و گفت: هفته آینده جلسهای را با معاون آموزشی وزارت بهداشت برای این موضوع خواهیم داشت تا مصوبات شورای گسترش آموزش عالی را در خصوص قرار گرفتن پیوست رفاهی و دانشجویی در زیر ساختهای رشد توسعه آموزش داشته باشیم.
در ادامه حجتالاسلام نظامزاده نماینده، ولی فقیه در امور دانشجویان آسیا و اقیانوسیه با بیان اینکه خداوند را سپاس میگویم که بازهم عرصهای را فراهم کرد تا در حوزه فعالیتهای خیریه در خدمت دانشجویان عزیز باشیم، گفت: صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت یک صندوق رسمی و قانونی است و خدمات آن مشخص است. از قبل هم چنین بوده است که برای دانشجویان وامهایی را در نظر میگرفتند به نحوی که در سازمان اوقاف، بنیاد خیریهای بود که فعالیتهایی از این قبیل داشت و به دانشجویان کمک بلاعوض ارایه میداد و گاه در قالب وام این کمک را دنبال میکرد.
وی با بیان اینکه مسؤولان امر در این مسیر عزت دانشجویان را برای بازپرداخت وام حفظ میکردند، بیان داشت: در خصوص منابع مالی برای پشتیبانی از دانشجویان توجه به دو نکته مهم است، ابتدا اینکه منابع مالی منحصر در منابع دولتی نیست، ضمن اینکه وظیفه دولت کمک به گسترش آموزش کشور در سطح عالی است و دوم نهادهای حقوقی هستند که میتوانند در کمک به دانشجویان نقش داشته باشند.
نماینده، ولی فقیه در امور دانشجویان آسیا و اقیانوسیه بیان داشت: شخصیتهای علاقمند به آموزش در کشور زیاد هستند که باید در این راه شناسایی، اطلاعرسانی و اهمیت این امر برایشان مشخص شود. در کشور ما به حسب نیازهای ضروری زمان، مردم خیر پای کار میآیند، در زمینه آموزش هستند افرادی که خودشان با پایههای علمی عالی، عهدهدار مسؤولیتها شدند و خود را ارتقا دادهاند و از نظر مالی علاقمند به کمک دانشجویان هستند.
این مقام مسؤول بیان داشت: ما داریم اعضای هیأت علمی در دانشگاهها که در وصیت خود کلیه اموال و داراییشان را در راه علم و توسعه دانشگاه صرف میکنند. چندی قبل گزارشی دریافت شد از یکی از روسای دانشگاهها که در خصوص مضیقه خوابگاهی و مشکلات نبود خوابگاه، به خصوص برای دختران دانشجو مطالبی را عنوان کرده بود، در ادامه کار از روسای دانشگاههای کشور دعوت شد تا در این خصوص شرایط سنجیده شود که در این جلسه متوجه عمق مشکلات شدیم و برای ساخت خوابگاههای دانشجویی اقدام شد که در مرحله اول ۱۵ خوابگاه در نظر گرفته شد که بعد از مطالعات وسیع نقشههای معینی مشخص شد و در دستور کار قرار گرفت.
نظامزاده تصریح کرد: قبل از آغاز ساخت این خوابگاهها، این طرح به محضر رهبر معظم انقلاب اعلام شد که بسیار مورد استقبال ایشان قرار گرفت، آن زمان ساخت هر خوابگاه حدود هشت میلیارد تومان هزینه نیاز داشت، اما با گذشت زمان این هزینهها بیشتر شد، اما بنیاد ایستاد و کار را دنبال کرد و اکنون یک به یک این خوابگاهها از جمله خوابگاه دانشجویان در شهرکرد افتتاح شده است و خوابگاه دانشجویی دانشگاه نیشابور در دست افتتاح است. صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت که آمار دقیق از شرایط خود دارد باید نقش خود را در انتخاب مکانهایی که ضرورت بیشتری دارد اجرایی کند تا بنیاد برای شروع ۱۵ تا ۲۰ خوابگاه جدید در مرحله دوم پای کار بیاید.
وی در پایان ارتباط خیران با دانشگاه را زمینهساز نهادینه شدن حضور خیران در میان دانشجویان و دانشگاه دانست و گفت: پیوند شما باخیران دانشجویی امری بسیار خداپسندانه است. دانشجویان در دوران دانشجویی خود با دیدن خوابگاهی که نام خیری را بر سینه خود حمل میکند، سبکزندگی خیرانه را فرا میگیرند و فردا خود مسؤولیت کار را بر عهده خواهند گرفت.
در ادامه این نشست مهرنوشکاوه یکی از خیران حاضر در جمع با بیان این که من نیز دلم با این راه است، گفت: من نیز زمانی دانشجو بودم و آن زمان صندوق رفاه دانشگاه برای من صندوق فوقالعاده پولداری بود. من از یک خانواده متمول بودم که در یک بازه از زمان از سوی صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه با ارایه وام به همه دانشجویان روبهرو شدم. این وام پول حساب نشدهای بود که شما با آن هر کاری دوست داشتید میتوانستید انجام دهید. امروز من میشنوم برخی برای گذران زندگی خانواده خود به وام این صندوق نیاز دارند و گمان میکنم حضور من در این جمع دینی بر گردنم بوده است که باید ادا شود.
وی با انتقاد از نگاه به حضور خیرانه تنها در یک بعد از زندگی افراد، تصریح کرد: وقتی مدرسه میسازیم در دورترین منطقه کشور، دانش آموزی را که با هوش خود رشد میکند به تحصیل میرسانیم، اما در دانشگاه او را رها میکنیم. باید با همه خیران آموزشی و مدرسهساز صحبت کنیم که شما شرایط تحصیل دانشآموزی را فراهم کردید که در ادامه رها شده و زمانی که به دانشگاه بعد از عبور از کنکور سخت رسیده، به دلیل نداشتن امکانات لازم به سمت رفتارهای نادرست اخلاقی کشیده شده است.
کاوه ابراز داشت: اینکه تنها امکان درس خواندن را برای دانشآموزان با استعداد ایجاد کنیم، اما در ادامه برای این ذهن خلاق و سرشار، حمایتی نداشته باشیم کار را به جایی میرساند که این فرد بعد از دکتر، مهندس و. شدن از نظر اخلاقی با سقوط روبه رو میشود. البته بسیار بسیار افرادی هستند که در این سختیها بدون ذرهای اشتباه رشد میکنند، اما بسیاری از این دانشجویان نیز نمیتوانند دست روی خواستههای خود بگذرانند و در نهایت برای رسیدن به مقاصد خود از پلههای اخلاقی سقوط میکنند، این موضوع حتی در مورد یک انسان ما را مسؤول میکند.
وی با بیان اینکه صندوق رفاه دانشجویان باید در کنار وامی که به دانشجویش میدهد به او بیاموزد که باید تلاش کند تا این وام را پرداخت کند، بیان داشت: دانشجو باید بیاموزد که روی پای خود بایستد و هزینههای زندگی خود را تامین کند. خیران اگر این نکات را بدانند هرگز نخواهند گذاشت فرزندی که خودشان بزرگ کرده و و در جایگاه فرزندشان قرار دارند به دلیل نداشتن امکانات قابل قبول زندگی دچار آسیب شود.
وی سلامتروان دانشجویان را امر مهمی دانست که نباید مورد غفلت قرار بگیرد و ابراز داشت: یکی دیگر از آسیبهای دوران دانشجویی بحث سلامتروان دانشجویان است. دانشجو اگر سلامتروان نداشته باشد در بهترین شرایط علمی و رفاهی نمیتواند حتی برای خود مؤثر باشد. ما داریم دانشجویانی که در اقصی نقاط جهان در بهترین دانشگاهها دست به خودکشی میزنند، نکته مهم اینکه برخی از این دانشجویان آسیب را تنها به خود نمیزنند بلکه محیط خوابگاه و اتاق خود را برای دیگر دانشجویان سخت و دشوار میکنند و اصلا نمیتوانند آرامش دیگران را ببینند.
این فعال خیر با بیان اینکه در کنار هر خوابگاهی که ساخته میشود باید مشاورانی دلسوز و قوی داشته باشیم، بیان داشت: ما از سال ۸۴ در حوزه سلامتروان کودکان بهزیستی، دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر و اکنون در منطقه ۲۲ تهران پروژههای بزرگی را دنبال میکنیم. باید برای هر خوابگاهی که ساخته میشود و یا اکنون دانشجو سکونت داده شده است یک مشاور متبحر داشته باشیم، فردی که علاقمند به کار خود باشند نه این که بخواهد کار سازمانی خود را صرفا انجام دهد.
گفتنی است، چهارمین جلسه کمیته مشورتی خیران صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت با حضور «محمدعلی نظامزاده»، نماینده مقام معظم رهبری در امور دانشجویان آسیا و اقیانوسیه، مهندس بهروز رحیمی رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، دکتر بهزاد تدین معاون صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، محمد علی شهامی معاون پشتیبانی صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، اعظمی رییس اداره تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت و خیران امیر رضا شاه حسینی، مدینانی، خداوردی، حضرت پور، اسکویی، همایی، ریاحی، مهرنوش کاوه و رضایی در سالن جلسات صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت برگزار شد.