هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را در برگرفت و حائز اهمیت بود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
سعید حبیبا، معاون دانشجویی دانشگاه تهران با اشاره به شیوع مجدد بیماری کرونا و ایجاد محدودیتها در شهر تهران گفت: در حال حاضر هزار دانشجو در خوابگاههای دانشگاه تهران ساکن هستند، اما با توجه به شرایط محدودیتها فعلا درخواست جدیدی برای اسکان درخوابگاهها پذیرفته نمیشود و جلو اضافه شدن دانشجویان درخوابگاه گرفته شده تا شرایط به حالت عادی برگردد.
وی افزود:غذای دانشجویان ساکن در خوابگاهها از طریق رستوران مکمل و دانشجویان میتوانند به رستورانها مراجعه کنند و بدون رزرو غذای خود را بگیرند و یکی هم از طریق رستوران سلف که غذاها به صورت بسته بندی شده دریافت میکنند
حبیبا اضافه کرد: برای دریافت هر دو نوع غذا یارانه داده میشود و مبلغ بین ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ دانشجو پرداخت میکنند و مابقی هزینه غذا را دانشگاه به عنوان سوبسید پرداخت میکند.
معاون دانشجویی دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: تمام دانشجویانی که از اسفند فارغ التحصیل شدند، اما اجاره بهای خوابگاه را پرداخت کرده بودند بر اساس درخواستهایی که داشتند اجاره بها به آنها بازگردانده شد.
رحمان خدابنده لو، مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت گفت: غربالگری و سنجش سلامت روان برای دانشجویان جدید الورود از طریق سامانه انجام میگیرد و حضوری نیست. پس از جمع آوری نتایج تستها آن دسته از دانشجویانی که نیاز به مداخله داشته باشند به صورت حضوری به مراکز مشاوره دانشگاههای علوم پزشکی مراجعه میکنند.
وی افزود: پس از اعلام نتایج نهایی کنکور، مقرر شده است که ورودی نیمسال اول تحصیلی جدید در آبان ماه برای دانشجویان علوم پزشکی بسیار کم باشد و عمده آموزش مجازی خواهد بود پس دانشگاهها چندان با تعداد دانشجوی زیاد مواجه نمیشوند.
مدیرکل امور دانشجویی وزارت بهداشت یادآور شد: غربالگری سلامت روان به صورت تستی است و ۲۳ سوال اصلی دارد که به خاطر کرونا چند سوال نیز به آن اضافه شده است.
فعال شدن اینترنت رایگان برای سامانههای آموزش مجازی دانشگاهها
محمد تقی نظرپور، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم گفت: پیرو مکاتبه آقای دکتر منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و ارائه لیست سامانههای آموزش مجازی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور، اینترنت رایگان برای این سامانه فعال شده است.
نظرپور در این خصوص اظهار داشت: در لینک https://www.ict.gov.ir/fa/unitraffic، اطلاعات سامانههای آموزش مجازی دانشگاهها که قبلاً مکاتبه با وزارت علوم داشتهاند ارسال گردیده است، لذا اگر اطلاعات سامانه مجازی دانشگاهها و مؤسسات تغییراتی داشته است مؤسسات آموزش عالی کشور حداکثر تا ۳۰ مهرماه فرصت دارند اطلاعات سامانههای آموزشی مؤسسه را در قسمت "ثبت نام جدید "ثبت کنند.
به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علامه طباطبایٔی و با همکاری معاونت فرهنگی این دانشگاه و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور، جشنواره ملی شعر آئینی با عنوان «عمود عاشقی» برگزار میشود.
این جشنواره ویژه استادان، دانشجویان و کارکنان دانشگاهی در بخشهای شعر کلاسیک، شعر نو و سپید و همچنین بخش ویژه «سردار دلها» و با موضوعات همچون اربعین و انتظار، اربعین بیسردار، پرستار نینوا سفیدپوشان بیادعا، مدافعان راستین حریم ولایت و مقاومت و همدلی مومنانه برگزار خواهد شد.
به نفرات برگزیده اول تا سوم و همچنین نفرات برگزیده بخش ویژه جوایز نفیسی اهداء خواهد شد.مهلت ارسال آثار تا ۲۵ آذرماه سال جاری است و علاقمندان میتوانند مطابق با آیٔیننامه آثار خود را از طریق فضای مجازی به آدرس پست الکترونیکی: amoodasheghi.gmail.com و یا به آدرس دبیرخانه: تهران، بزرگراه شهید همت غرب، تقاطع دهکده المپیک، دانشگاه علامه طباطبایٔی، دفتر نهاد رهبری، کد پستی: ۱۴۸۹۶۸۴۵۱۱ ارسال کنند.
عسگری، مدیرکل فرهنگی وزارت علوم ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: جشنواره حرکت که از دوره یازدهم با شرکت دانشجویان خارجی از سرتاسر جهان از سطح ملی به بینالمللی ارتقا یافت، رویدادی است برای نمایش دستاوردهای برتر علمی دانشجویانی که در قالب اتحادیهها و انجمنهای علمیدانشجویی در سطح دانشگاههای کشور فعالیت دارند.
وی در ادامه تصریح کرد: این جشنواره، بهصورت سالانه و با سیاستگذاری و برنامهریزی اداره کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با همکاری دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور و حمایت و مشارکت نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی برگزار میشود.
مدیرکل فرهنگی وزارت علوم خاطر نشان کرد: تأکید اصلی جشنواره فوق بر همافزایی، تکثیر ایدههای خلاق و ایجاد انگیزه و نشاط در فعالیتهای علمی دانشجویان است و تلاش دارد تا مبنا و مبدأ حرکتی نوین برای سازماندهی فعالیتهای علمی دانشجویی باشد و راهبرد اصلی ادارهکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در این دوره، تأکید بر زیست علمی دانشجویان با توجه به ماهیت فرهنگی و اجتماعی آن در ایامی است که کرونا سیمای فعالیتهای دانشجویی را تغییر داده است.
شیوع بیماری کرونا از اسفند ۹۸ علاوه بر به خطر انداختن سلامت جامعه آسیبهای جدی دیگری نیزبه همراه داشت، از زمان شیوع این بیماری بسیاری از کسب و کارها و فعالیتهای اقتصادی به حالت نیمه تعطیل و یا تعطیل درآمده و اقتصاد بسیاری ازخانوادهها و گذران زندگی روزمه را مختل کرده است.
این آسیب اقتصادی فقط شامل حال کسب و کارهای بازاری نیست بلکه تمامی ارگانهای آموزشی و فرهنگی را هدف گرفته به گونهای که بیشترین آسیب اقتصادی به اقتصاد آموزش عالی وارد شده است. به دلیل تعطیلی دانشگاهها بسیاری از فعالیتهای اقتصادی دانشگاه تقریبا به طور کامل تعطیل شده و درآمدی اختصاصی برای جبران کسری بودجه ندارند و بسیاری از دانشگاهها به ویژه دانشگاههای بزرگ با کمبود بودجه مواجه شده اند.
یکی از راههای درآمدی دانشگاهها بحث دریافت شهریه از دانشجویان شبانه، سنواتی و یا دانشجویانی که در پردیسهای دانشگاهی تحصیل میکنند است که به دلیل ایجاد شرایط خاص و مجازی شدن دانشگاهها دانشجویان انتظار تخفیف شهریه را در این شرایط دارند. هرچند که تخفیف شهریه در این شرایط به ضرر دانشگاه تمام میشود، اما از سوی دیگروضعیت وخیم اقتصادی باعث شده که دانشجویان برای پرداخت شهریه با مشکل مواجه شوند.
الیاس منیری، معاون امور دانشجویان صندوق رفاه دانشجویی در خصوص ثبت نام وامهای دانشجویی گفت: ثبت نام وامهای دانشجویی از ۱۶ مهرماه آغاز شده و دانشجویان میتوانند درخواستهای خود را ثبت کنند.
وی در پاسخ به ابلاغ بخشنامه جدید تسهیلات و وامهای دانشجویی از سوی صندوق رفاه دانشجویان به دانشگاهها افزود: این بخشنامه طی امروز یا فردا به دانشگاهها ابلاغ میشود.
منیری اضافه کرد: البته دانشگاهها در جریان جزئیات وامهای دانشجویی و نظام جدید پرداخت تسهیلات برای سال تحصیلی جدید هستند و جزئیات به آنها اعلام شده و فقط بخشنامه به طور رسمی طی دو روز آینده به آنها ابلاغ میشود.
دانشجویان متقاضی میتوانند برای نیم سال اول سال تحصیلی جاری تا پایان ۳۰ مهر ماه، نسبت به تکمیل فرم درخواست الکترونیکی اقدام نموده و کلیه مدارک و مستندات مربوطه را به صورت الکترونیکی از طریق آدرس stu.sharif.ir ارسال نمایند.
در راستای تحقق اهداف علمی و فرهنگی دانشگاه صنعتی شریف و به منظور اعتلای فعالیتهای علمی، پژوهشی و توسعه دانش بشری در جمهوری اسلامی ایران، طرح حمایت از دانشجویان متقاضی در راستای فراهم نمودن شرایط مناسبتر برای ایشان با حمایت خیرین نیک اندیش توسط "بنیاد حامیان دانشگاه صنعتی شریف" اجرا میشود.