به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دکتر محمد حسن فاطمی راد سرپرست پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب اسلامی واحد تهران مرکزی در حاشیه برگزاری دومین روز برگزاری وبینار حکمرانی شهری در گفتگویی کوتاه با روابط عمومی واحد تهران مرکزی ضمن معرفی اجمالی پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب اسلامی در واحد تهران مرکزی، افزود: این پژوهشکده زیر نظر حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی واحد تهران مرکزی فعالیت مینماید وکلیه موضوعاتی که مربوط به حوزه اجتماعی در سبک زندگی مردم است جزء اولویتهای پژوهشکده میباشد. در همین راستا مکان زندگی (مدیریت شهری) اولویت حکمرانی شهری است، چرا که اولین بستری که انسانها در آن باید ساکن شوند و زندگی خود را شروع کنند محل سکونت شان است.
وی در ادامه افزود: از آنجاییکه محل این پژوهشکده در شهر تهران است اولین موضوع محوری سلسله وبینارهای حکمرانی شهری را با موضوع حکمرانی شهری شهر تهران شروع کردیم که در آن کلیه مسائل و مشکلات حوزه زندگی شهرنشینی شهر تهران را در قالب کمیتههای مختلف مورد بررسی قرار میدهیم بعد از اینکه نظام مسائل و مشکلات استخراج شد با حضور صاحب نظران، نخبگان، پژوهشگران، اساتید و دانشجویان بصورت وبینار برگزار میکنیم. ماحصل این وبینارها سنجهای برای ارزیابی کلیه نمایندگانی است که با تخصصی که در حوزههای مختلف شهری دارند و میخواهند عضو شورای شهر شوند طراحی میشود و کاندیداهای شورای شهر باید بتواند سوالات حوزه تخصصی که در وبینارها مطرح شده است را پاسخگو باشند. اگر بتوانند مشکلات و معضلات مطرح شده را پاسخگو باشند قطعاً ما شورای شهر موفق و قویای خواهیم داشت که از عهده حکمرانی و مدیریت شهری بر اساس خدمتگزاری صادقانه به مردم بر خواهد آمد.
فاطمی راد با تا کید بر اینکه شورای شهر باید مرکز پژوهش و اتاق فکر داشته باشد، تصریح کرد: لازم است اتاق فکر و مرکز پژوهشی در شورای شهر باشد و بر اساس نیاز سنجی و امکان سنجی موارد مربوطه تهیه، ارائه و تصویب شود و متاسفانه هنوز در شورای شهر چنین فضایی عملیاتی نشده است.
وی افزود: اعتقاد من بر این است وقتی در شهر تهران برج سازی میشود، آیا برجی که میسازیم پیوست فرهنگی، روانی، سلامت اجتماعی افراد را در هم در نظر میگیریم، آیا توانسته ایم مردم را به ارامش نسبی برسانیم؟
سرپرست پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی در بخش دیگری از این گفتگو اذعان داشت: برگزاری وبینار، مستند سازی و در نهایت استخراج راهکار برای عملیاتی شدن مسائل شهری در اولویت پژوهشکده قرار دارد، من و همکارانم از آنجاییکه در پژوهشکدهای فعالیت مینماییم که رسالتش حوزه اجتماعی است و از آن جهت که رویکرد ش، رویکرد انقلابی است درصدد هستیم یک نقشه راه روشن برای حکمرانی شهری تهیه کنیم.
فاطمی راد گفت: ما بر اساس احساس تکلیف مان گام بر میداریم و امیدواریم به عنوان یک مجموعه پژوهشی گرهای از حکمرانی شهری باز کنیم و به عنوان یک بازوی فکری، علمی و پژوهشی در کنار سایر دستگاههای مدیریت شهری بتوانیم موجبات آسایش، آرامش و لذت جویی از امکانات شهری در زندگی ماشینی را با توجه به پیشرفتهای فناوری اطلاعات ایجاد کنیم تا مردم در کنار یکدیگر از زندگی کردن در محیط شهری بیشترین آرامش را داشته باشند.
این گزارش حاکی است، امروز ششم اسفندماه ۹۹ در دومین نشست از اولین وبینار از سلسله وبینارهای حکمرانی شهری با موضوع: مقدمهای بر الزامات سیاستگذاری در مدیریت شهری با تمرکز بر حوزه حمل و نقل ترافیک: سوده نجفی رئیس اندیشکده حکمرانی تهران، دکتر مهدی وحدت کار استاد دانشگاه تهران و مهندس حمید رضا جندقی کارشناس ارشد عمران حمل و نقل از دانشگاه صنعتی شریف سخنانی ایراد کردند.
قابل ذکر است، همزمان با روز مهندس به همت پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، همکاری اندیشکده حکمرانی شهر تهران و مشارکت حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی واحد تهران مرکزی، اولین وبینار حکمرانی شهری در دو نشست طی دو روز متوالی پنجم و ششم اسفند ماه در مجتمع دانشگاهی ولایت واحد تهران مرکزی برگزار شد