به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، معمولا پتوهای مورد استفاده در خطوط هواپیمایی، شسته و مجددا استفاده میشوند. در برخی موارد این پتوها از مواد قابل بازیافت نیز ساخته شده و بعد از مصرف برای بازیافت فرستاده میشوند. اغلب موارد بعد از استفاده از پتوهای خطوط هوایی، آنها در یک سیستم خشکشویی صنعتی شسته میشوند. این پتوهای سبک که قابلیت گرمکنندگی مناسبی دارند معمولا از پارچههایی با جنس مرغوب بافته میشوند چرا که لازم است بارها و بارها شسته شوند. این پتوها ممکن است در حین استفاده توسط مسافران، باکتری و میکروبهایی جذب کنند که در حین شستشو از بین نرفته و موجب ایجاد بیماری در مسافران بعدی شوند.
برای کمک به رفع این مشکل، صنایع نساجی زرباف امین پتوی آنتیباکتریالی تولید کرده که در آن از پارچه پلیاستر- اکریلیک استفاده شده است. این پتوهاحاوی نانوذراتی بوده که منجر به ایجاد خاصیت ضدمیکروبی در این پتو شده است. در واقع حضور این نانوذرات، که سطح فعال زیادی نسبت به حجمشان دارند با باکتریها واکنش داده و آنها را غیر فعال میکنند. باکتریها از یک آنزیم برای جذب اکسیژن و زنده ماندن استفاده میکنند. استفاده از این نانوذرات، باعث غیرفعال شدن عملکرد این آنزیم و در نتیجه کاهش دریافت اکسیژن میشود.
گفتنی است کارخانجات صنایع نساجی زرباف امین در شهر صنعتی کاوه (ساوه)، به صورت شبانه روزی به بافت، رنگرزی و تکمیل محصولاتی با کیفیت و مطابق با آخرین فناوری روز میپردازد. این کارخانه، دارای بخشهای مختلفی از جمله کارخانه بافندگی و کارخانه رنگرزی و تکمیل میباشد که در حال تولید پارچههای نانو و با تنوع بالاست و این امر یکی از اصلیترین نقاط قوت این شرکت میباشد. منسوجات این کارخانه در ابتدا محدود به تولید پارچههای رسمی کت و شلواری فاستونی بود. اما به تدریج خطوط تولید روکش صندلی خودروهای داخلی، پتوهای مسافرتی خطوط پروازی، ملحفه و پرده نیز به این کارخانه اضافه شد. امروز با قدرت گرفتن صنایع پوشاک داخلی، این کارخانه بافت انواع پارچههای پالتویی و مانتویی را برای خوشنامترین برندهای ایرانی انجام میدهد. همچنین کیفیت و شایستگی این برند منجر شد تا در سالهای بعدی برخی از تولیدکنندگان خوشنام اروپایی مانند C&A در کشور آلمان وارد همکاری و صادرات برخی از محصولات زرباف امین شوند.