به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، متخصصهای رشتههای دندانپزشکی بعد از فارغالتحصیلی و اخذ تخصص در یک امتحان جامع شرکت میکنند و با قبولی در امتحان حائز دانشنامه یا گواهی بورد تخصصی میشوند.
روش نمرهدهی در هریک از آزمونهای کتبی و شفاهی/ عملی بر مبنای صفر تا صد و حداقل نمره قبولی در هر یک از آزمونهای کتبی و شفاهی/عملی ۷۰ است.
شرط معرفی دستیاران سال آخر به آزمون دانشنامه تخصصی، گذراندن کلیه دروس نظری و عملی مطابق برنامه آموزشی سال آخر است. شرکتکنندگان در آزمون گواهینامه/ دانشنامه که نمره ۷۰ و بالاتر در آزمونهای شفاهی و کتبی کسب کنند موفق به اخذ دانشنامه تخصصی میشوند.« قبولی این افراد بدون ذکر نمره/ رتبه کسب شده اعلام میشود».
شرکتکنندگان در آزمون گواهینامه/ دانشنامه که نمره آزمون کتبی و یا معدل نمرات آزمونهای کتبی و شفاهی/ عملی آنها بین ۶۰ تا ۶۹/۹۹ باشد موفق به اخذ گواهینامه تخصصی میگردند. «شرکتکنندگان در آزمون گواهینامه/ دانشنامه که نمره آزمون کتبی کمتر از ۶۰ کسب کنند، مردود محسوب میشوند».
دستیاران سال آخر موظفند تا در این آزمون گواهینامه و دانشنامه تخصصی شرکت کنند.آزمون دانشنامه تخصصی در دو بخش مجزا به صورت کتبی جهت سنجش دانستههای نظری و شفاهی/ عملی و به منظور ارزیابی دقیق مهارتهای تشخیصی و بالینی داوطلبان انجام میشود.
تنها داوطلبانی که در آزمون کتبی نمره قبولی کسب کرده باشند مجاز به شرکت در آزمون شفاهی/ عملی خواهند بود. بدیهی است نمره نهایی داوطلب بر مبنای میانگین نمرات کسب شده در هر یک از آزمونها با ضرایب تعیین شده خواهد بود. برای آزمون دانشنامه تخصصی ضریب آزمون کتبی دو و آزمون عملی یک است. استثنائا در رشته آسیب شناسی دهان و فک و صورت ضریب آزمون نظری یک و آزمون شفاهی/ عملی دو است.
در صورت عدم کسب حد نصاب نمره قبولی در آزمون شفاهی/ عملی، نمره قبولی در آزمون کتبی تنها برای یک دوره و حداکثر ظرف مدت سه سال پس از برگزاری آزمون مربوطه قابل ذخیره شدن و محاسبه خواهد بود و در صورتی که داوطلب موفق به کسب حد نصاب نمره قبولی در آزمون شفاهی/ عملی در طی سه سال نگردد، جهت دریافت دانشنامه تخصصی، ملزم به شرکت مجدد در آزمون کتبی و سپس شفاهی/ عملی میشود.
سقف مجاز شرکت در آزمون گواهینامه/ دانشنامه دندانپزشکی
شرکت و قبولی در آزمون گواهینامه/ دانشنامه تخصصی برابر آییننامه دورههای دستیاری از شروط فراغت از تحصیل است. سقف دفعات مجاز شرکت در آزمون گواهینامه/ دانشنامه در قالب سقف سنوات مجاز تحصیلی است و در صورت عدم موفقیت، دستیار اخراج میشود.
درخواست بازگشت به تحصیل دستیارانی که به دلیل عدم موفقیت در آزمون گواهینامه/دانشنامه اخراج میشوند به دانشکده محل تحصیل اعلام و در صورت موافقت شورای آموزش تخصصی و تحصیلات تکمیلی دانشکده و شورای آموزشی دانشگاه مربوطه، در کمیسیون موارد خاص دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی یررسی میشود.
در صورت موافقت با افزایش سقف سنوات تحصیلی دستیار، تکرار قسمتی از دوره تخصصی با نظر شورای آموزش تخصصی و تحصیلات تکمیلی دانشکده و با پرداخت شهریه به دانشکده محل تحصیل امکانپذیر خواهد بود.
در صورتی که با شرایط فوق قسمتی از دوره آموزشی تکرار شود با تایید دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی مجوز شرکت مجدد در آزمون گواهینامه/ دانشنامه تخصصی رشته مربوطه حداکثر در یک نوبت دیگر صادر میشود. دستیارانی که نهایتا موفق به کسب قبولی در آزمون گواهینامه/ دانشنامه تخصصی نگردند از دوره اخراج شده و موظف به پرداخت غرامت مطابق سند تعهدات هستند. داوطلبانی که موفق به اخذ گواهینامه تخصصی شوند مجاز خواهند بود جهت اخذ دانشنامه تخصصی درآزمونهای دورههای بعد شرکت کنند.
لازم به ذکر است؛ آزمون گواهینامه/ دانشنامه تخصصی دندانپزشکی در تاریخ ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۰ برگزار میشود.