به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هجدهمین جلسه هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر به ریاست بهروز طهماسب کاظمی، رئیس مرکز سنجش، پذیرش و امور فارغ التحصیلی دانشگاه برگزار شد.
رئیس مرکز سنجش، پذیرش و امور فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی در این جلسه با بیان اینکه دانشگاه نقش مهمی در احیای تمدن نوین اسلامی دارد، گفت: رهبر معظم انقلاب با دستاوردهای دانشگاهیان با حکومتهای استعمارگر غرب مباهله میکند که مایه افتخار جامعه دانشگاهی ایران اسلامی است.
وی با بیان اینکه دستاوردهایی، چون تولید واکسن کرونا و یافتههای هستهای از تولیدات داخلی کشور هستند که علیرغم تمام خباثتها و شیطنتهای غرب توانسته مایه عزت ایران اسلامی در جهان شود، اظهار کرد: بی شک نماد هستهای ایران اسلامی، استان بوشهر است. اسم بوشهر تداعی کننده انرژی هستهای و سایر انرژیها است و دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر میتواند با فراهم کردن زمینه توسعه و شکوفایی بیشتر این مزیتهای استانی، دستاوردهای مهمی برای اقتدار و سربلندی ایران اسلامی مهیا کند.
طهماسب کاظمی ضمن ارائه گزارشی از برخی عملکردهای دانشگاه آزاد اسلامی در یک سال گذشته، تصریح کرد: با شروع به کار سامانههای آموزشیار و پژوهشیار، نظام نظارتی بر کیفیت آموزش و پژوهش در دانشگاه به نحو مطلوبی ارتقاء یافته است.
رئیس مرکز سنجش، پذیرش و امور فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در سنوات گذشته دادهها و اطلاعات مربوط به دانشجویان، کارکنان و استادان مراکز آموزشی در کشور دچار نقصان و کمبود بود که امکان اتخاذ تصمیمات یکپارچه و راهبردی مبتنی بر دادهها براساس آمارهای واقعی و دقیق را با مشکل مواجه میکرد.
وی افزود: مسائلی همچون برنامههای راهبردی، تدوین دقیق بودجه، مدیریت امور مالی، مدیریت جذب دانشجو و اعضای هیأت علمی، ثبتنام، فارغ التحصیلی و... همواره با کاستیهایی همراه بود. در حال حاضر تمامی اطلاعات مربوط به ارکان و اعضای دانشگاه آزاد اسلامی در سامانههای کاربردی دانشگاه ثبت شده است. این بانکهای اطلاعاتی جامع در اتخاذ تصمیمات راهبردی و صحیح کارگشاست و سبب بالارفتن کیفیت و ارائه خدمات در دانشگاه شده است.
طهماسب کاظمی افزود: دادههای تجمیعی این سامانه امکان آمایش، برنامهریزی و کارآفرینی در دانشگاه آزاد اسلامی را براساس مأموریتگرایی مبتنی بر آمایش سرزمینی فراهم میآورد و موجب پایداری دانشگاه و ارائه بالاترین و با کیفیتترین خدمات براساس نیازهای منطقهای را سبب شده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه باید به معنی واقعی کلمه به سازمانی برای حل واقعی مسائل جامعه تبدیل شود، تصریح کرد: مسئلهای که بسیار مهم و همواره مورد تأکید ریاست دانشگاه بوده، این است که دانشگاه باید از یک نظام آموزش محور به دانشگاه مردمی و اجتماعی تبدیل شود و براساس نیازهای منطقهای و استانی، مأموریتهای جدیدی را برگزیده و در تحقق آنان اقدام کند.
رئیس مرکز سنجش، پذیرش و امور فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر لزوم عدم وابستگی دانشگاه به شهریه، عنوان کرد: دانشگاههای استانی باید به سمتی حرکت کنند که درصد بالایی از بودجه خود را از محل درآمدهای غیرشهریهای تأمین کنند. پروژه بذر استان اصفهان نمونه مهم و پرافتخاری است که میتواند چراغ راه سایر استانها شود.
وی با اشاره به گسترش رشتههای پزشکی و پیراپزشکی و نیاز استان بوشهر به نیروی انسانی با توجه به طرحهای توسعهای و جمعیت شناسی، گفت: در حال حاضر ۱۰۵ رشته پزشکی و پیراپزشکی مصوب در نظام آموزش پزشکی وجود دارد که ۲۳ رشته آن در دانشگاه آزاد اسلامی فعال است و ناظر به نیاز کشور با همکاری دانشگاه علوم پزشکی استان، بسیاری از این رشتهها میتواند در استان بوشهر برگزار شود. حدود ۴۰ درصد از پرستاران کشور در دانشگاه آزاد اسلامی آموزش دیدهاند که یک افتخار برای این دانشگاه محسوب میشود.
رئیس مرکز سنجش، پذیرش و امور فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی همچون دیگر حوزه ها، کمک رسان نظام سلامت بوده و میتواند نقش بیشتری در حل مسائل داشته باشد، گفت: توسعه رشتههای پزشکی و پیراپزشکی در دستور کار قرار دارد که این مهم در حال پیگیری است.
فعال شدن هیأت علمی منوط به وجود زیرساختهای مورد نیاز است
در ادامه اسماعیل عبدالهی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان و واحد بوشهر با بیان اینکه در جلسات پیشین هیأت امنا مصوبات ارزشمندی به تصویب رسیده که امکان استقرار زیرساختهای دانشبنیان، فناورانه و اقتصادی مهمی در چارچوب برنامه تحولی دانشگاه را فراهم آورد، گفت: بحمداله موارد پیش بینی شده در بودجه سال گذشته به جز درآمدهای غیرشهریهای که تحقق آن به دلیل موانع خارجی و سازمانی و کرونا به کندی پیش رفت، در دیگر بخشها همچون کنترل هزینهها، درآمدهای شهریهای و الزامات مالی، استان بوشهر جزو استانهای موفق بود.
عبدالهی ادامه داد: امید است با بهره گیری از زیرساختهای فعال کنونی و رفع موانع طرحهای مصوب به ویژه حمایت سازمان و بهره گیری از منابع تبدیل به احسن، طرحهای مزبور عملیاتی شود.
وی با بیان اینکه با اتخاذ تدابیر مناسب، ضمن هزینه کرد هوشمند و حذف هزینههای غیر ضرور، مبلغ قابل ملاحظهای صرفه جویی شد، تصریح کرد: این مهم بدون حذف برنامههای مهم و اعمال فشار به همکاران محقق شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با اشاره به شیوهنامه اعضای هیأت علمی «الف و ب» تصریح کرد: این طرح، یک اتفاق مهم در روابط هیأت علمی و دانشگاه و در راستای مأموریت و رسالت اجتماعی و دانشبنیان دانشگاه است.
وی با بیان اینکه این طرح جامع موجب فعال شدن هیئت علمی از یک سو و افزایش درآمدهای غیرشهریهای دانشگاه خواهد شد، گفت: فعال شدن هیأت علمی منوط به وجود زیرساختهای مورد نیاز است که خوشبختانه در استان بوشهر با ایجاد زیرساختهای متناسب نظیر سرایهای نوآوری، مراکز تحقیقاتی، انعقاد تفاهم نامههای همکاری بستر آن ایجاد شده است.
گفتني است، در این جلسه، ضمن بررسی دستورات جلسه، گزارشی از عملکرد سرای نوآوری هستهای و علوم رفتاری ارائه شد.