به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بررسیهای انجام شده در بانک اطلاعات محصولات استتنانو نشان میدهد که حسگرها با ۸۴۱ محصول بیشترین سهم را در میان نانومحصولات حوزه الکترونیک دارا هستند.
بانک محصولات پایگاه استتنانو اقدام به جمعآوری و دستهبندی نانومحصولات کرده است. برای بخش الکترونیک، این بانک، اطلاعات ۱۹۱۵ محصول مختلف از ۱۱۸ شرکت که در ۲۱ کشور مختلف تولید شده را جمعآوری کرده است.
حسگرها با ۸۴۱ محصول از ۴۲ شرکت که در ۱۱ کشور تولید شده، بیشترین سهم این بانک را در بخش صنعت الکترونیک به خود اختصاص داده است. با توجه به توسعه اینترنت اشیا و خودکار شدن ابزارها به نظر میرسد که اقبال زیادی به سوی حسگرها در جهان وجود داشته و ساخت حسگر برای استفاده در محصولات مختلف یکی از موضوعات داغ صنعتی باشد. امروز حسگرها را میتوان در همه جا، از تلفنهای همراه تا داخل خودرو و ساختمانها مشاهده کرد که با استفاده از فناوری نانو، این حسگر از نظر ابعاد کوچکتر شده و از منظر حساسیت و دقت نیز ارتقا قابل توجهی پیدا کردهاند.
لیزر در رتبه دوم نانومحصولات حوزه الکترونیک در این بانک قرار دارد که ۲۷۳ محصول از این زیرشاخه در بانک محصولات استتنانو درج شده است. لیزرها نیز در کنار حسگرها جای خود در محصولات تجاری باز کردهاند و امروزه میتوان آنها در بسیار از کالاهای تجاری مشاهده کرد. استفاده از نانوساختارها موجب تقویت لیزرها شده و دامنه کاربرد این ادوات را گسترش داده است.
بعد از لیزر، مدارهای مجتمع قرار دارد که ۲۵۴ محصول از این زیرشاخه در این بانک درج شده که این محصولات مربوط به چهار شرکت مختلف هستند. در رتبههای بعدی پردازشگرها، حافظههای و LEDها قرار دارند.
در میان کشورهای جهان، آمریکا با بیش از ۹۰۰ نانومحصول صنعت الکترونیک رتبه اول را در میان کشورها در این بانک اطلاعاتی داشته و پس از آن سوئیس با نزدیک به ۴۰۰ محصول، ژاپن با قریب به ۲۰۰ محصول و کرهجنوبی با ۱۰۰ محصول قرار دارند.
بررسی جزئیات مربوط به نانومحصولات آمریکا در بخش الکترونیک این بانک اطلاعاتی نشان میدهد که حسگرها با ۴۲۷ محصول بیشرین سهم را داشته و پس از آن پردازشگرها با ۲۰۶ محصول قرار دارند. این در حالی است که در نانومحصولات صنعت الکترونیک سوئیس، پس از حسگرها با ۱۹۷ محصول، لیزر با ۱۴۸ محصول قرار دارد.