به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محصولاتی فناورانه که پیش از شکلگیری زیست بوم فناوری و نوآوری در کشور؛ بخش اعظمی از آنها با هزینههای گزاف از بازار جهانی تامین میشد و بعضا به دلیل سنگ اندازیها و تحریمهای جهانی؛ خرید آنها با مشکلات زیادی همراه بود.
اما امروز درصد قابل قبولی از این نیازها و محصولات با توان دانشی و تخصصی شرکتهای دانش بنیان تولید و به بازار تقاضا عرضه میشود. محصولاتی در حوزههای مختلف فناورانه که با کیفیتی بالا و در حد بازارهای جهانی تولید میشوند و توانستهاند پاسخ خوبی برای نیازهای داخلی باشند.
یکی از این حوزهها «برق، الکترونیک، فتونیک، مخابرات و سیستمهای خودکار» است که بر اساس آخرین آمار ثبت شده توسط مرکز شرکتها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال حاضر ۱ هزار و ۶۸۲ مجموعه دانش بنیان در این عرصه فعالیت میکنند.
شرکتهایی که با تولید محصولات خود توانستهاند وابستگی صنایع مرتبط به محصولات مشابه خارجی را کاهش دهند. دسترسی به تولیدات را تسهیل کنند. مجموعههایی، چون «گروه راهبرد بیان»، «مهندسی بسامد الکترونیک پویا»، «مهندسی موج پژوه البرز»، «نصیر سیستم گستر»، «هادی محور ابتکار»، «بیان رایان تدبیر»، «پرشین ارتباط داده»، «راهکارهای یکپارچه هوشمند سبز سروین»، «کیهانه کاوش آمود»، «سپهر پردازان مجد»، «تحقیقاتی و مهندسی ژرف پویان توس»، «فناوران دوراندیش اشراق نوی» هستند.