به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست خبری عبدالله معتمدی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی با حضور جمعی از اصحاب رسانه در روز دوشنبه ۴ اردیبهشت برگزار شد.
عبدالله معتمدی در ابتدای نشست با اشاره به جایگاه دانشگاه علامه به عنوان تنها دانشگاه علوم انسانی گفت: دانشگاه علامه طباطبایی تنها دانشگاه تخصصی علوم انسانی کشور و بزرگترین دانشگاه علوم انسانی در خاورمیانه با تعداد ۵۵۰ عضو هیت علمی، ۱۴هزار دانشجو، ۸ مرکز پژوهشی است.
وی افزود: دانشگاه علامه طباطبایی مولود انقلاب اسلامی است و در این مدت منشا برکات زیادی بوده است. یکصد هزار فارغالتحصیل و دانش متراکمی از علوم انسانی که خیر و برکاتش به جامعه رسیده.
معتمدی با اشاره به برنامه راهبردی دانشگاه ادامه داد: در دو سال اخیر، یک برنامه راهبردی تا افق سال ۱۴۰۴ شروع کردیم و شعار دانشگاه علامه طباطبایی مرجعیت در علوم انسانی بوده و هدف آن تحول در علوم انسانی است.
وی تصریح کرد: فعالیت بینالمللی، ارتباط با جامعه وصنعت، بومی سازی و اسلامی سازی از جمله محورهای این برنامه راهبردی است.
رئیس دانشگاه علامه با اشاره به منشاء اصلی علوم انسانی و توجه به بومیسازی گفت: منشا علوم انسانی از غرب است و امروز اگر ما از دانش علوم انسانی استفاده کنیم باید به نگاه بومی به علم توجه کنیم.
معتمدی با اشاره به تحول در علوم انسانی افزود: تحول در علوم انسانی، نشان دهنده اثر بخشی در علوم است. باید نشان دهیم که علوم انسانی اثر بخش است. در بین خانوادهها تعدادی نسبت به علوم انسانی کم سنجی میکنند، اما در سالهای اخیر نشان داده شده که فارغ التحصیلان این رشته چه قدر موثر بودند. بخش زیادی از فارغالتحصیلان ما در مقطع ارشد، در مقطع کارشناسی دانشجوی رشتههای فنی بودهاند.
وی با اشاره به ایجاد مراکز نوآوری در دانشگاه علامهطباطبایی گفت: برای افزایش اثر بخشی فارغالتحصیلان، مراکز نوآوری و کارآفرینی در دانشگاه ایجاد شده است. دانشجویانی که ایده دارند مراکز کارآفرینی در دانشکدهها راهانداری میکنیم که بتوانند با دیگر دانشجویان تیم تشکیل دهند و ما با حمایت از ایدهها آنان را وارد مراکز رشد دانشگاه کنیم.
رییس دانشگاه علامه با اشاره به پارک علم و فناوری این دانشگاه گفت: مجوز پارک علم و فناوری را گرفتیم؛ در نظر داریم دانشجویان را به سمتی هدایت کنیم که بتوانند با استعداد و تخصصی که دارند ایدههای نوآورانه داشته باشند.
معتمدی با اشاره به تغییر در برنامههای و تقویت دروس عملی گفت: میخواهیم برنامه درسی به گونهای طراحی کنیم که دروس کارورزی و عملی تقویت شود و دانشجویان آماده ارائه خدمات به جامعه باشد.
وی تصریح کرد: رشتههایی داریم که سرفصلها و منابع آن متناسب با شرایط روز نیست، باید دانشجویان را در جریان آخرین تحقیقات قرار دهیم.
رییس دانشگاه علامه اسلامی سازی را از دیگر محورهای تحول دانست و گفت: اسلامی سازی بحث دیگر تحول است، به این معنی که بتوانم بر اساس اندیشه اسلامی و نگاه هستی شناسی جهت گیری علم را در همان مسیر قرار دهیم وهمسو با یک حرکت بومی و متناسب با فرهنگ اسلامی بتوانیم به توسعه دانش بشری کمک کنند.
معتمدی با اشاره به اغتشاشات در دانشگاه گفت: در مدت یکسال گدشته شاهد حرکتهایی در سطح دانشگاههای کشور بودیم. برخی حرکتهای اعتراضی در سطح جامعه که بخشی از آن به دانشگاه کشیده شد، نوع تعریف ما از دانشگاه نسبت به جامعه متفاوت است.
وی تصریح کرد: در مواجهه با حرکت اعتراضی دانشجو، برخورد ما هدایتی و پدرانه است، زیرا ما با نسل جوان که آینده ساز است مواجه هستیم. فکری که در ذهن دانشجو شکل گرفته باید با فکر اصلاح شود.
معتمدی تصریح کرد: باید شرایطی را فراهم کنیم که دانشجویان اندیشه و ایده خود را مطرح کنند و درباره دیدگاه خود حرف بزنند. نوع نگاه دانشگاه آموزشی، تربیتی و پدرانه است.
رئیس دانشگاه علامهطباطبایی درباره گرند ویژه اساتید جوان گفت: گرنت ویژه در اختیار اساتید جوان قرار خواهیم داد. وزارت علوم و دانشگاه تصمیم گرفتند با تخصیص این گرند اساتید جوان، ابزار پژوهشی را کنند و در این زمینه اثر بخش باشند.
معتمدی با اشاره به جایگاه علمی _ پژوهشی دانشگاه علامه گفت: بر اساس تولیدات علمی بعد از دانشگاه تهران، دانشگاه علامه رتبه دوم را دارد. در طبقههای متفاوت ISC نیز رتبه هشتم و چهارم را داریم.