به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ به نقل از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نشست هم اندیشی اساتید با موضوع «بررسی نقش هوش مصنوعی و سایر فناوریهای دیجیتال نوظهور در تحول علوم انسانی و اجتماعی» باحضور بهروز مینایی، دبیر توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک کشور، محسن کاهانی استاد تمام گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه فردوسی مشهد، محمد هادی زاهدی رئیس انجمن هوش مصنوعی ایران، وحیدی عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی به عنوان دبیر علمی نشست، دکتر زمانی دبیر هم اندیشی استادان و جمعی از اساتید به میزبانی دفتر هماندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.
بهروز مینایی، دبیر توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک کشور و عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران، ارائه خود را با موضوع ارتباط هوش مصنوعی و دانشهای جمعی آغاز کرد.
وی ابتدا به تعریف هوش مصنوعی و سیر تکاملی آن در طول تاریخ پرداخته و سپس انواع مختلف هوش مصنوعی براساس تواناییها و محدودیتهای گوناگون آن و همچنین زمینههای به وجود آمدن هوش مصنوعی عمومی را بیان کرد.
مینایی در ادامه بیان خود، از تهدیداتی که درباره هوش مصنوعی وجود دارد از جمله حکمرانی (سایبرنتیک)، فناوری برافکن (تهدید شغلی)، نقض حریم خصوصی، نسبی شدن حقیقت سخن گفت و به این نکته اشاره کرد که در آینده افرادی به مشاغل خود مسلط خواهند ماند که به هوش مصنوعی تسلط پیدا کنند.
وی در ادامه به طرح جدید سازمان آموزش و پرورش برای تعریف درس هوش مصنوعی کاربردی مختص هر رشته تحصیلی، در رشتههای مهندسی به قصد توسعه و در رشتههای دیگر به قصد به کارگیری اشاره کرد.
بهروز مینایی با بیان این که هوش مصنوعی مسائل جدیدی را برای بعضی رشتهها، از جمله حقوق ایجاد کرده است از راه اندازی رشته خاص حقوق هوش مصنوعی و در ادامه رشتههای مشابه دیگر نظیر روانشاسی هوش مصنوعی، تجارت هوش مصنوعی، علوم اجتماعی هوش مصنوعی در کشور خبر دادند و درمورد ضرورت راه اندازی دانش جدیدی به نام علوم انسانی دیجیتال برای پاسخگویی و بررسی مسائل زندگی در عصر دیجیتال و دنیای جدید وابسته به هوش مصنوعی را بیان کرد و لازمه این کار را همکاری میان دانشمندان علوم انسانی و علوم فنی دانست.
دبیر توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک کشور، در ادامه بیان کرد: که ما باید بتوانیم هوش مصنوعی را با دیدگاه الهی بررسی و تعریف کنیم و سپس درباره تاثیراتی که هوش مصنوعی در آینده بر اخلاق، ارزشها و هنر خواهد گذاشت توضیح دادند و به وجود سوگیری در دادههای هوش مصنوعی و تاثیر آن در تغییر حقیقت اشاره کرد.
وی در پایان هدف خود را از تعریف هوش مصنوعی با دیدگاه الهی و با کمک دانشمندان علوم انسانی، بهرهگیری از این فناوری به عنوان ابزاری برای همراهی و هدایت معنوی انسان بیان کرد.