به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، «مسعود پزشکیان» امروز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ در سیوهشتمین جشنواره بینالمللی خوارزمی و بیستوششمین دوره جشنواره جوان خوارزمی، با گرامیداشت یاد و خاطره شهید سید حسن نصرالله و همرزمان شهیدش در غزه و لبنان در آستانه برگزاری آیین تشییع این عزیزان در بیروت، تاکید کرد: باور من این است که هیچ مشکلی وجود ندارد که انسان نتواند راه حل ههایی برای آن پیدا کند.
پزشکیان تاکید کرد: افراد بسته به درد خود راهحلی برای مشکلات پیدا میکنند و هیچ مشکلی نیست که راهحلی برای آن وجود نداشته باشد. کافی است دردمند باشیم و بعد خواهیم توانست راه حل آنرا بیابیم و این توسط شما دانشمندان و دانشگاهیان امکان پذیر است.
وی با بیان اینکه باید دانشگاهی داشته باشیم که درد جامعه را بفهمد و بتواند مشکلات جامعه را حل کند، اظهارداشت: شما اساتید بهتر میدانید که دانشگاههای نسل سه و چهار، جامعه محور هستند و حل مساله را در دستور کار خود دارند و دانشگاههای امروز در حال تبدیل شدن به نسل پنج هستند و دیگر یک دانشگاه علمی و تحقیقاتی صرف نیستند.
رئیسجمهور اظهار داشت: در پزشکی بیشتر موفقیتها به علومی همچون فیزیک، شیمی، مکانیک و الکترونیک باز میگردد بدین معنا که تمام علوم کمک میکنند که بتوانیم خدمت بهتری به مردم ارایه دهیم.
پزشکیان با اشاره به تلاشهای علمی که در جهت حل غیرممکنها است،گفت: ما نیز میتوانیم با تکیه بر جوانان، دانشمندان و دانشگاههای خود، مشکلات جامعه را حل کنیم اما شرط لازم این است که دانشگاه جامعه محور و در جهت حل مشکلات جامعه گام بردارد.
وی با تاکید بر اینکه با این جمع دانشگاهی و نخبگان امکان ندارد که نتوانیم مشکلات جامعه را حل کنیم، افزود: از ابتدا تصورم این بوده است که وقتی در قدرت باشیم باید به دانشگاهها اختیار بدهیم تا بتوانند مشکلات اقتصادی، اجتماعی و صنعتی را حل کنند، اساتید و دانشجویان نخبه و هر ایرانی باید فکر کند که مشکلات کشور را حل کند.
رئیسجمهور با ابراز امیدواری به اینکه با کمک دانشگاهها روند فعلی جامعه دگرگون و مشکلات حل شود، اظهار داشت: ابتدا باید باور کنیم که تغییر امکان پذیر است و در این صورت است که می توان گفت با چه راهحلی میتوان بر مشکلات فائق آمد. ذهن بسیاری از مدیران ما در یک قالب مانده است و نمیتوانند طور دیگری فکر، برنامه ریزی و حرکت کنند این درحالی است که برنامه راهبردی بدین معناست که از چارچوب های ذهنی ساخته شده خارج شویم و از بیرون به آن نگاه کنیم و در این صورت است که راه حل را پیدا خواهیم کرد.
وی افزود: امروز بشر قصد دارد در کره ماه و مریخ زندگی و کشت و کار کند اما ما آب و گاز و برق خود را به درستی مصرف نمیکنیم، راهی که میرویم بن بست است و نمیتوان کاری کرد مگر اینکه طور دیگری نگاه و عمل کنیم؛ و این تنها از دست نخبگان و دانشمندان و دانشگاهیان و دانشگاههایی بر می آید که میخواهند از روزمرگی بیرون بیایند.
رئیسجمهور تصریح کرد: آماده هستیم که برای آماده کردن بستر حرکت به جلو از نظر مقررات، مالی و فضا و تجهیزات همراهی و کمک کنیم. البته باید این موضوع هم مدنظر باشد که پراکندگی در ساختار آموزش و تحقیقات ما بسیار زیاد است و متاسفانه این نبود تمرکز و برنامهریزی، بسیاری از منابع کشور را به هدر میدهد؛ دانشگاهیان باید متمرکز شوند که چگونه میتوان با منابع و امکانات موجود مشکلات را حل کرد؛ نباید اینطور باشد که امکانات را و پول و منابع را به جایی بدهیم، کارشناس را به جایی دیگر و همه این موارد نتوانند ما را به جایی برسانند.
وی تاکید کرد: متاسفانه درحال حاضر با چنین شرایطی مواجه هستیم که باید جلسه ویژهای برای یافتن نحوه آموزش در دانشگاه، نحوه پشتیبانی و تمرکز بر راهحلها، تخصیص منابع و در نهایت استفاده از دستاوردها برگزار کنیم و درمورد آن تصمیم بگیریم.
پزشکیان با اشاره به ضرورت استفاده کاربردی از تحقیقات علمی و دانشگاهی، گفت: امروز دغدغه اصلی جهان این است که فقط ۱۰ درصد از تحقیقات کاربردی است و به صورت عملی مورد استفاده قرار میگیرد که شاید این اعداد در کشور ما از این هم کمتر باشد، گیر کار کجاست که محقق ما کار میکند اما کسی که باید از حاصل تحقیقات استفاده کند، این کار را نمیکند. اگر بتوانیم این مشکل را حل کنیم، تحقیق به میدان عمل بیاید و براساس نیاز جامعه شکل بگیرد هم محقق احساس تاثیرگذاری و شادمانی میکند و هم تولیدکنند، مدیر و مصرف کننده منتفع میشوند. این موضوعی است که باید برای آن توسط معاونان تحقیقات و روسای دانشگاه برنامهریزی شود.
رئیسجمهور اظهار داشت: امیدوارم با همراهی شما نخبگان و دانشگاهیان کشور و برنامه ریزی درست و نگاه درست و دقیق به مشکلات بر وضعیت موجود جامعه غلبه کنیم چرا که آینده را نوع نگاه ما خواهد ساخت. عدهای پیش بینی خوبی نسبت به آینده ندارند اما به نظر من آینده آن چیزی است که ما میخواهیم نه آنچه آنها میخواهند. ما میتوانیم آینده را به خوبی و زیبایی بسازیم اما باید دست به دست هم دهیم، برنامه داشته باشیم و از هم پشتیبانی کنیم و به سمت آن آینده زیبا حرکت کنیم.
پزشکیان با بیان اینکه باید به دنبال مدیرانی باشیم که به شدن اعتقاد دارند،گفت: مدیری که میگوید نمیشود، نمیتواند، چرا که باور شدن را ندارد. اگر باور داشته باشیم، میتوانیم. باید به توانستن و بهترین بودن فکر کنیم و در این صورت است که میتوانیم به آن برسیم. اگر لازم باشد اساتید و دانشگاهیان را برای هدف روشن و حل مشکل روشن و پاسخگویی به نیازهای جامعه اعزام خواهیم کرد.
وی افزود: اگر امید نداشته باشیم، مشکلات جامعه غیرقابل حل است. باید جامع نگری و جامعه نگری را در علم و تمام علوم به کار بگیریم و برای حل مشکلات از اساتید محترم بهره بگیریم.
آیین معرفی و تجلیل از برگزیدگان سیوهشتمین دوره جشنواره بینالمللی خوارزمی و بیستوششمین دوره جشنواره جوان خوارزمی در امروز در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.
فرایند جشنواره خوارزمی، هر ساله از اردیبهشت ماه آغاز میشود و طرحها ارسال و سپس ارزیابی علمی و فنی طرحها آغاز میشود؛ در این دوره ۵۰۰ طرح به دبیرخانه جشنواره بینالمللی خوارزمی ارسال شد که از میان آنها ۹ طرح برگزیده به مرحله نهایی راه یافت.
جوایز این دوره از جشنواره بینالمللی خوارزمی به صورت نقدی و برای نفرات اول تا سوم به ترتیب مبلغ ۵۰۰، ۴۰۰ و ۳۰۰ میلیون تومان و در بخش جشنواره جوان خوارزمی نیز برای نفرات اول تا سوم به ترتیب ۴۰۰ ، ۳۰۰ و ۲۵۰ میلیون تومان اهدا میشود.